4 Ιουνίου 2009

Παπασταθόπουλος: «Η Ελλάδα έχει ταλέντο…»


Tην πεποίθηση πως η Εθνική ομάδα των Ελπίδων έχει το ταλέντο και την ομοιογένεια να πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011 εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, δύο ημέρες πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λιθουανία για τον ένατο προκριματικό όμιλο.

«Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο. Μία ομάδα του επιπέδου της εθνικής μας, η οποία είχε δείξει την αξία της και πριν δύο χρόνια στην Αυστρία, θα πρέπει να κερδίσει. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό», δήλωσε ο αμυντικός της Τζένοα και πρόσθεσε: «Η ομάδα μας αν εξαιρέσουμε την προσθήκη 4-5 παιδιών, είναι η ίδια που ως εθνική Νέων ήταν δεύτερη στην Ευρώπη προ διετίας. Όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είμαστε μία οικογένεια και υπάρχει πολύ καλό κλίμα, πράγμα που είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε ένα σύνολο που βρίσκεται μαζί 2-3 χρόνια και μία ομάδα δουλεμένη από τον ίδιο προπονητή. Θεωρώ πως έχουμε αρκετό ταλέντο, οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες και διαθέτουν σχετική εμπειρία. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες, αλλά δυστυχώς πολλοί παίκτες στη συνέχεια δεν αγωνίζονται τόσο όσο άλλοι στην Αγγλία και την Πορτογαλία».

Ο ίδιος και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι στελέχη της εθνικής Ανδρών, αλλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νίκου Νιόπλια. «Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε την εθνική ομάδα για το καλύτερο», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στον αντίπαλο του Σαββάτου (16:45, Mega) είπε: «Έχουμε παρακολουθήσει τον αντίπαλο σε βίντεο. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο που θα μας φοβίσει, αλλά χρειάζεται προσοχή. Πιστεύω πως αν προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θα νικήσουμε. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: