14 Ιουνίου 2009

Confederations Cup : Η.Π.Α.

Εμπνέει ακόμα σεβασμό η ομάδα της Αμερικής και θέλει να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει στη διοργάνωση, μετά το τραγικό Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όταν και αποκλείστηκε νωρίς νωρίς από τους ομίλους.

Οι αντίπαλες ομάδες, Βραζιλία, Ιταλία και Αίγυπτος, δυσκολεύουν το έργο της ομάδας του Μπομπ Μπράντλεϊ, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και την κάκιστη προϊστορία απέναντι και στους τρεις!

Σε 13 παιχνίδια με τη Βραζιλία, έχουν κερδίσει μόλις ένα, κόντρα στην Ιταλία μετρούν ισοπαλίες και ήττες, ενώ με την Αίγυπτο έπαιξαν μία φορά και… έχασαν, το 1987.

Πως έφτασαν εδώ: Πρωταθλητές της Ζώνης της Αμερικής το 2007

Οι Η.Π.Α. κέρδισαν το Μεξικό στον τελικό του Gold Cup το 2007, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές τους τα τελευταία χρόνια.

Ο προπονητής: Μπομπ Μπράντλεϊ

Ανέλαβε την ομάδα το 2006 και μετρά 23 νίκες, 3 ισοπαλίας και 8 ήττες. Έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα MLS, με τους Chicago, New York, and Chivas.

Η ομάδα

Υπάρχουν παίκτες γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. Από τους τωρινούς, ο τερματοφύλακας της Έβερτον, Τιμ Χάουαρντ, ο αρχηγός Κάρλος Μποκανέγκρα της Ρεν, αλλά και ο Ονιέβου της Σταντάρ Λιέγης.

Ο γιος του προπονητή, Μάικλ Μπράντλεϊ, αποτελεί ανερχόμενο «αστέρι» του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, όπως και ο γνωστότερος Φρέντυ Αντού της Μονακό, παίκτης που δεν έχει καταφέρει να αποδώσει όπως όλοι περιμένουν από εκείνον εδώ και μία πενταετία…

Εξαιρετικός επιθετικός και με αρχηγικές ικανότητες, ο Λάντον Ντόνοβαν πάντοτε θα είναι σημείο αναφοράς της γραμμής κρούσης, ενώ ίσως σε αυτή τη διοργάνωση, γίνει ακόμα διασημότερος, ο φορ Τζόσι Άλντιτορ, που αγωνίζεται στη Βιγιαρεάλ και έχει δείξει σπουδαία χαρακτηριστικά.

Παίκτης που θα λάμψει: Μάικλ Μπράντλεϊ

Μόλις στα 21 του, ο Μάικλ Μπράντλεϊ θυμίζει τον Μπάλακ σε νεαρή ηλικία, ενώ έχει εύκολο και το γκολ, κάτι που απέδειξε κόντρα στο Μεξικό, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: