17 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Europa League, 6ος όμιλος: Πρεμιέρα με ντέρμπι για ΠΑΟ

Παναθηναϊκός - Galatasaray

Η ομάδα του Παναθηναϊκού, έχει ξεκινήσει ιδανικά την χρονιά στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού μετράει τρεις νίκες σε τρία ματς, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ. Παρόλο αυτά υπάρχουν ακόμα κάποια ερωτηματικά σχετικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας, απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Η ομάδα του Henk Ten Cate, ποντάρει πολλά στην βοήθεια του κόσμου προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο θεσμό (2,54 ο άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair). Το πιο μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με την απουσία του Djibril Cissé λόγω τιμωρίας. Ο Ολλανδός τεχνικός του «τριφυλλιού» σημείωσε πως αυτή η απουσία είναι σημαντική, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του έχει τις απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις. Είναι γνωστό ότι πρωταρχικός στόχος το Παναθηναϊκού, την φετινή χρονιά, αποτελεί το πρωτάθλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παραμελήσουν μια ευκαιρία για Ευρωπαϊκή διάκριση. Επιπλέον αυτός ο αγώνας έχει τις δικιές του ιδιαιτερότητες, και είναι σίγουρο ότι οι «πράσινοι» θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Η Galatasaray έχει ξεκινήσει το ίδιο εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα Τουρκίας έχοντας 15 βαθμούς σε 5 αγώνες. Αυτό έχει γεμίσει αισιοδοξία του φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι έχουν υψηλές προσδοκίες την φετινή χρονιά. Ο νέος τεχνικός της ομάδας Frank Rijkaard, θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρα πολύ ικανοποιημένος με την πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα. Ο 28χρονος Mustafa Sarp έχει σημαντικό ρόλο στην μεσαία γραμμή της ομάδας του, ενώ παίκτες σαν τους Elano και Milan Baros (4 γκολ σε 5 ματς) αποτελούν φόβητρο για οποιανδήποτε άμυνα. Εκτός από αυτούς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την παρουσία του Αυστραλού Harry Kewell, αλλά και του εξαιρετικού τερματοφύλακα Leo Franco. Η Galatasaray είναι ένα από τα φαβορί του ομίλου, μαζί με τον Παναθηναϊκό, και σίγουρα δεν θα είναι δυσαρεστημένη αν φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (3,35 το Χ στην Betfair).

Διαιτητής: Paolo Tagliavento (Ιταλία).
Πιθανές ενδεκάδες.
Παναθηναϊκός: Galinović, Μαρίνος, Bjärsmyr, Sarriegi, Σπυρόπουλος, Gilberto, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Leto, Νίνης (ή Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης.
Galatasaray: Franco, Sarioglu, Cetin, Asik, Balta, Keita, Topal, Sarp, Kewell, Turan, Baros.

Sturm Graz - Dinamo Bucuresti

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Sturm Graz, επιστρέφει σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οι Αυστριακοί είναι ενθουσιασμένοι. Ο Γερμανός τεχνικός της ομάδας, Franco Foda, σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο ενώ έθεσε την ομάδα του σαν το φαβορί στο σημερινό ματς (2,58 o άσος στο ανταλλακτήριο). Στην τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα, η Sturm Graz αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με αντίπαλο την LASK Linz, αν και προηγούνταν με 3-0. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ τους Αυστριακούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Sturm παραμένει αήττητη στην έδρα της στα τελευταία 12 ματς στην Ευρώπη. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Σλοβένος επιθετικός Klemen Lavric, δείχνει έτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Παραμένουν απόντες οι επιθετικοί Kienzl, Haas και ο αμυντικός Lamotte.

Οι Ρουμανικές ομάδες παρουσιάζονται αρκετά δυνατές τα τελευταία χρόνια. Έτσι και η Dinamo Bucuresti, ελπίζει σε μια καλή πορεία σε αυτό το θεσμό. Η Dinamo, στα τελευταία 10 εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς, μετράει 4 νίκες 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, αν και το ματς της Πέμπτης θα είναι σαφώς πιο δύσκολο. Ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας, Dario Bonetti, δίνει έμφαση στην άμυνα, η οποία είναι και το δυνατό σημείο της ομάδας. Από εκεί και πέρα η ομάδα διαθέτει και καλούς παίκτες στον επιθετικό τομέα με τον διεθνή Ρουμάνο Marius Nicolae, να είναι αυτός που ξεχωρίζει.

Διαιτητής: Tony Asumaa (Φιλανδία).
Πιθανές ενδεκάδες.
Sturm Graz: Gratzei, Sonnleitner, Feldhofer, Schildenfeld, Kandelaki, Hölzl, Hlinka, Weber, Jantscher, Muratović, Beichler (Lavric)
Dinamo Bucureşti: Dolha, Molinero, Tamas, Moti, Pulhac, Zicu, N'Doye, Bostina, Torje, Niculea, Niculescu

Δεν υπάρχουν σχόλια: