6 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο - 8ος Όμιλος: Η μάχη της δεύτερης θέσης

Με την Ιταλία να φαίνεται πως θα «καπαρώσει» την πρώτη θέση του 8ου ομίλου, Βουλγαρία και Ιρλανδία δίνουν τη δική τους μάχη για τη δεύτερη. Και οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες, ωστόσο οι Βαλκάνιοι μετρούν τέσσερις ισοπαλίες, έχοντας χάσει έδαφος. Για το γόητρο κοντράρονται Κύπρος και Μαυροβούνιο στη Λάρνακα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Οι ισοπαλίες με Μαυροβούνιο (2-2 εκτός), Ιταλία (0-0 εντός), Γεωργία (0-0 εκτός) και Ιρλανδία (1-1 εκτός), μπορεί να είναι θετικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν προσέφεραν στη Βουλγαρία τους πολύτιμους βαθμούς που θα ήθελε για να μπει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων του 7ου ομίλου. Ο Στάνιμιρ Στοϊλοφ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Ντίμιταρ Ραγκέλοφ και στον άρρωστο Ζάχαρι Σιράκοφ, ωστόσο στην αποστολή επέστρεψε μετά από περίπου ένα χρόνο ο Μάρτιν Πετρόφ. Παρών, φυσικά, και ο σταρ, επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Στο Βασίλ Λέφσκι της Σόφιας, οι Βούλγαροι έχουν να χάσουν από τον Ιούνιο του 2005 (1-3 από Κροατία) , μετρώντας 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες έκτοτε!

Σημαντικά βήματα προόδου έχει κάνει η Ιρλανδία υπό τις οδηγίες του Τζιοβάνι Τραπατόνι. Κι αν ήταν «γκέλα» η ισοπαλία που παραχώρησε στη Βουλγαρία (1-1), μόνο επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί το 1-1 μέσα στο Μπάρι απέναντι στην Ιταλία. Ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ντάρον Γκίμπσον και Κέβιν Ντόιλ, αλλά και στον Κέβιν Φόλεϊ καθώς γεννάει η σύζυγός του! Οι Ιρλανδοί, που ηττήθηκαν και τις τρεις φορές που πήγαν στη Βουλγαρία, θα έχουν ως επιθετικό δίδυμο τους Ρόμπι Κιν και Καλέμπ Φόλαν.


ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Κάθε άλλο παρά ρόδινη μοιάζει η κατάσταση για την Κύπρο. Το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη, όσο καλά τα πήγε στα προκριματικά του EURO 2008, τόσο μέτρια παρουσιάζεται στο δρόμο για τη Νότια Αφρική. Μπορεί τα αποτελέσματα που έχει μέχρι στιγμής να κρίνονται «φυσιολογικά», ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζουν οι «κουμπάροι» δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ κάλεσε στην αποστολή τους γνώριμούς μας Μιχάλη Κωνσταντίνου, Γιαννάκη Οκκά, Στάθη Αλωνεύτη, Ηλία Χαραλάμπους, Αλέξη Γαρπόζη κτλ.

Ακόμα να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη το Μαυροβούνιο, που θα προσπαθήσει να πάρει μια τιμητική θέση στον όμιλο. Μέχρι στιγμής μετράει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, αμφότερες από την Ιταλία (1-2 εκτός και 0-2 εντός). Ο Ζόραν Φιλίποβιτς έχει προβλήματα, καθώς εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Στέφαν Γιόβετιτς, Μίλοραντ Πέκοβιτς αλλά και ο τιμωρημένος Μπράνκο Μπόσκοβιτς.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Κύπρος έχει δεχτεί γκολ και τις 13 τελευταίες φορές που αγωνίστηκε στο Αντώνης Παπαδόπουλος της Λάρνακας (στις 12 Μαρτίου του 1996 κέρδισε 1-0 τη Λετονία) ενώ το Μαυροβούνιο στα επτά εκτός έδρας ματς που έχει δώσει, έχει κερδίσει μόλις ένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: