8 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Γαλλία: Πρεμιέρα στην Ligue 1


Η αυλαία της Ligue 1, ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις ομάδες του πρωταθλήματος να ψάχνουν το ιδανικό ξεκίνημα. Η Marseille ξεκινάει τις υποχρεώσεις της εκτός έδρας με την Grenoble, ενώ η Lyon δοκιμάζεται στην έδρα της Le Mans.

Auxerre - Sochaux
Το πρωτάθλημα ξεκινάει με αρκετά προβλήματα για τον Jean Fernandez, λόγω των αρκετών απουσιών. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Julien Quercia, Alexander Licata και Benoit Pedretti. Επιπλέον στις αρχές της εβδομάδας τραυματίστηκε και ο Ireneusz Jelen, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα απουσιάσει για 2 μήνες.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα δείχνουν καλύτερα, αφού το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα, σχετίζεται με τον τερματοφύλακα της ομάδας Teddy Richert, του οποίου η συμμετοχή είναι αμφίβολη. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν φέτος να αποφύγουν τις περιπέτειες, και θα παλέψουν για ένα καλό ξεκίνημα.

Grenoble - Marseille

Οι γηπεδούχοι ξεκινάνε το φετινό πρωτάθλημα με στόχο την να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Η πρεμιέρα θα είναι δύσκολη απέναντι στην Marseille. Η ομάδα δείχνει να έχει ενισχυθεί, ιδιαίτερα μετά την απόκτηση των δυο επιθετικών Josip Tadic και Danijel Ljuboja. Οι γηπεδούχοι θα δώσουν βαρύτητα στην άμυνά τους, και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουν για κάτι καλό στην επίθεση. Ο Pierre Boya και ο Yoric Ravet είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Με νέο προπονητή τον Didier Deschamps, η Marseille έχει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά και υπάρχει πολύ αισιοδοξία. Ο Lucho Gonzalez και ο νεοαποκτηθείς Stephane Mbia δεν θα δώσουν το παρών στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας τους.

Le Mans - Lyon

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Paulo Duarte, θέλει να δώσει σταθερότητα στην ομάδα προκειμένου να την διατηρήσει στην πρώτη κατηγορία. Ο Anthony Le Tallec ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο, αλλά ίσως καταφέρει να αγωνιστεί για κάποια λεπτά. Αντίθετα οριστικά νοκ-αουτ έχει τεθεί ο μέσος Fredrik Stromstad.

Η Lyon, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή μετά την πολύ κακή περσινή χρονιά. Ο προπονητής της ομάδας Claude Puel, θα έχει δύσκολο έργο καθώς οι απώλειες των Juninho και Benzema είναι πάρα πολύ σημαντικές. Παρά τα πολλά χρήματα που ξοδεύτηκαν, δεν φαίνεται ότι αντικαταστάθηκαν πλήρως. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν σε αυτό το εκτός έδρας ματς χωρίς τους τιμωρημένους John Mensah και Kim Kallstrom.

Monaco - Toulouse

Ο Guy Lacombe, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και θα προσπαθήσει να βγάλει την ομάδα από την μετριότητα των τελευταίων χρόνων. Ο νέος προπονητής θα έχει όπως είναι λογικό σαν στόχο την νίκη, προκειμένου να κάνει ιδανική πρεμιέρα στο πάγκο της ομάδας του. Η συμμετοχή του Yohan Mollo θεωρείται αμφίβολη.

Η χρονιά για την Toulouse ξεκινάει με αισιοδοξία αλλά και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Alain Casanova πονοκεφαλιάζει καθώς δεν θα έχει στην διάθεσή του συνολικά 5 παίκτες. Αυτοί είναι Yohann Pele, Luan, Mohamed Fofana, Paulo Cesar και M'Bengue.

Montpellier - PSG

Οι νεοφώτιστοι, έχουν σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία, αν και λογικό είναι να μην αναμένεται αυτή να είναι άνετη σε καμία περίπτωση. Σε αυτόν το πολύ δύσκολο αγώνα της πρεμιέρας, οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον τραυματία Jamel Saihi και τον τιμωρημένο Alberto Costa.

H PSG, είναι σαφώς ενισχυμένη και θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα. Ο προπονητής της ομάδας, Antoine Kombouaré, θα έχει δύσκολο έργο αφού, όπως κάθε χρόνο, η πίεση στην ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Ο τραυματισμό του Zoumana Camara, ο οποίος θα απουσιάσει για τρείς μήνες, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα.

Stade Rennais - Boulogne-Sur-Mer

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Frédéric Antonetti, θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του ψηλά στην βαθμολογία και να πάρει μια θέση που οδηγεί στο Europa League. Η ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με ένα θεωρητικά εύκολο ματς, και δεν θέλει να έχει απώλειες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Boulogne-Sur-Mer θα βρεθεί στα σαλόνια της Ligue 1. Πάντως, η ομάδα δεν ξεκινά το πρωτάθλημα με τους καλύτερους οιωνούς, αν αναλογιστεί κανείς, ότι έγινε αλλαγή στη θέση του προπονητή. Ο Laurent Guyot, θα έχει σαν πρωταρχικό στόχο την άμυνα της ομάδας της και ελπίζει στην εκτελεστική δυνότητα του Gregory Thil.

Saint-Etienne - Nice

Ο Alain Perrin παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, και θα προσπαθήσει να αποφύγει το περσινό εφιάλτη εξασφαλίζοντας την παραμονή στην κατηγορία όσον το δυνατόν νωρίτερα. Το νέο απόκτημα της ομάδας Guarani N'Daw, είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον νεαρό Mouhamadou Dabo.

Η Nice, θέλει φέτος να πάρει μια θέση που οδηγεί στο Europa League, αλλά αυτός ο στόχος μοιάζει αρκετά δύσκολος. Ο Onyekachi Apam και ο Mamadou Bagayoko είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Απών θα είναι επίσης ο τραυματίας Mahamane Traore.

Valenciennes - Nancy

Στόχος για την Valenciennes θα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι με νέο προπονητή τον Philippe Montanier, θα προσπαθήσουν και φέτος να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή τους έδρα, και από εκεί και πέρα ελπίζουν σε καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις.

Η Nancy, θα έχει δύσκολο έργο στην πρεμιέρα λόγω των απουσιών. Ο Damien Macaluso και ο Abbes Ouaddou είναι τιμωρημένοι ενώ και οι Youssouf Hadji, Cheikh Diabate είναι τραυματίες και δεν θα δώσουν το παρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: