1 Οκτωβρίου 2009

Ιστορική νίκη για την ΑΕΚ και τρεις βαθμοί για την Ελλάδα...

Με κορυφαίο τον Σεμπαστιάν Σάχα, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Μπενφίκα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ της πρώτης νίκης της Ένωσης στη διοργάνωση πέτυχε στο 43΄ με κεφαλιά ο Μαϊστόροβιτς. Η Ενωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γεωργέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.

Πλήρης ήταν η υπεροχή της Μπενφίκα από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι Λουζιτανοί "άγγιξαν" το γκολ στο 13΄, όταν το βολέ του Ντι Μαρία έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σάχα. Η Ενωση "απάντησε" στις ευκαιρίες στο 20΄, όταν από σέντρα του Χέρσι ο Μπλάνκο "νίκησε" στον αέρα τον Σέζαρ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η ΑΕΚ ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι μετά το 20΄ και έφτασε ξανά κοντά στην επιτυχία στο 40΄, με την κεφαλιά του Μπλάνκο να περνάει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Μαντούκα ο Μαϊστόροβιτς πήδηξε πιο ψηλά από τον Λουϊζάο και με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους" (1-0).

Με την Μπενφίκα να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά άρχισε το β΄ ημίχρονο. Στο 50΄ ο Σάχα επενέβη σωτήρια σε κόρνερ στο σουτ του Ντι Μαρία, ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Αργεντινός πορτιέρο της ΑΕΚ έσωσε την ομάδα του μετά το σουτ του Σαβιόλα. Μετά το πρώτο 10λεπτο, όμως, η ομάδα του Μπάγεβιτς ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι κι έβγαινε πάρα πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Στο 67΄ ο Σάχα έδειξε ξανά την κλάση του στο δυνατό φάουλ του Καρντόσο, ενώ ο Αργεντινός έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο 74΄, στο σουτ του Κοεντράο από πλεονεκτική θέση.

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)

Κόκκινες: 85΄ Γεωργέας (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Γεωργέας, Γιάχιτς, Γκέντσογλου - Μάξι Περέιρα, Ραμίρες, Καρντόσο

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές (69΄ Γκέντσογλου), Χέρσι (78΄ Λεονάρντο), Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γεωργέας, Σκόκο (89΄ Καράμπελας), Αρτσε.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζέσους): Χούλιο Σέζαρ, Λουϊζάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Ραμίρες, Αϊμάρ (80΄ Νούνο Γκόμες), Μάξι Περέιρα (58΄ Κοεντράο), Ντι Μαρία, Νταβίντ Λουίς, Πεϊσότο, Σαβιόλα (59΄ Γουέλντον).

Δεν υπάρχουν σχόλια: