20 Αυγούστου 2009

Αναζητείται ...θαύμα για ΠΑΟ μετά την ήττα (2-3)

Με τρανταχτές αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία, ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και μόνο σε θαύμα πλέον ελπίζει για να ανατρέψει την κατάσταση σε έξι μέρες στη Μαδρίτη και να συμμετάσχει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να περάσει ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη με δυο γκολ διαφορά μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν»
Τα γκολ των Ισπανών πέτυχαν οι Μάξι Ροντρίγκες (36΄), Ντιέγκο Φορλάν (63΄) και Κουν Αγουέρο (70΄). Για τον Παναθηναϊκό ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 47΄ και ο Σεμπάστιαν Λέτο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74΄.



Ο Παναθηναϊκός, επιθετικά τουλάχιστον προσπάθησε για το καλύτερο, ιδίως στο β’ ημίχρονο με την είσοδο και του Λέτο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το αντίδοτο στην ποιοτική ανωτερότητα των Ισπανών στην επίθεση. Το πείραμα με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας απέτυχε παταγωδώς. Ο κόσμος (60.000 φίλαθλοι) στο τέλος αναγνώρισε την προσπάθεια και χειροκρότησε τους παίκτες. Να σημειωθεί ότι αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός, θα συνεχίσει τον Σεπτέμβριο σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 22ο λεπτό, όταν από την πάσα ακριβείας του Κατσουράνη, ο αμαρκάριστος Σισέ βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Ασένχο, με τον τελευταίο να μπλοκάρει με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Στο 36’ άνοιξε το σκορ η Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την παράλληλη πάσα του Φορλάν στον επερχόμενο Μάξι Ροντρίγκες, ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Η είσοδος του Λέτο στη θέση του Μάτος λειτούργησε ευεργετικά στη ψυχολογία των "πρασίνων", οι οποίοι στο 47` έφτασαν στην ισοφάριση. Από την πάσα ακριβείας του Καραγκούνη στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Σαλπιγγίδης με ψιλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή "κρέμασε" τον Ασένιο, φέρνοντας το ματς πολύ γρήγορα στα ίσα (1-1).

Στη συνέχεια, πάντως, η χαλαρότητα στην άμυνα των "πρασίνων" στοίχισε δύο γκολ σε διάστημα επτά λεπτών. Στο 63` ο Μάξι Ροντρίγκες με δυνατό σουτ από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φορλάν με σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ισπανούς. Στο 70`, ο Αγουέρο από δεξιά βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Παναθηναϊκού και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Μαδριλένους.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 74’ με τον Λέτο. Ο Αργεντίνος μετά την πάσα του Σπυρόπουλου βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με εξαιρετικό διαγώνιο βολέ παραβίασε την εστία του Ασένιο.

ΣΚΟΡΕΡ: 47’ Σαλπιγγίδης, 74’ Λέτο – 36’ Ροντρίγκες, 63’ Φοράν, 70’ Άγουέρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σπυρόπουλος, Μουν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο (80’ Χριστοδουλόπουλος), Μάτος (46’ Λέτο), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ασένιο, Χειτίνγκα, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Αντόνιο Λόπες, Ραούλ Γκαρσία (71’ Σαντάνα), Ασουνσάο, Μάξι Ροντρίγκες (85’ Σιναμά Πονγκολ), Σιμάο, Φορλάν, Αγουέρο (75’ Χουράδο).

Από το enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: