6 Οκτωβρίου 2009

Κατσουράνης: “Αποτυχία αν δεν πάμε Μουντιάλ”

Συγκεντρώθηκε εν όψει των κρίσιμων αγώνων με Λετονία και Λουξεμβούργο η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος. Οι Έλληνες διεθνείς θέλουν στα δύο εντός έδρας παιχνίδια για να περάσουν στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, με τον Κώστα Κατσουράνη να τονίζει ότι πιθανή μη πρόκριση καθιστά αποτυχία για την ομάδα
«Εχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο και μετά ένα ακόμη πιο δύσκολο την Τετάρτη. Πρέπει να δουλέψουμε καλά αυτή την εβδομάδα, να είμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε φρέσκοι και να πάρουμε τα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτό με τη Λετονία. Δεν έχω να δώσω κανένα μήνυμα στον κόσμο, όποιος αντιλαμβάνεται τι είναι η Εθνική ομάδα μπορεί να διαλέξει τι θα κάνει και είναι δικαίωμά του. Ο προπονητής θα διαλέξει ποιοι θα παίξουμε και όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε όλες τις δυνατότητες για να έχουμε ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ κι αυτό έπρεπε να έχουμε κάνει. Για κάποια εσωτερικά δικά μας θέματα δεν έχουμε προκριθεί και τώρα κυνηγάμε τη δεύτερη ευκαιρία που είναι τα μπαράζ. Εκτός κι αν γίνει ένα θαύμα και χάσει βαθμούς η Ελβετία. Εμείς όμως τώρα κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και να πάμε στα μπαράζ, διότι θα είναι αποτυχία να μην πάμε στο Μουντιάλ», τόνισε ο 30χρονος χαφ.

Σχετικά με το αν Ελλάδα και Ελβετία είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου, απάντησε: «Ναι, αυτό δείχνει ο όμιλος. Δε νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε κρίση, είναι ορισμένα θέματα εσωτερικά που άλλες φορές βγαίνουν και άλλες δε βγαίνουν. Η λύση θα έρθει σιγά-σιγά. Σίγουρα θα το συζητήσουμε. Στη Μολδαβία κάναμε μία καλή εμφάνιση, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίς. Στο ποδόσφαιρο όταν δεν τελειώνεις το παιχνίδι νωρίς αυτά συμβαίνουν. Θα μπορούσε να έχει λήξει με 2-3 γκολ διαφορά, κρατήσαμε όμως τους Μολδαβούς στο παιχνίδι, κάναμε μια φάση κι ένας παίκτης, με ένα σουτ με το καλάμι, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται. Υστερα από αυτό δεν ήρθε κρίση, ήρθε προβληματισμός και πίκρα. Δε νομίζω ότι υπάρχει κρίση, ούτε υπήρξε ποτέ στην Εθνική. Υπάρχει επιτυχία και αποτυχία».

Σαμαράς: “Μονόδρομος οι δύο νίκες”

Με τον συμπαίκτη του συμφώνησε και ο επιθετικός της Σέλτικ, Γιώργος Σαμαράς: «Δεν παίζει ρόλο το τι λένε τα χαρτιά», δήλωσε και τόνισε: «Χρειάζεται να δείξουμε πάθος για τη νίκη. Έτσι όπως έχουμε φτάσει οι δύο νίκες είναι μονόδρομος. Ελπίζω όλοι να παραμείνουμε υγιείς ως το Σάββατο και να είμαστε έτοιμοι γιατί μας περιμένουν δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς, στα οποία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις δύο νίκες. Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά έχουμε και τους παίκτες για να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: