4 Σεπτεμβρίου 2009

Χίτσφελντ: «Οι Έλληνες πέφτουν εύκολα»

Την άποψη ότι οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος πέφτουν εύκολα για να κερδίσουν φάουλ εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, Ότμαρ Χίτσφελντ κατά τη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα του Σαββάτου.
Ο Γερμανός κόουτς τόνισε ακόμα ότι οι παίκτες του πρέπει να προσέξουν πολύ τις στημένες φάσεις όπου η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του Ότο Ρεχάγκελ.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε πολλά φάουλ, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Ξέρουμε όμως επίσης ότι οι Έλληνες πέφτουν εύκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χίτσφελντ.

Ερωτηθείς για τον συμπατριώτη του, Ότο Ρεχάγκελ, σημείωσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Ρεχάγκελ. Στο φιλικό της Πολωνίας η Ελλάδα έπαιξε με 4-4-2, αλλά το πλήρωσε. Περιμένω περισσότερο ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Εκτιμώ πολύ τον Ότο Ρεχάγκελ, τον γνωρίζω καλά και είμαστε αντίπαλοι από το 1991. Είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό. Αυτό που πέτυχε το 2004 με την Ελλάδα ήταν ένα θαύμα. Έχει κάνει πολλά σπουδαία πράγματα στην καριέρα του».

Όσο για τη δική του ομάδα, υπογράμμισε: «Θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι κλειδί για την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να τρέχουμε και να έχουμε πάθος και καρδιά για να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει όμως να ενθουσιαστούμε και να αφήσουμε κενά. Ελπίζω ο κόσμος να μας βοηθήσει με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει και να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας. Μην πιστέψουμε όμως ότι όλα θα τελειώσουν το Σάββατο με νίκη. Έχουμε ακόμη τέσσερις τελικούς. Ο αγώνας στη Λετονία θα είναι ακόμη πιο δύσκολος. Στον πρώτο αγώνα στο Σεντ Γκάλεν μάς δυσκόλεψαν πολύ. Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς και με το Λουξεμβούργο, αλλά τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Μην ξεχνάμε πως και το Ισραήλ έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης. Μετά την ήττα μας από το Λουξεμβούργο κάθε αγώνας είναι τελικός για μας και δεν έχουμε περιθώρια χαλάρωσης».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ