2 Οκτωβρίου 2009

Περήφανους έκανε ξανά τους Έλληνες (πλην των Ολυμπιακών) ο Παναθηναϊκός! Εξαιρετική ομάδα , τρομερό γκολ και αντρικό διπλό στο Βουκουρέστι...

Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μπήκε ο Παναθηναϊκός. Με γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στο 79΄ οι "πράσινοι" επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Ντιναμό Βουκουρεστίου, στον αγώνα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της διοργάνωσης. Οι Ρουμάνοι έχασαν πέναλτι στο 88΄ με τον Νικουλέσκου (άουτ).

Απελπιστικά κακό ποδόσφαιρο παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο. Με 11 παίκτες κάτω από τη σέντρα οι Ρουμάνοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους που ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Στον τομέα αυτό η ομάδα του Μπονέτι τα πήγε πολύ καλά, καθώς επιθετικά ήταν ανύπαρκτη.

Μπροστά σε αυτή την τακτική που ακολουθούσαν οι γηπεδούχοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη και μοιραία όλες οι προσπάθειες τελείωναν έξω από την περιοχή του Ντόλχα με τους Ρουμάνους να μην κινδυνεύουν σε καμία φάση, πλην από αυτή του 43ου λεπτού. Μετά το κόρνερ του Καραγκούνη και τη σύγχυση στα καρέ της Ντιναμό, ο Σαλπιγγίδης απέτυχε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με τον Νίνη αντί του Λέτο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και από τα πρώτα λεπτά ο νεαρός μέσος φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο 54΄ έβγαλε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή των Ρουμάνων, ο Κατσουράνης έστρωσε στον Σαλπιγγίδη το σουτ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Ντόλχα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των "πρασίνων" στο παιχνίδι. Στο 62΄ από γύρισμα του Σαλπιγγίδη ο Κατσουράνης έπιασε το σουτ αλλά και πάλι ο Ντόλχα έδιωξε. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζόρβας απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Αντριάν Κριστέα.

Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 74΄. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο. Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 79΄ με το μακρινό σουτ του Καραγκούνη στη δεξιά γωνία του Ντόλχα. Οι Ρουμάνοι, δύο λεπτά πριν το τέλος, έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπίαρσμιρ στον Τόργε, αλλά ο Νικουλέσκου εκτέλεσε κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Σέζαρ Φερνάντες (Ισπανία)

Κίτρινες: Λέτο - Ντιαμπατέ, Γκόιαν

Οι συνθέσεις:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Ντάριο Μπονέτι): Ντόλχα, Ντιαμπατε, Κονέ, Μπόστινα (74΄ Ρους), Αντρέι Κριστέα, Γκοϊάν, Αντριάν Κριστέα (88΄ Νικουλέσκου), Τόργε, Σκαρλατάκε, Ταμας, Αλέξε (52΄ Ζίκου)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Λέτο (46΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης (67΄ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπίαρσμιρ, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (83΄ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: