8 Αυγούστου 2009

Τεν Κάτε: "Πάντα υπάρχουν πιθανότητες"

Μία ακόμα απουσία προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες για το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Χόνβεντ την Κυριακή (09/08, 16:00, Novasports 1) στη Βουδαπέστη. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ενημέρωσε τον Τεν Κάτε ότι αντιμετωπίζει κάποιο προσωπικό πρόβλημα και έλαβε σχετική άδεια να παραμείνει στην Αθήνα.
Ο Γάλλος επιθετικός δεν θα είναι η μοναδική απουσία του Ολλανδού τεχνικού στην αναμέτρηση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ουγγρικής ομάδας, καθώς εκτός αποστολής έχουν μείνει ήδη και οι Γκαλίνοβιτς, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Βύντρα, Μάτος και Σαλπιγγίδης, με τους δύο Βραζιλιάνους να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τους υπόλοιπους να μένουν στην ΑΘήνα για να ξεκουραστούν.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση των "πρασίνων" επί ελληνικού εδάφους. Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε έκαναν ασκήσεις πάνω στη φυσική τους κατάσταση, που περιελάμβαναν αρκετά σπριντ και στο τέλος του προγράμματος δούλεψαν πάνω στα τελειώματα των φάσεων. Έπειτα συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο των εγκαταστάσεων της Παιανίας, από όπου και αναχώρησαν για το "Ελ. Βενιζέλος".

Οι "πράσινοι" έφτασαν στο αεροδρόμιο λίγο πριν τις 15:00 και αμέσως κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα των αναχωρήσεων. Ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στην κλήρωση με την Ατλέτικο Μαδρίτης: "Έχουμε να παίξουμε δύο παιχνίδια και έχουμε τις δικές μας πιθανότητες. Μην ξεχνάμε τι έχουμε κάνει πέρυσι κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους. Παρά τις δυσκολίες που έχουμε θέλουμε να προχωρήσουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα".

Όσον αφορά στην πρώτη του αντίδραση όταν είδε το αποτέλεσμα της κλήρωσης είπε χαμογελώντας: "Την πρώτη μου αντίδραση δεν μπορώ να σας την πω γιατί δεν είναι καλό να βγει στην τηλεόραση. Πάντα υπάρχουν πιθανότητες. Με όποιον αντίπαλο και να παίξεις υπάρχουν πιθανότητες".

Τέλος για τα πλεονεκτήματα των Μαδριλένων δήλωσε: "Σίγουρα διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Ειδικά οι τέσσερις παίκτες που παίζουν μπροστά είναι πολύ επικίνδυνοι και δεν πρέπει να τους αφήνεις ελεύθερους χώρους. Πιστεύω ότι θα δυσκολευτούν πιο πολύ σε κλειστούς χώρους. Με παίκτες σαν τον Σιμάο, τον Ροντρίγκες, τον Φορλάν και τον Αγουέρο πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος, αλλά αν θες να συνεχίσεις πρέπει να τους αντιμετωπίσεις".

"Παίζει" ο Κολοτσίνι

Η αναζήτηση κεντρικού αμυντικού υψηλού επιπέδου συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό, με το όνομα που ακούγεται περισσότερο τις τελευταίες ώρες να είναι αυτό του Φαμπρίσιο Κολοτσίνι. Ο 27χρονος Αργεντινός της Νιουκάστλ είναι μια πολύ καλή περίπτωση για το "τριφύλλι", καθώς διαθέτει πλούσια εμπειρία από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier League, Primera Division, Serie A), ενώ βρίσκεται και σε πολύ καλή ηλικία για τη συγκεκριμένη θέση.

Βέβαια υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα για να προχωρήσει το θέμα Κολοτσίνι για τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν είναι άλλο από το οικονομικό. Συγκεκριμένα οι "πράσινοι" δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τον Αργεντινό αν η αγγλική ομάδα δεν ρίξει τις απαιτήσεις της κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

2.800 "πράσινοι" στο "Βιθέντε Καλδερόν"

Περίπου 2.800 φίλοι του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρεθούν στο "Βιθέντε Καλδερόν" με σκοπό να ενισχύσουν τους "πράσινους" στον επαναληπτικό της Μαδρίτης.

Αυτή ήταν η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Τζόνι Βεκρή, και παράγοντες του ισπανικού συλλόγου. Για την ακρίβεια αυτός είναι ο αριθμός που προβλέπεται να πάρουν οι πράσινοι βάσει των κανονισμών της UEFA.

Συγκεκριμένα η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να δώσει μέχρι και το 5% των εισιτηρίων στη φιλοξενούμενη. Όσον αφορά στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οι άνθρωποι της Ατλέτικο δεν ξεκαθάρισαν πόσα εισιτήρια θα ζητήσουν, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Φορλάν: "Θα δώσουμε το 200%"

Για την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη την περσινή σεζόν, Ντιέγο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Ατλέτικο, ο οποίος πέτυχε 32 γκολ πέρυσι στην Primera Division, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Εξέδρα" τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει σκληρά για την πρόκριση και πως η ομάδα του θα πρέπει να δώσει το 200% για να περάσει στους ομίλους του Champions League.

"Θα παλέψει σκληρά ο Παναθηναϊκός. Νιώθω όμως, ότι έχουμε τις δυνατότητες και πρέπει να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Σισέ, ο οποίος πρόσφατα πήγε στον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες διεθνείς. Ξέρω ότι θα παλέψουν σκληρά για την πρόκριση, αλλά το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.

Οι Έλληνες οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Αλλά αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Θα δώσουμε το 200% για να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό και να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φορλάν.

Από το sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: