2 Οκτωβρίου 2009

Η νίκη-φάρμακο που ζητούσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και η αλλαγή κλίματος στην ΑΕΚ

«Χωρίς νίκες δεν μπορείς να αποκτήσεις ψυχολογία. Αν δεν έχεις το ένα, δεν έρχεται και το άλλο», δήλωσε ξεκάθαρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα.

Και γύρω από την παραπάνω δήλωση φαίνεται ότι κινείται η φετινή ΑΕΚ, τουλάχιστον προς το παρόν. Κι αυτό γιατί απέναντι στους «Αετούς» της Λισσαβόνας δεν ήταν πολύ καλύτερη από ότι ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου δεν είχε όμως την ουσία.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο στην εν λόγω αλλαγή, είναι τα γιουχαΐσματα στους παίκτες κατά την αποχώρηση τους για τα αποδυτήρια, στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και η αποθέωση τους μέσα σε ένα πραγματικό παραλήρημα της εξέδρας, στους ίδιους χρόνους κατά την αποχώρηση τους στο ματς με τη Μπενφίκα.

Ακόμα και στη νίκη της επί της πορτογαλικής ομάδας όμως, η Ένωση έδειξε να ψάχνει ακόμα τα στοιχεία που θα δώσουν την αρμονία στο παιχνίδι της και θα τη βοηθήσουν να βγει από το τέλμα.

Τουλάχιστον όμως, τώρα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και το πήρε συνδυάζοντάς το με καλό ποδόσφαιρο -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακή- και μάλιστα επί μιας πολύ μεγάλης αντιπάλου, ιδιαίτερα φορμαρισμένη και σε μια από τις πιο δύσκολες δικές της περιόδους, τα τελευταία χρόνια.

Κι όλα αυτά σε ένα σημείο μάλιστα που στερήθηκε πολλούς βασικούς της παίκτες (Αραούχο, Ενσαλίβα, Μάκος, Γκερέιρο, Νέμεθ) για διάφορους λόγους.

Το γκολ

Η βασική διαφορά της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ήταν το γκολ. Ο Μπλάνκο μπορεί να βρέθηκε μακριά από το σκοράρισμα για ένα ακόμα ματς, ήταν όμως μέσα σε όλες τις φάσεις, τις οποίες τελείωσε σε πρώτο χρόνο και σχεδόν άψογα. Το ότι δεν μπήκε η μπάλα, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως τον ίδιο, από τη στιγμή που τις ευκαιρίες τις έχει και έχει αποδείξει ότι έχει και τον τρόπο να τις αξιοποιεί.

Ακόμα και έτσι όμως, η Ένωση βρήκε τρόπο να λύσει το «γόρδιο δεσμό», με τον Μαϊστόροβιτς να εκμεταλλεύεται το ύψος του και την πληθωρικότητα του στην αντίπαλη περιοχή.

Κι αν δει κανείς τα φετινά ματς της ΑΕΚ, εκτός από τα Γιάννινα, σε κανένα άλλο δεν βρέθηκε μπροστά στο σκορ και να μην τελειώσει τελικά το παιχνίδι παίρνοντας τη νίκη. Με Βασλούι, Εβερτον, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό βρέθηκε να κυνηγάει, με αποτέλεσμα να μην πάρει καν την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: