17 Σεπτεμβρίου 2009

Ωρα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ σε ΟΑΚΑ και «Γκούντισον Παρκ»

Οι «πράσινοι» κάνουν πρεμιέρα με την Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ (20:00) και η «Ενωση» στο «Γκούντισον Παρκ» με την Εβερτον (22:00).

Ο Χενκ Τεν Κάτε περιμένει ότι η προσθήκη του Καραγκούνη στους αμυντικούς μέσους (Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης) θα περιορίσει τη δραστηριότητα των παιχτών που κινούνται πίσω από τον Μπάρος και πιστεύει πως «οι αμυντικές αδυναμίες που έχει κάθε ομάδα, η οποία στηρίζεται κυρίως στην επιθετική της τακτική» όπως είπε, θα δώσουν τις ευκαιρίες στους Σαλπιγγίδη, Λέτο, Νίνη (ή Γκάμπριελ) να σκοράρουν.

Ο διαιτητής

Τον αγώνα του ΟΑΚΑ θα διευθύνει ο ιταλος Πάολο Ταλιαβέντο, ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Λούκα Ματζιάνι και Ελενίτο ντε Λιμπερατόρε.

Ο 37χρονος Ταλιαβέντο είναι διεθνής από το 2007 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου είχε «σφυρίξει» στην ήττα της ΑΕΚ με 0-1 από τη Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA. Ο Ταλιαβέντο τα έκανε... θάλασσα στον αγώνα Τζένοα-Νάπολι 4-1 την περασμένη αγωνιστική στην Ιταλία δίνοντας δύο αμφισβητούμενα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και απέβαλε δυο παίκτες των φιλοξενούμενων.

Παράδοση

Οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά, ενώ οι πράσινοι έχουν παίξει μόνο με μια τουρκική ομάδα, την Φενερμπαχτσέ για το Κύπελλο UEFA, και ο απολογισμός τους είναι μία εντός έδρας νίκη με 4-1 και μία εκτός έδρας ισοπαλία (1-1).

Η Γαλατασαράι αντίθετα έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο και επί ελληνικού εδάφους έχει μία ήττα από τους «ερυθρόλευκους» και μία νίκη επί των «κυανέρυθρων».

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπίαρσμιρ, Μαρίνος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Νίνης (Γκάμπριελ), Σαλπιγγίδης.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Λέο Φράνκο, Χακάν, Ασίκ, Γκιουνγκός, Σάμπρι, Μουσταφά Σαρπ, Αρντά, Τοπάλ, Κιούελ, Κεϊτά, Μπάρος.

Στην ΑΕΚ...

Ο Μπάγεβιτς σχεδιάζει να «χτυπήσει» τους Αγγλος στην κόντρα. «Θα προσέξουμε την άμυνά μας, αλλά μόνο αυτή δεν μας δίνει σιγουριά. Η Εβερτον πιέζει ψηλά και δεν είναι εύκολο να πεις ότι πας για το διπλό στην Αγγλία. Εχουμε, όμως, τους παίκτες για να το πετύχουμε, όπως το σκέφτομαι εγώ», τόνισε.

Ο Σερβοέλληνας προπονητής θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή την «μπλε» κάρτα του Αρτσε. Αν φτάσει στην ώρα της, ο Αργεντινός θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας και θα προωθηθεί στα χαφ ο Γιάχιτς. Διαφορετικά θα χρησιμοποιηθεί ως 3ος αμυντικός χαφ στο 4-3-3 ο Τ. Ενσαλίουα.

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΕΒΕΡΤΟΝ:
Χάουαρντ, Μπέινς, Ντεστίν, Γιόμπο, Γκόσλινγκ, Ρόντγουελ, Κέιχιλ, Μπιλιαλεντίνοφ, Πίεναρ, Φελαϊνί, Ζο.
ΑΕΚ: Σάχα, Χουανφράν, Γιάχιτς, Αλβες, Αραούχο, Καφές, Μάκος, Ενσαλίβα, Σκόκο, Λεονάρντο, Μπλάνκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: