17 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Europa League, 1ος όμιλος: Προβάδισμα νίκης ο Ajax

AFC Ajax - FC Timisoara

Ο προπονητή του Ajax, Martin Jol, θέλει να βεβαιωθεί πως η ομάδα του θα πάρει τους τρεις βαθμούς εντός έδρας (1,35) στο ματς του Europa League, στην προσπάθειά της να φτάσει στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων (1,11). Οι Ολλανδοί αντιμετωπίζουν την FC Timisoara, της οποίας βασικός χρηματοδότης είναι ο πετρελαιάς δισεκατομμυριούχος Marian Iancu, στη πρεμιέρα του 1ου Ομίλου.

Ο Jol ανησυχεί για την ποιότητα που υπάρχει στην Timisoara και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την πρόκρισή της επί της Shakhtar Donetsk - περυσινής νικήτριας του Κυπέλλου UEFA- στα προκριματικά του Champions League. Ο Jol δεν μπορεί να υπολογίζει στον Καμερουνέζο μέσο Eyong Enoh, ο οποίος τέθηκε εκτός για δύο εβδομάδες, έχοντας τραυματιστεί στο 6-0 επί της NAC Breda το Σάββατο, ενώ και ο Gabri είναι εκτός μάχης με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα. Ο Ολλανδός μέσος Mitchell Donald ταλαιπωρείται από ίωση, όπως και ο βοηθός του Jol, John van't Schip, και δεν θα αγωνιστεί.

Η Timisoara, της οποίας οι ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Champions League καταβαραθρώθηκαν από την Stuttgart στα play-off, τερμάτισε δεύτερη πέρυσι στο πρωτάθλημα Ρουμανίας και παραμένει αήττητη στη φετινή διοργάνωση, έχοντας όμως μόλις δύο νίκες μετά από έξι αγωνιστικές. Θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο ο τεχνικός της Ioan Sabau γνωρίζει πολύ καλά το ολλανδικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή της Feyenoord.

Διαιτητής: Alon Yefet (Ισραήλ)


NK Dinamo Zagreb - RSC Anderlecht

Ο αμυντικός της Dinamo Zagreb, Leandro Cufre, πιστεύει πως οι πρωταθλητές Κροατίας έχουν μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν φέτος στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Η Dinamo αρχίζει την προσπάθειά της στον 1ο Ομιλο υποδεχόμενη την βελγική Anderlecht.

Ο Αργεντινός Cufre ήταν το σπουδαιότερο μεταγραφικό απόκτημα της Dinamo αυτό το καλοκαίρι, έχοντας συμφωνήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά από ένα πέρασμα από τη Gimnasia La Plata, ομάδα της πατρίδας του. Τώρα, ο πρώην αμυντικός των Roma, Monaco και Hertha Berlin, ευελπιστεί να «αφήσει το σημάδι του» με την ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Η Dinamo έδειξε τη δύναμή της αποκλείοντας με συνολικό σκορ 4-2 την Hearts της Σκωτίας στα play off, έχοντας κερδίσει 4-0 στο Maksimir.

Μπαίνει, επίσης, στο παιχνίδι, γνωρίζοντας πως η Anderlecht έχασε και τους δύο αγώνες που έδωσε πέρυσι στην Κροατία, κόντρα σε Hadjuk Split και NK Osijek (2,16 να τριτώσει το κακό για τους φιλοξενούμενους). Οι Βέλγοι διασύρθηκαν στα play-off του Champions League από την Lyon με συνολικό σκορ 8-1 και πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα τραυματισμών. Οι Marcin Wasilewski (έσπασε το πόδι του) και Jan Polak (χιαστοί) θα μείνουν για πολύ καιρό εκτός δράσης, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Matias Suarez. Ο Αργεντινός απουσίασε από την τελευταία προπόνηση λόγω προβλήματος στο μηρό, ενώ και ο Jelle Van Damme ταλαιπωρείται από παρόμοιο πρόβλημα. Ωστόσο, ο Roland Juhasz αναμένεται να είναι έτοιμος.

Διαιτητής: Zsolt Szabo (Ουγγαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: