14 Ιουνίου 2009

Confederations Cup : Αίγυπτος


Το φετινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Νοτίου Αφρικής, αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για τους πρωταθλητές Αφρικής (με έξι κατακτήσεις του Αφρικανικού Κυπέλλου), να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν καλά και σε δυσκολότερες διοργανώσεις, με μεγαλύτερους αντιπάλους…

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η Αίγυπτος δεν τα πηγαίνει καλά και έχει να θυμάται άσχημες βραδιές. Το 1999 στο Μεξικό, μπορεί να πήρε ισοπαλία από τους διοργανωτές και τη Βολιβία, μα κόντρα στη Σαουδική Αραβία εισέπραξε 5 τέρματα και έβαλε μόλις ένα, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου!

Ο προπονητής, Χασάν Σεχάτα, υποσχέθηκε καλές εμφανίσεις, αλλά οι αντίπαλοι μόνο εύκολοι δεν είναι. Βραζιλία, Ιταλία και Η.Π.Α, μπορούν να αποδειχθούν αξεπέραστα εμπόδια.

Η καλύτερη πορεία αφρικανικής ομάδας, ήρθε από το Καμερούν το 2003, όταν τα "Αδάμαστα Λιοντάρια" τερμάτισαν δεύτερα, χάνοντας στο μεγάλο τελικό, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο για την Αίγυπτο.

Πως έφτασαν εδώ: Πρωταθλητές Αφρικής για το 2008

Στην Γκάνα, η Αίγυπτος ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα, ξεπερνώντας εύκολα τα εμπόδια των Καμερούν, Ζάμπια και Σουδάν, για να περάσει στα προημιτελικά και να συναντήσει εκεί την Ανγκόλα, την οποία και κέρδισε με 2-1.

Στα ημιτελικά επικράτησε με 4-1 της Ακτής Ελεφαντοστού, που ήταν για πολλούς το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης!

Στον τελικό, απέναντι στο Καμερούν το έργο ήταν δύσκολο και ο τερματοφύλακας των «Λιονταριών», Κάρλος Καμενί, έσωσε πολλές φορές την εστία του, μέχρι να νικηθεί από τον Αμπουτρίκα, ο οποίος χάρισε τον τίτλο στην εκπληκτική εκείνη τη χρονιά Αίγυπτο…

Ο προπονητής: Χασάν Σεχάτα

Έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση ολόκληρης της ποδοσφαιρικής κοινότητας της Αιγύπτου, έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό την πειθαρχία. Ήδη θεωρείται ισάξιος του θρυλικού Μαχμούντ Αλ-Γκοχαρί…

Η ομάδα

Οι "Φαραώ" αποτελούνται ως επί το πλείστον, από παίκτες των Αλ Αχλί και Ζάμαλεκ.

Ο Εσάμ Αλ-Χανταρί αποτελεί την επιλογή κάτω από τα δοκάρια κι ας μην αγωνίζεται συχνά με τη Σιόν, ενώ στην άμυνα συναντάμε τους Γκομάα, Σάντι Μοχάμεντ της Αλ Αχλί. Ο Σαουί Μοχάμεντ της Μίντλεσμπρο, αποτελεί ανερχόμενο "αστέρι" και προβλέπεται να… λάμψει, ενώ ξεχωρίζουν επίσης οι Αχμέντ Χασάν, Μοχάμεντ Αμπουτρίκα, Μοχάμεντ Μπαρακάτ και ο Ραμπού, με τον τελευταίο να ενθουσιάζει στο Κύπελλο Εθνών.

Επιθετικά, οι Ζακί, Μίντο και Μοχάμεντ Ζιντάν, αποτελούν εγγύηση για εύκολα γκολ και θα προβληματίσουν πολλές άμυνες στη διοργάνωση…

Παίκτης που θα λάμψει: Μοχάμεντ Ζιντάν

Ο Μοχάμεντ Ζιντάν της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν φοβερός στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και πέρα από τέρματα, μπορεί να προσφέρει και αμέτρητες ασίστ. Διαθέτει ποιότητα ως παίκτης, αλλά πρέπει να έχει συνέχεια στην απόδοσή του, για να μπορέσει να συγκριθεί με παλιούς άσους όπως ο Χοσάμ Χασάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: