19 Αυγούστου 2009

Μπάγεβιτς: «Ό,τι έγινε… έγινε»

Συμβιβασμένος με τη δύσκολη για τον ίδιο και την ομάδα του πραγματικότητα έδειξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τη Βασλούι για τα play-offs του Europa League.

«Ό,τι έγινε, έγινε. Συνέβη την τελευταία στιγμή και αυτό είναι που μας πείραξε, αλλά πιστεύω πως οι παίκτες μου θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Όλοι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας και πρέπει να φανούμε δυνατοί. Ευχόμαστε στον Σωτήρη καλή επιτυχία», δήλωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ενώ ερωτηθείς αν η αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας θα δημιουργήσει κενό… ηγεσίας στην «Ένωση» απάντησε: «Θα δούμε αύριο αν έχουμε πρόβλημα ή όχι». Παράλληλα εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ζεράλντο Άλβες, που θα καλύψει το κενό του Κυργιάκου. Μάλιστα αστειεύθηκε με τον μεταφραστή του ρωτώντας τον αν μπορεί να αγωνιστεί στην άμυνα! Όσο για το πώς θα καλυφθεί μεταγραφικά το κενό που προέκυψε στα μετόπισθεν, ο 62χρονος προπονητής είπε: «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτά. Μετά την επιστροφή στην Αθήνα θα μιλήσουμε».

Για το αγωνιστικό κομμάτι που πέρασε σε δεύτερη μοίρα παρά τη μεγάλη σημασία του αγώνα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέφερε: «Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία αν δεν αποκλείσουμε τη Βασλούι. Η Βασλούι είναι καλή και δυνατή ομάδα, που θέλει πολύ να περάσει στους ομίλους. Όποια ομάδα είναι καλύτερη, πιο δυνατή και πιο τυχερή, θα προκριθεί. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν καλά η μία την άλλη. Δεν θέλω να μιλήσω για επιθυμητό αποτέλεσμα, καλό είναι να επιστρέψουμε στην Αθήνα χωρίς να έχουμε χάσει».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε πως για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα έχει τρεις λιγότερους πονοκεφάλους. «Ο Καράμπελας και ο Καφές προπονήθηκαν και είναι καλά. Πιστεύω πως και ο Σκόκο θα είναι εντάξει για το ματς με τον Ολυμπιακό», είπε, ενώ για τον Αραούχο ανέφερε πως «… θα τον χρησιμοποιήσουμε όταν θα είμαστε σίγουροι πως είμαστε έτοιμοι».

Ο Ράφικ Τζεμπούρ κατά την άφιξη της αποστολής στη Ρουμανία είπε: «Για μας είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Ελπίζουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση για να κάνουμε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους. Δεν γνωρίζω πολλά για τη Βασλούι. Ξέρω απλώς πως είναι μία ρουμανική ομάδα, πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται για ένα καλό σύνολο και το έργο μας θα είναι δύσκολο».

Λίγοι φίλαθλοι της ΑΕΚ συνάντησαν τον Νίκο Θανόπουλο στο αεροδρόμιο και τον ρώτησαν για την πώληση του Σωτήρη Κυργιάκου. «Μην ανησυχείτε θα βρούμε λύση. Η ΑΕΚ είναι πάνω απ' όλους», είπε, ενώ για το ματς ανέφερε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα, από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με καλά αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζουμε να κάνουμε καλό ματς και να φύγουμε αήττητοι από τη Ρουμανία. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: