2 Οκτωβρίου 2009

Θρήνος για Σισέ

Την τελευταία πνοή του άφησε χθες, σε ηλικία περίπου 60 ετών, μετά από ασθένεια, ο Μανγκέ Σισέ. Η είδηση έγινε σήμερα γνωστή από «επίσημη πηγή», όπως αναφέρεται στο σάιτ της «Equipe».

Ο εκλιπών, ο οποίος διετέλεσε διεθνής με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, ήταν ο πατέρας του Γάλλου στράικερ του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Μανγκέ Σισέ ήταν ένας από τους καλύτερους μέσους στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού τη δεκαετία 1960-70.

Στη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε τη φανέλα της ASEC Μιμόσας της Ακτής Ελεφαντοστού, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ το 1970, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Γαλλία με τα «χρώματα» των Μαρτίγκ και Αρλ.

Με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού έφτασε το 1970 στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που διεξήχθη στο Σουδάν.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο Τζιμπρίλ Σισέ ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι θα παραστεί στην κηδεία του πατέρα του, αλλά δεν θέλει να απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Δευτέρας (5/10) με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: