2 Οκτωβρίου 2009

«Βάλτε λεφτά ή φύγετε...» το e-mail του Θανόπουλου στους μετόχους της ΑΕΚ

Μέσω e-mail 17 σελίδων, ο Νίκος Θανόπουλος κάλεσε τους μέτοχους της ΑΕΚ (ενεργούς και μη) να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, ή αλλιώς να παραχωρήσουν το μερίδιο τους άνευ ανταλλάγματος, στον κύριο χρηματοδότη και μεγαλομέτοχο, Νίκο Νοτιά.

Η συγκεκριμένη κίνηση φανερώνει τη στενότητα που υπάρχει στα ταμεία της ΠΑΕ, με τον Νοτιά να επιθυμεί είτε την οικονομική στήριξη της εταιρίας και από τους υπόλοιπους (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) είτε να αναλάβει το 89% του πακέτου των μετοχών.

Ο λόγος είναι ότι ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας θέλει να έχει το απόλυτο ελεύθερο στην αναζήτηση νέου(-ων) μετόχου(-ων) είτε ακόμα και την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου σε άλλον επιχειρηματία.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και τότε αναμένεται να υπάρξει πιο ξεκάθαρο τοπίο, σε σχέση με το μέλλον της ομάδας, σε διοικητικό επίπεδο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος πλέον έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς έχει μείνει μόνος του στην ΠΑΕ, πράγμα που δεν αποκλείει (κάθε άλλο μάλιστα) ραγδαίες αλλαγές σε όλα τα πόστα και μάλιστα άμεσα.

Πριμ από την UEFA

Στο μεταξύ, η νίκη επί της Μπενφίκα θα αποφέρει στην ΑΕΚ το ποσό των 120.000 ευρώ, από τα οποία το 40% θα μοιραστεί στους ποδοσφαιριστές, βάσει του εσωτερικού κανονισμού. Το ίδιο θα ισχύει και σε περίπτωση άλλων νικών, ενώ για τις ισοπαλίες η UEFA πριμοδοτεί τις ομάδες με 60.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, χαλάρωμα, αποθεραπεία και πρόγραμμα αποφόρτισης περιλάμβανε το πρόγραμμα της προπόνησης της Παρασκευής για παίκτες αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Μπενφίκα.

Ο Παντελής Καφές, που υπέστη διάταση στο γαστροκνήμιο, έκανε θεραπεία, όπως και ο Γιουσούφ Χέρσι που υποφέρει από κάκωση στο πόδι. Θεραπεία ακολούθησε και ο Ζεράλντο, στο Ιατρικό Κέντρο.

Επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου (17:30), μετά το τέλος της οποίας θα προκύψει και η αποστολή για τον αγώνα της Ξάνθης, τη Δευτέρα (19:00) στα Πηγάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: