17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ: Εξη θέσεις που ζητούν κάτοχο

Τέσσερις ημέρες πριν από το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει ακόμα κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να προβληματίζεται για έξι από τις θέσεις του βασικού σχήματος, με την αναζήτηση να αφορά και τις τρεις γραμμές του γηπέδου. Παρά τις πολλές απουσίες (Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Μουν, Βιτόλο, Αμπουμπακάρι) ο Σάντος έχει αρκετές επιλογές, κάτι που έχει φανεί και από το γεγονός ότι στα προηγούμενα έξι επίσημα παιχνίδια ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει δώσει χρόνο συμμετοχής στους 22 από τους 25 παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.

Εξι παίκτες για την τετράδα της άμυνας

Συμπεριλαμβανομένου του Τζόε Μπιζέρα που επέστρεψε, ο Σάντος έχει έξι επιλογές για τις τέσσερις θέσεις της άμυνας (Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Μαλεζάς, Αραμπατζής οι υπόλοιποι). Χθες, σε ασκήσεις που αφορούσαν τους αμυντικούς και τον τρόπο αντίδρασης σε γεμίσματα στην περιοχή (ζητούμενο ήταν η απομάκρυνση της μπάλας και η παράλληλη προώθηση των παικτών για να βγάζουν τους αντιπάλους επιθετικούς σε θέση οφσάιντ), ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε κάθε δυνατή παραλλαγή, δείχνοντας πως δεν έχει κατασταλάξει ακόμα, τουλάχιστον για τις δυο από τις τέσσερις θέσεις. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια οι Τσιρίλο και Λίνο αγωνίστηκαν σε όλα στα οποία ήταν διαθέσιμοι, κάτι που τους δίνει και εν όψει Ολυμπιακού το προβάδισμα. Ο Μπιζέρα είναι το πρόσωπο-κλειδί, καθώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο δεξί άκρο όσο και ως κεντρικός αμυντικός.

Οι επιλογές για κέντρο και επίθεση

Με δεδομένο πως ο Φερνάντο Σάντος θα επιλέξει το 4-3-3 στο ντέρμπι, υπάρχουν επιλογές τόσο για τον άξονα όσο και για τα άκρα. Στη μεσαία γραμμή ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να έχει θέση βασικού, με τους πλέον επικρατέστερους να τον πλαισιώσουν να είναι οι Φωτάκης και Ιβιτς. Ο Ολιβιέ Σορλέν επέστρεψε και διεκδικεί θέση τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στο αριστερό άκρο, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί και στις δυο θέσεις από τον Σάντος. Πλην του Γάλλου, για τις πτέρυγες υπάρχουν και οι Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλης, με τους δυο πρώτους να συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Βάσει των διαθέσιμων παικτών και των όσων έχει δείξει ο Σάντος το τελευταίο διάστημα, προβάδισμα για την ενδεκάδα φαίνεται να έχουν οι Ιβιτς, Φωτάκης (στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Γκαρσία), Σορλέν και Κονσεϊσάο (στα άκρα). Η σημερινή προπόνηση αναμένεται να περιλαμβάνει και οικογενειακό διπλό αγωνιστικού χαρακτήρα (χθες το διπλό ήταν περισσότερο παιχνίδι τακτικής), εκεί όπου ο Σάντος αναμένεται να δείξει τις προθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: