19 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Φινλανδία: Υπάρχει και "πιο κάτω" για την Κουόπιο;


ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ:
Επέστρεψε με καταπληκτικό τρόπο στις επιτυχίες επικρατώντας στην έδρα της Γιβάσκιλα με 1-0 και υπό καταρρακτώδη βροχή. Επειτα από δύο σερί ήττες πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα χάρη σε τέρμα του Λίντμπεργκ στο 40'. Θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ πολλές φορές νωρίτερα αλλά ο τερματοφύλακας των νεοφώτιστων είχε κατεβάσει τα.... ρολά. Με νίκη κόντρα στη Ροβανιέμι θα έχει κάνει πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή της.

Ο αριστερός χαφ και ηγέτης, Αντι (9/2) δεν ήταν ούτε στον πάγκο ενάντια στη Γιβάσκιλα, παρότι είχε παίξει στο ματς Κυπέλλου. Οπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει έστω και για λίγα λεπτά.

Δεν έχει νέα αγωνιστικά προβλήματα παρά μακροχρόνια τραυματίες. Εκτός είναι ο αμυντικός Τιμόσκα (5/0), ενώ δόθηκε δανεικός ο νεαρός μέσος Μπενεβέντες (2/0).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ:
Σε ένα ματς η χαρά του ποδοσφαίρου επικράτησε της Γιάρο με 5-3. Ανοιξε το σκορ στο 5΄, δέχτηκε την ισοφάριση στο 12', αλλά στην επανάληψη προηγήθηκε μέχρι και με 4-1. Μέσα σε λίγα λεπτά πήγε να χάσει ένα δικό της ματς αφού στο 78΄και το 79' η Γιάρο μείωσε στο γκολ και έπειτα έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι, ενώ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με γκολ που πέτυχε πίσω από τη σέντρα ο Οκουντόχα και ενώ ο παίκτης που εκτελούσε χρέη πορτιέρο είχε προωθηθεί. Εκανε και πάλι τραγικά λάθη στην άμυνα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει βαθμούς.

Ο προπονητής της Ροβανιέμι, Μίκα Λουμιγιάρβι, προσπάθησε να μεταφέρει την πίεση στην Μιλικόσκι. «Η Μιλικόσκι πάντα ήταν δύσκολος αντίπαλος για εμάς, αλλά τώρα έχουν την πίεση στο στρατόπεδό τους, αφού έχουν ηττηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα τους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», όπως ανέφερε.

Τιμωρημένος είναι ο βασικός τερματοφύλακας Βίλε Σιβαγιάρβι (12/0). Εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες, οι οποίοι όμως δεν επηρεάζουν.

ΤΟΥΡΚΟΥ - ΕΛΣΙΝΚΙ


ΤΟΥΡΚΟΥ:
Μείωσε και άλλο την απόστασή της από τις πρώτες θέσεις μετά τη νίκη της επί της δεύτερης Χάκα με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς (11΄), χάρη σε ένα τυχερό γκολ του Βούσου, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Με την έναρξη της επανάληψης πήρε αέρα δύο τερμάτων αφού τα λάθη στην άμυνα των αντιπάλων της ήταν τραγικά. Η Χάκα στη συνέχεια πίεσε και είχε ένα σουτ στο δοκάρι αλλά σε μια αντεπίθεση, δύο λεπτά πριν από το τέλος, η Τούρκου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Από την ομάδα της Τούρκου μίλησε ο Μάρκο Ραγιαμάκι, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια των φιλάθλων: «Θέλουμε την απόλυτη στήριξη των οπαδών μας, καθώς η Ελσίνκι είναι η καλύτερη ομάδα στη Φινλανδία. Εχει παίκτες πεινασμένους για διάκριση».

Θα αγωνιστεί πλήρης αφού δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα τραυματισμού.

ΕΛΣΙΝΚΙ:
Απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Κουόπιο. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος με τέσσερα σερί τρίποντα. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε από τους ουραγούς της Βεϊκαουσλίγκα καθώς είχαν δύο δοκάρια. Στην επανάληψη η Ελσίνκι ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο καθώς είχε την υπεροχή και δεν άφησε σε κανένα σημείο τους γηπεδούχους να αντιδράσουν.

Το βράδυ της Πέμπτης επικράτησε στη Λιθουανία επί της Βέτρα με 1-0 και πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα για να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν έχει νέα προβλήματα τραυματισμών παρά μόνο την κούραση από το ταξίδι και το ευρωπαϊκό παιχνίδι.

ΧΟΝΚΑ - ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ


ΧΟΝΚΑ:
Εκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην έδρα της Λάχτι κι έφυγε με το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και αφού πρώτα είδαν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι τους μετά από ένα σουτ, στη συνέχεια την ίδια τύχη είχε κι ο Βουορίνεν. Η Χόνκα είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη αλλά δεν τις αξιοποίησε και πέντε λεπτά πριν από το φινάλε σε μια ανύποπτη φάση οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Το απόγευμα της Πέμπτης επικράτησε της Μπανγκόρ εντός έδρας με 2-0 για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο προπονητής της Χόνκα, Μίκα Λεκόσουο, ζήτησε την προσοχή σε δύο παίκτες. «Θέλαμε περισσότερα γκολ ενάντια στην Μπανγκόρ και το 2-0 είναι μικρό σκορ. Παίξαμε καλά και ήταν σαν μια δυνατή προπόνηση για το παιχνίδι με τη Μάριεχαμν. Η Μάριεχαμν είναι πολύ καλή στον αέρα και πολύ επικίνδυνη με τον Γκρουμπόροβιτς. Επίσης, ο επιθετικός Γκάσι είναι ενδιαφέρον παίκτης και έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση», τόνισε.

Ο μέσος Βέκστρομ (7/1) επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί. Ο Χάαραλα (6/0) είναι αμφίβολος, ενώ ο αμυντικός Τουρούνεν (11/1) είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Γκέτεμποργκ και όπως όλα δείχνουν δεν θα αγωνιστεί.

ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ:
Νιώθει αδικημένη από το 1-1 με την Ιντερ στο Τούρκου. Της ακυρώθηκε γκολ στο 0-0 και αφού προηγήθηκε στο 26' στη συνέχεια είχε σουτ στο δοκάρι. Ενα λάθος στο κέντρο της άμυνάς της ήταν αυτό που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Λίγο έλειψε να πάρει το τρίποντο, αφού προς το τέλος της αναμέτρησης είδε για δεύτερη φορά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο βασικός τερματοφύλακας Λανγκάμπα (14/0) είναι αμφίβολος. Επιστρέφει ο αμυντικός Ντούιλο (11/1), που έχασε το προηγούμενο ματς για προσωπικούς λόγους, ενώ ο αμυντικός Αραγιούρι (12/1) διαπραγματεύεται με την Τζουγκάρντεν και δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί. Σίγουρα απών είναι ο επιθετικός Αντιλάινεν (7/1).

ΚΟΥΟΠΙΟ - ΛΑΧΤΙ


*** Συνθετικός χλοοτάπητας.

ΚΟΥΟΠΙΟ:
Πιο κάτω δεν πάει για την Κουόπιο που έχασε και από την Ελσίνκι στην έδρα της με 3-0. Οι γηπεδούχοι είναι με πολύ μεγάλη διαφορά η πιο ντεφορμέ ομάδα της Βεϊκαουσλίγκα, καθώς έφτασαν τις εννιά σερί ήττες. Κόντρα στους πρωτοπόρους το πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η τύχη τούς γύρισε την πλάτη, αφού στο 0-0 είχαν σουτ στο δοκάρι, ενώ μετά το 0-1 η μπάλα σταμάτησε και πάλι στη δοκό. Στην επανάληψη το ματς είχε άλλη εικόνα, με την Ελσίνκι να έχει την υπεροχή και τις ευκαιρίες και να διαμορφώνει άνετα το τελικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής της Κουόπιο, Εσα Πεκόνεν, θέλει δουλειά χωρίς την μπάλα από τους παίκτες του. «Ολοι οι παίκτες πρέπει να βρουν τους ρόλους τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει και στα ενενήντα λεπτά να κινούμαστε και να πιέζουμε. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και για αυτό πρέπει να δουλεύουμε στο 100%. Αν οι παίκτες μου δεν κινούνται και δεν δουλεύουν χωρίς την μπάλα, δεν έχουμε καμία ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νιγηριανός Ράφαελ Ούνταχ δοκιμάζεται, αφού η Γιβάσκιλα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον Αφρικανό. Εκτός είναι ο μέσος Χαρτικάινεν (10/0).

ΛΑΧΤΙ:
Παρότι έχει ρίξει περισσότερο βάρος στην Ευρώπη, συνεχίζει να μη χάνει στη Βεϊκαουσλίγκα. Στην έδρα της ήρθε 1-1 με την άλλη Ευρωπαία, τη Χόνκα. Οι γηπεδούχοι με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 49΄, αλλά στη συνέχεια είχαν σουτ στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά είχαν την ίδια τύχη, με τον Βουορίνεν να σημαδεύει την κάθετη δοκό. Τελικά πήραν την ισοπαλία λίγο πριν από το φινάλε.

Ο Γιάρι Λιτμάνεν (9/0) μπήκε ως αλλαγή και αναμένεται να ξεκουραστεί και πάλι, αφού το βράδυ της Πέμπτης η Λάχτι αγωνιζόταν στη Σλοβενία ενάντια στην Γκόριτσα για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου και ηττήθηκε με 1-0, με τον επαναληπτικό να είναι σε τέσσερις μέρες.

Πολλά μικροπροβλήματα τραυματισμών έχουν οι φιλοξενούμενοι, ενώ αναμένεται να ξεκουραστούν και κάποιοι παίκτες λόγω Ευρώπης. Σίγουρα εκτός είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Χούχκα (11/1). Αμφίβολοι είναι οι αμυντικοί Μοϊλάνεν (5/0), Χάαρα (13/1) και ο επιθετικός Ράφαελ (12/2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: