17 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Europa League, 9ος όμιλος: Τρώει «ζαχαρωτά» η ΑΕΚ

Benfica -BATE Borisov

Θα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για την Benfica που αντιμετωπίζει την BATE Borisov στην πρεμιέρα του 9ου Ομίλου του Europa League στο Stadium of Light της Λισσαβόνας.

Οι δύο σύλλογοι δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν και ο τεχνικός της Benfica, Jorge Jesus, ζήτησε από τους οπαδούς της ομάδας να της συμπαρασταθούν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να έρθει η νίκη (1,31). Ο Pablo Aimar και ο τερματοφύλακας Joaquim Manuel Sampaio Silva απουσιάζουν από την αποστολή της Benfica, αλλά οι Nuno Gomes και Javier Saviola έχουν την απαιτούμενη εμπειρία για τέτοια παιχνίδια. Επιπλέον, ο 20χρονος Αργεντινός μέσος Angel Di Maria είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Benfica είναι σε καλή κατάσταση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, έχοντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία και ευρισκόμενη στη δεύτερη θέση.

Η BATE είναι πιο πολύ γνωστή για το εργοστάσιο παραγωγής τρακτέρ που βρίσκεται στο Borisov. Προπονητής της είναι ο Viktor Goncharenko που στα 31 του έγινε ο νεαρότερος μάνατζερ σε ομίλους του Champions League. Επιπλέον, φέτος ο Goncharenko είναι ο νεαρότερος προπονητής που βρίσκεται στους ομίλους του Europa League!

Διαιτητής: Knut Kircher (Γερμανία)


Everton- ΑΕΚ

Ο προπονητής της Everton, David Moyes, θα δώσει την ευκαιρία στον Ρώσο εξτρέμ Diniyar Bilyaletdinov, που κόστισε €11 εκ., να κάνει το ντεμπούτο του σε μια ομάδα που έχει πληγεί από τραυματισμούς, στην πρεμιέρα του 9ου Ομίλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Αλλά ο Moyes δεν θα έχει τον αρχηγό Phil Neville που θα απουσιάσει για τρεις μήνες με πρόβλημα στους χιαστούς, τον τιμωρημένο δεξιό μπακ Tony Hibbert, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα αμυντικό John Heitinga που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο επιτελικός μέσος Mikel Arteta θα μείνει για ακόμα έξι εβδομάδες εκτός δράσης, έχοντας υποστεί υποτροπή στο εγχειρισμένο του γόνατο, ενώ ο Victor Anichebe παραμένει μακροχρόνια τραυματίας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Dusan Bajevic, ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί τα πολλά προβλήματα της Everton. Ο 62χρονος δήλωσε: «Η Everton είναι μια καλή ομάδα, όταν έχει όλους τους παίκτες της ετοιμοπόλεμους. Τότε είναι δυνατή σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Αλλά γνωρίζουμε τα προβλήματά της και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα (στο 4,00 η ισοπαλία). Ωστόσο, παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας». Εκτός από τον Νίκο Καράμπελα και τον παροπλισμένο Rafik Djebbour, υπάρχει και η απουσία του τιμωρημένου Daniel Majstorovic.

Διαιτητής: Robert Malek (Πολωνία)

Οι αποστολές:
Everton: Howard, Gosling, Rodwell, Yobo, Distin, Baines, Osman, Bilyaletdinov, Cahill, Pienaar, Fellaini, Saha, Jo, Yakubu, Baxter, Nash, Vaughan, Agard, Duffy, Wallace
ΑΕΚ: Saja, Αραμπατζής, Geraldo, Καφές, Leonardo, Ταχτσίδης, Juanfran, Araujo, Hersi, Iordache, Jahic, Scocco, Παυλής, Nsaliwa, Γεωργέας, Manduca, Μάκος, Blanco, Arce, Yahaya, Nemeth

Δεν υπάρχουν σχόλια: