17 Σεπτεμβρίου 2009

Πάμε όπως το 2003!

Ηταν 14 Νοεμβρίου του 2003, όταν ο Παναθηναϊκός (με τον Σέρχιο Μαρκαριάν άρτι αφιχθέντα για δεύτερη φορά στο «τιμόνι» του) φιλοξένησε για παρθενική φορά στο «σπίτι» του τουρκική ομάδα. Αντίπαλος του «τριφυλλιού» ήταν τότε η κραταιά Φενέρμπαχτσε του βαθύπλουτου Αζίζ Γιλντιρίμ και του Αργεντινού σταρ, Αριέλ Ορτέγα, την οποία ωστόσο ο Παναθηναϊκός έριξε στο «καναβάτσο», αφήνοντάς την εκτός Ευρώπης με το εντυπωσιακό 4-1 της Λεωφόρου. Αυτήν ακριβώς την «αύρα» αναζητούν κι απόψε (8, ΑΝΤ1, Sentra 103,3) οι παίκτες του Χενκ τεν Κάτε για να μπουν με το δεξί στους ομίλους με μία νίκη που θα τους δώσει εξαρχής αέρα πρόκρισης και -γιατί όχι;- πρωτιάς.

Κι αν, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Ολλανδός τεχνικός, ο βασικός στόχος των «πράσινων» είναι και παραμένει το πρωτάθλημα, η ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού επιβάλλει σε όλους όσοι πατήσουν απόψε το χορτάρι του ΟΑΚΑ να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη και την πρόκριση τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φάση Κι από εκεί και πέρα όπου βγάλει.

Απέναντι σε μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα, απέναντι σε έναν προπονητή που ο Τεν Κάτε γνωρίζει καλύτερα κι από αδερφό του, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση. Το εν Ελλάδι «3Χ3» έχει δώσει τον ενθουσιασμό που έλειπε πέρσι, η πρωτιά στη Super League έχει δυναμώσει το φρόνημα και την πίστη των παικτών στις δυνατότητές τους και πλέον απόψε άπαντες καλούνται να (απο)δείξουν ότι μπορούν να σταθούν το ίδιο καλά και σε υψηλό επίπεδο.

Παιχνίδι, ωστόσο, έχουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και μάλιστα εξίσου σημαντικό. Με την UEFA να έχει βάλει στο μάτι τους«πράσινους» από το περσινό ματς με τη Βιγιαρεάλ, με την ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική να εκκρεμεί και πιθανότατα να καταφτάνει μετά την επόμενη συνεδρίαση της πειθαρχικής της UEFA στο τέλος του μήνα, ο κόσμος του «τριφυλλιού» πρέπει να δείξει απόψε τον καλύτερό του εαυτό σε ένα ματς που ούτως ή άλλως κρύβει (λόγω ελληνοτουρκικών) τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αφενός για να μη δώσουν (εκ νέου) δικαιώματα στα υψηλά κλιμάκια της Νιόν κι αφετέρου για να μη στερήσουν στη συνέχεια από τους ίδιους τους παίκτες του Παναθηναϊκού το μεγαλύτερό τους «όπλο», την «πύρινη» εξέδρα του ΟΑΚΑ

Από το goalday

Δεν υπάρχουν σχόλια: