19 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ελβετία: Σε μέτρια κατάσταση η Βασιλεία


ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΑΑΡΑΟΥ

*** Προϊστορία (από το ’99): 15-2-0.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Μόνο εικόνα υποψήφιας πρωταθλήτριας δεν έδειξε στο 2-0 από την Γκάλεν. Ασύνδετη, παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων. «Δεν είμαστε το φαβορί για τον τίτλο, αλλά η Ζυρίχη που τον κέρδισε τρεις φορές στα τέσσερα τελευταία» δήλωσε ο αντιπρόεδρός της, που προσπαθεί να βγάλει την πίεση από πάνω της. Την Πέμπτη με ελεύθερη είσοδο (μάζεψε 25.000 κόσμο) κέρδισε εύκολα τη Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) με 3-0 για το Γιουρόπα Λιγκ.

Απέκτησε τον έμπειρο διεθνή φορ Αλεξάντερ Φράι (Ρεν, Ντόρτμουντ). Εξέτισε την ποινή του αλλά παραμένει τραυματίας ο Αργεντίνος στόπερ Αμπρααμ (33/0 πέρυσι). Τιμωρημένος (αποβλήθηκε στην Γκάλεν) ο δυναμικός μέσος Χιούγκελ. Τραυματίες όπως και στην πρεμιέρα ο δεξιός μπακ Ζάνι (32/2 πέρυσι), ο στόπερ Μαρκ (22/0 πέρυσι), ο σημαντικός μέσος Τσίπερφιλντ (25/12 πέρυσι) και ο δεξιός μεσοεπιθετικός Καρλίτος (22/3 πέρυσι).

ΑΑΡΑΟΥ: Παίζοντας όσο πρέπει, με προσοχή στην άμυνα και ψάχνοντας να εκμεταλλευτεί μια από τις 2-3 ευκαιρίες που θα δημιουργούσε, κατάφερε να κερδίσει δίκαια με 1-0 την Γκρασχόπερς. Η άμυνά της, που αναμένεται να είναι το δυνατό της σημείο, στάθηκε καλά και κινδύνεψε μόλις σε δύο περιπτώσεις.

Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Παραμένει χωρίς δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Αλεξέεφ. Ο Σαϊμπένε δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογών και θα βασιστεί στην ενδεκάδα που κέρδισε την πρώτη αγωνιστική. Εξάλλου, τον ικανοποίησε σε όλα τα επίπεδα.

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ – ΣΙΟΝ

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ:
Με την εικόνα της στην περίοδο προετοιμασίας είχε αφήσει υποσχέσεις για κάτι καλό. Τις διέψευσε με την εικόνα της στο 1-0 από την Ααράου. Φοβισμένη, απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις με τον Καλά. Ο Σφόρτσα παρέταξε ενισχυμένο κέντρο (4-1-4-1) και έπαιξε με μοναδικό προωθημένο τον Αργεντίνο Ζάρατε.

Τραυματίστηκε ο νεοαποκτηθείς από την Ααράου αμυντικός Μενέζες (αγωνίστηκε στην πρεμιέρα). Απόντες όπως και στην πρεμιέρα ο στόπερ Σμίλιανιτς (18/1 πέρυσι) και ο επιθετικός Σουλτζ (δύο γκολ πέρυσι). Παραμένει τραυματίας ο νεοαποκτηθείς από το Λουγκάνο επιθετικός (πρώτος σκόρερ πέρυσι στη β’ κατηγορία) Ρενέλα (24 γκολ). Στην Εθνική Νέων απουσιάζουν οι Νταπρελά (αμυντικός, αγωνίστηκε στην πρεμιέρα) και ο μέσος Λαλομπόνγκο.

ΣΙΟΝ: Η κυπελλούχος της σεζόν που πέρασε δεν αγωνίστηκε την πρώτη αγωνιστική με τη Λουκέρνη (την υποδέχεται την Τετάρτη). Προγραμμάτισε (12/7), επ’ ευκαιρία και των 100 χρόνων συμπλήρωσης της ιστορίας της, φιλικό με την Μπενφίκα. Αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2, ισοφαρίζοντας από 0-2.

Σημαντικότερη απώλεια από το ρόστερ του Μοντερούμπιο (Λοριάν). Ψάχνει παίκτη για να αναπληρώσει το κενό. Αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες, με σημαντικότερους τον μεσοαμυντικό Σιχάμπ (Ξαμάξ) και τον έμπειρο διεθνή Βέλγο επιθετικό Εμίλ Μπενζά (Πλίμουθ). Και οι δύο πάντως αναμένεται να απουσιάσουν από το σημερινό παιχνίδι. Τραυματίστηκε ο Πορτογάλος αμυντικός Πάιτο (απών στην πρεμιέρα, 17/1 πέρυσι).

ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ

ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ: Το περισσότερο που άξιζε στην πρεμιέρα της ήταν το 1-1 που παραχώρησε στην Ξαμάξ. Παρά το ότι προηγήθηκε, δεν έδειξε πως το πιστεύει και αφού ισοφαρίστηκε χρειάστηκε αρκετή τύχη για να κρατήσει έστω και το βαθμό. Ο Σαλιμπάουμ εφάρμοσε το 4-4-2, με τον Κιαρόκι (σκόραρε) και τον πολύπειρο Λουστρινέλι στην επίθεση.

Εκτός και πάλι ο μεσοαμυντικός Ριβέρα (25/0 πέρυσι). Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο μέσος Κιαραμιτάρο και ο επιθετικός Σόλα. Επιστρέφει ο πολυτιμότερος μέσος της, ο έμπειρος Σερμέτερ (30/8 πέρυσι).

ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Ξεκινά το πρωτάθλημα από τη δεύτερη αγωνιστική, αφού λόγω της συμμετοχής της στα μπαράζ πήρε μία εβδομάδα άδειας επιπλέον. Τα δύο πρώτα της παιχνίδια (Μπελιντσόνα, Σιόν την προσεχή Τετάρτη) είναι εκτός έδρας, ώστε να προλάβει να ετοιμαστεί το γήπεδο που θα χρησιμοποιεί προσωρινά μέχρι να παραδοθεί το καινούργιο. Στον πάγκο της παραμένει ο Αυστριακός Φρίνγκερ.

Ατραξιόν ο καλός μέσος Χακάν Γιακίν που επανήρθε στα γήπεδα της Ελβετίας, ενώ αποκτήθηκε και ο καλός Ρουμάνος επιθετικός Ιάνου (Ααράου). Αποχώρησε ο Καμερουνέζος κυνηγός Φριμπόνγκ (Γ. Μπόις).

Τιμωρημένος ο Σέρβος στόπερ Βέσκοβατς (19/0 πέρυσι). Τραυματίας ο επιθετικός Τσούγκα (17/1 πέρυσι). Στην Εθνική Νέων ο επιθετικός Πακάρ (8/0 πέρυσι). Αμφίβολοι ο μεσοαμυντικός Βις (114/0 πέρυσι) και ο επιτελικός Κιουμιέντο (30/4 πέρυσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: