6 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο - 1ος Όμιλος: Σκανδιναβικό ντέρμπι

Στην Αλβανία ταξιδεύει ο Εντίνιο και η παρέα του για να πάρουν τους τρεις βαθμούς στο πλαίσιο του 1ου Ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2010. Σουηδία εναντίον Δανίας στο Ρασούντα, με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη.

ΣΟΥΗΔΙΑ - ΔΑΝΙΑ
Η Σουηδία παίζει τη μισή πρόκριση. Η βαθμολογία είναι ως ένα βαθμό πλασματική, αφού από τις τρεις ισοπαλίες που έχει σε τέσσερα ματς, οι δύο ήταν κόντρα στην Πορτογαλία, η οποία είναι και ο σπουδαιότερος αντίπαλός της στον όμιλο. Με νίκη σήμερα και δεδομένου ότι την Τετάρτη παίζει το παιχνίδι που έχει λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, κόντρα στη Μάλτα, η Σουηδία έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει ψηλά στη βαθμολογία μπαίνοντας και πάλι στη μάχη της πρόκρισης. Ο Λαρς Λάγκερμπακ ετοιμάζει επιθετικό σχήμα, έχοντας δίδυμο μπροστά τον αειθαλή Χένρικ Λάρσον και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Θα λείψει ο κυνηγός της Βέρντερ Βρέμης, Μάρκους Ρόζεμπεργκ, που τραυματίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, και ο αριστερός μπακ Μάρκους Εντμαν, αλλά στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς της ΑΕΚ.

Η Δανία από την άλλη πλευρά, δείχνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια τόσο έτοιμη να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη πρόκληση. Το σημερινό ματς είναι κομβικής σημασίας και γι' αυτήν, αφού αν καταφέρει να φύγει αλώβητη, τότε θα διατηρήσει μια πολύ σημαντική διαφορά από του Σουηδούς, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Η ομάδα του Μόρτεν Ολσεν οδηγεί την κούρσα όντας αήττητη, αλλά έχει και μια σημαντική απουσία, αυτή του μέσου της Φιορεντίνα, Περ Κρόλντρουπ, αλλά και των επιθετικών Γιον Νταλ Τόμασον και Σόρεν Λάρσεν. Στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση στην εθνική ομάδα του Γέσπερ Γκρόνκιερ, μετά από 1,5 χρόνο.

Αξίζει να πούμε πως η Δανία έχει πετύχει μόλις δύο γκολ στις έξι τελευταίες επισκέψεις της στη Σουηδία. Ωστόσο, κατάφερε να πάρει τη νίκη και τις δύο!

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Η Αλβανία αν και θεωρητικά έχει ελπίδες, στην ουσία έχει παραδώσει τα όπλα, αφού έχει ένα και δύο ματς περισσότερα από κάποιες ομάδες. Πάντως η ομοσπονδία περίμενε περισσότερα και για το λόγο αυτό απέλυσε τον Άρι Χααν, αντικαθιστώντας τον με τον Κροάτη Γιόζιπ Κούτζε. Ο αμυντικός Αρμέντ Ντάλκου είναι τιμωρημένος και δεν παίζει, όπως δεν παίζει και ο Αριάν Μπεκιάι, φύλακας - άγγελος την εστίας της Αλβανίας, ενώ δεν υπολογίζεται και ο ηγέτης της ομάδας, Αλτιν Λάλα.

Η Πορτογαλία ψάχνεται και πάει στην Αλβανία με αυτοσκοπό τη νίκη, για να μη χάσει την επαφή με την κορυφή. Ο Κεϊρόζ Κεϊρόζ παρουσιάζεται ήρεμος, αλλά τα περιθώρια για πρόκριση στο Μουντιάλ έχουν στενέψει επικίνδυνα. Κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών των Κριστιάνο Ρονάλντο, Τιάγκο και Ντούντα δεν εμπνέουν ανησυχία. Θα λείψει ο άσος της Ζενίτ, Ντάνι, ενώ έκπληξη προκάλεσε η κλήση του Λουίς Μπόα Μόρτε μετά από τρία χρόνια. Στην αποστολή των Ιβήρων και ο «δικός μας», Εντίνιο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στην Πορτογαλία, η Αλβανία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ποτέ! Επίσης, στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, οι Ιβηρες δεν δέχθηκαν γκολ ενώ από την άλλη, οι γείτονές μας, δεν «μάτωσαν» τα αντίπαλα δίχτυα σε πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: