8 Αυγούστου 2009

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι: Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία

Όπως κάθε χρόνο, η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία ανοίγει με τον αγώνα του «Κομιούνιτι Σιλντ». Η πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Κυριακή την Κυπελλούχο, Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ, στα επίσημα «αποκαλυπτήρια» των δύο ομάδων, μόλις μία εβδομάδα πριν την 1η αγωνιστική της Premier League.

Οι απουσίες, πάντως, είναι αρκετές και για τους δύο αντιπάλους, καθώς η Γιουνάιτεντ δεν θα έχει στη σύνθεσή της τους Φαν ντερ Σααρ, Βίντιτς, Νέβιλ και Μπράουν.

Ο Φέργκιουσον δηλώνει πως -με εξαίρεση τον Φαν ντερ Σαρ που επιστρέφει τον Σεπτέμβριο- δεν ανησυχεί για κανέναν από τους υπόλοιπους.

Από την άλλη πλευρά ο Κάρλο Αντσελότι, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τσέλσι, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον σημαντικότερο από τους νεοαποκτηθέντες, Γιούρι Ζιρκόφ.

Ο Ρώσος έχει πρόβλημα στο γόνατο, χωρίς να πρόκειται για κάτι σοβαρό, και θα μείνει εκτός αποστολής, όπως και ο Τζο Κόουλ που συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον τραυματισμό του στους χιαστούς και επιστρέφει σε λίγες εβδομάδες.

Δύο ομάδες που κινήθηκαν -έως τώρα τουλάχιστον- πολύ συγκρατημένα στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού, με τους «κόκκινους διαβόλους» να κρατούν... στην άκρη τα 94εκ. ευρώ που εισέπραξαν από τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πήραν ως ελεύθερο από τη Νιούκαστλ, τον Μάικλ Οουεν, τον Αντόνιο Βαλένσια από τη Γουΐγκαν και τον 20χρονο Γκαμπριέλ Ομπερτάν από τη Μπορντό.

Όσο για την Τσέλσι, εκτός από τον Ζιρκόφ που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έναντι περίπου 20εκ. ευρώ, ο Αντσελότι έφερε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Ντιν Στάριτζ από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Ρος Τέρνμπουλ που έμεινε ελεύθερος από τη Μίντλεσμπρο.

Από το in.gr

Click Here

Δεν υπάρχουν σχόλια: