19 Αυγούστου 2009

Σάντος: "Καθαρή νίκη"

Τη νίκη με μηδέν παθητικό στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Χέρενφεν θέλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος.
Αυτό επεσήμανε στις δηλώσεις του, ενόψει του πρώτου αγώνα με την ολλανδική ομάδα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

"Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με τη Βαλερένγκα, η ομάδα μου θα είναι καλύτερη σε αρκετούς τομείς. Βέβαια, εννοείται ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να διορθώσουμε και ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Νομίζω, πάντως, ότι η ομάδα, παρόλο που δεν είναι ακόμα στο 100%, θα είναι έτοιμη αύριο και θα φτάσει στη φόρμα που πρέπει, για να διατηρηθεί έτσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος .

Κάποιους ποδοσφαιριστές δεν θα τους έχουμε στη διάθεσή μας για διάφορους λόγους, αλλά ξέρουμε και κατανοούμε ότι και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου, μπορεί να συμβεί. Θα προτιμούσαμε να τους είχαμε όλους στη διάθεσή μας, για πολλές εναλλακτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν θα ανταποκριθούν πάρα πολύ καλά. Όποιοι κι αν είναι.

Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, γνωρίζουν πλέον επαρκώς τον αντίπαλο, ξέρουμε και ως ομάδα τι πρέπει να κάνουμε.Όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες έχουν μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα για το ματς αυτό. Θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι και έχοντας υπόψη τους ότι δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά μια προκριματική φάση, το πρώτο από τα δύο παιχνίδια. Είναι διαφορετικό σε σχέση με τον Πανιώνιο. Είναι διαφορετικές διοργανώσεις εντελώς.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ματς, αύριο το πρώτο ημίχρονο, μετά το δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία. Ενώ το πρωτάθλημα είναι μια πρόβα μακράς διαρκείας. Για μας είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να μπορέσουμε μετά στην Ολλανδία να κάνουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να περάσουμε. Το θέλουμε πάρα πάρα πολύ"
.

Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα παίξει είπε: "Δεν μπορώ να πω, τα έχω πει στους παίκτες μου. Εχουμε μελετήσει όσο καλύτερα μπορούσαμε τις τελευταίες ημέρες τον αντίπαλο, για να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία στο παιχνίδι του και ταυτόχρονα να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πιο δυνατά του, αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Στο ότι η Χέρενφεν έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της πρέπει να αντιπαραβάλλουμε την ομάδα μας, τις δυνατότητες μας και τη σκέψη μας ως ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρξουν στιγμές που οι γραμμές θα είναι μακριά η μία από την άλλη".

Σε ερώτηση για το ποιο αποτέλεσμα θα ήθελε τόνισε: "Σίγουρα η νίκη, χωρίς να δεχτούμε γκολ".

Σήμερα έγινε αντικατάσταση στη λίστα των 22 παικτών που έχουν δηλωθεί στην UEFA από τον ΠΑΟΚ για τους δυο αγώνες με τη Χέρενφεν. Tη θέση του τραυματία Μίροσλαβ Σνάουτσνερ πήρε ο Ματίας Βερόν. "Ο Βερόν μπαίνει στην 22άδα, λόγω των πολλών τραυματισμών που είχαμε. Δεν μπορεί να έχουμε παίκτες που δεν θα παίξουν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, καλύτερα να έχουμε κάποιον που θα μπορεί να αγωνιστεί".

Για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του και την προφορική συμφωνία του με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, τόνισε: "Το είχα πει ότι θα βρισκόταν η κατάλληλη στιγμή για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος θεώρησε ότι ήρθε η στιγμή αυτή για να μου θέσει το θέμα, συζητήσαμε, φτάσαμε σε μια συμφωνία και πλέον αρχίζει ένας νέος κύκλος".

Σόλιντ: "Θα τα δώσουμε όλα"

Την πεποίθηση πως η ομάδα του θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, έστω και αν δεν σκοράρει εύκολα, εξέφρασε ο Τροντ Σόλιντ.

"Νιώθω ευχάριστα που βρίσκομαι πάλι στην Ελλάδα. Έχετε καλό καιρό εδώ. Νομίζω, όμως, πως το παιχνίδι θα έπρεπε να αρχίσει λίγο αργότερα για να έχει περισσότερο αεράκι. Είδα τα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο ΟΥΕΦΑ, αλλά πιστεύω πως θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα του στο αυριανό παιχνίδι, καθώς έχει και απουσίες. Εμείς ξεπεράσαμε το κακό μας ξεκίνημα με την νίκη επί της Φίτεσε και πρέπει πλέον να μπούμε σε ένα θετικό δρόμο. Δεν είμαστε η ομάδα που σκοράρει εύκολα αλλά θα δουλέψουμε για να πετύχουμε αύριο ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει περιθώρια πρόκρισης.

Δεν υπάρχουν φαβορί. Κι εμείς έχουμε απουσίες. Έχω μιλήσει με ανθρώπους στην Ελλάδα και μου επιβεβαίωσαν πως ο ΠΑΟΚ έχει καλό σύνολο. Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ από την παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζω την συμπαράσταση που έχει από τους φίλους του. Από τον αντίπαλο μας ξέρω τον προπονητή Φερνάντο Σάντος, και παίκτες σαν τον Τσιρίλο, που τότε αγωνίζονταν στην ΑΕΚ και τον Κονσεϊσάο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να ευχαριστηθεί το κοινό της Τούμπας, η οποία από ότι έμαθα θα είναι γεμάτη
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: