7 Ιουλίου 2009

Δεν χάνει το ματς με τον Εργοτέλη ο Καραγκούνης

Δεν υφίσταται ζήτημα τιμωρίας του Γιώργου Καραγκούνη για την αποβολή του στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Βασιλεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της ΕΠΟ, επιτετραμμένου της UEFA και κομισάριου της FIFA, Μάνου Μαυροκουκουλάκη.
Διευκρίνισε ότι στις προκηρύξεις τέτοιων τουρνουά, τα οποία δεν διοργανώνονται από την UEFA, υπάρχουν όροι που αποσαφηνίζουν ότι σε περίπτωση αποβολής που δεν αφορά σε ακραίες συμπεριφορές, το θέμα σταματά εκεί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM: «Όταν οι διοικήσεις των ελληνικών ομάδων κλείνουν τουρνουά, πέραν της συμμετοχής υπάρχουν ορισμένα θέματα που καλούνται να συμφωνήσουν, όπως οι κανονισμοί του τουρνουά. Μέσα στους κανονισμούς αυτούς είναι και οι πειθαρχικοί. Τέτοια θέματα όπως η αποβολή του Καραγκούνη δεν άπτονται τιμωριών, ούτε κανείς τα σημειώνει. Αυτό το τουρνουά δεν είναι διοργάνωση της UEFA. Αν όμως στο συγκρεκριμένο τουρνουά ή σε οποιοδήποτε φιλικό υπάρχει κάποιο ρατσιστικό θέμα, αν υπάρξει μία άσεμνη χειρονομία ή εξύβριση ενός σημαντικού προσώπου όπως του πρωθυπουργού, κάτι που διεγείρει το κοινό αίσθημα, ακόμη και η UEFA μπορεί να επιληφθεί του θέματος. Αν όμως τα πράγματα είναι νορμάλ, όπως χθες, ο κανονισμός του τουρνουά γράφει πως το θέμα κλείνει εκεί.

Στην περίπτωση του Καραγκούνη το χειρότερο που μπορούσε να γίνει θα ήταν να ενημερώσει ο διαιτητής την ομοσπονδία, αλλά ούτε κι αυτό δεν γίνεται. Δεν υπάρχει φύλλο αγώνα που να εξετάζεται από την τοπική ομοσπονδία. Όλα γράφονται στον κανονισμό. Θα μπορούσε να προκύψει τιμωρία αν υπήρχε ένα κακό περιστατικό, αλλά το χθεσινό δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν θα συμβεί τίποτα στην περίπτωση του Καραγκούνη. Δεν το συζητάμε καθόλου. Η UEFA δεν έχει καμία δουλειά και σας το λέω εγώ που ανήκω εκεί.

Πρέπει οι ελληνικές ομάδες, όταν κλείνουν τουρνουά, να βλέπουν τους κανονισμούς και αν δεν συμφωνούν να λένε πού θέλουν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Να διαβάζουν τους όρους και είτε να ζητούν την αλλαγή τους, είτε να μην τους δέχονται αν δεν τους ικανοποιούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: