29 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 6ος όμιλος: Μνήμες ΄97 στο Camp Nou

Rubin Kazan - Inter

Η Rubin Kazan (6,00 ο άσος) γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα με 3-1 από την Dynamo. Από ήττα προέρχεται και στο πρωτάθλημα, καθώς έχασε με 1-2 από την Amkar εντός έδρας, ωστόσο παρέμεινε στην κορυφή με 4 βαθμούς διαφορά από τη 2η Spartak Moscow. Σε 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια ως γηπεδούχος η Rubin έχει απολογισμό 2 νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες. Τη μοναδική φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι με ιταλική ομάδα ήταν το 2006 με την Parma για το UEFA, γνωρίζοντας δύο ήττες με σκορ 1-0. Τιμωρημένος μέσος Sibaya, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Bystrov και ίσως μπει στην αποστολή.

Η Inter (1,76 στην Betfair) έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Barcelona πριν από δύο εβδομάδες. Σε έξι επισκέψεις της στη Ρωσία μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα, με τελευταίο ματς τη νίκη με 1-2 επί της CSKA Moscow προ διετίας. Μοναδική ήττα τον Οκτώβριο του 2003, με 3-0 από τη Lokomtiv Moscow για τους ομίλους της διοργάνωσης. Το Σάββατο γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας με 1-0 από τη Sampdoria στη Γένοβα. Δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Motta, Sneijder, Materazzi και Suazo.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Rubin Kazan (4-4-2): Ryzhikov - Kaleshin, Sharónov, Cesar Navas, Ansaldi - Semak, Noboa, Karadeniz, Riázantsev - Domínguez, Bujárov.
Inter (4-3-1-2): Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Campiasso, Muntari - Stankovic - Eto'o, Milito
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Terje Hauge (Νορβηγία)

Barcelona - Dynamo Kyiv

Ήταν 5 Νοέμβρη του 1997, ξανά στη φάση των ομίλων, όταν η Dynamo Kyiv επισκέφτηκε για τελευταία φορά το Camp Nou. Τότε, ο 21χρονος Andryi Shevchenko σημείωσε χατ-τρικ κι ο Sergyi Rebrov ένα ακόμα γκολ, για το επιβλητικό 0-4 επί της Barcelona του Van Gaal, του Rivaldo και του Giovanni. Δώδεκα χρόνιας μετά οι δύο ομάδες τίθενται και πάλι αντιμέτωπες. Barca και Dynamo έχουν τεθεί 8 φορές (4 εντός - 4 εκτός) αντιμέτωπες στο παρελθόν. Τέσσερις νίκες μετρούν οι Καταλανοί, 3 οι Ουκρανοί, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Η Barcelona (φαβορί στο 1,12) πήρε 0-0 από την Inter στο Μιλάνο, ενώ στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κόντρα σε ουκρανικές ομάδες έχει απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες (4-1-2 εντός). Τελευταίο παιχνίδι, ο τελικός του Super Cup με τη Shakhtar, την οποία κέρδισε 1-0 στην παράταση. Το Σάββατο πέρασε με 0-2 από το Rosaleda κόντρα στη Malaga. Χτύπησε και είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο Henry, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Chygrynskyi και Bojan Krkic.

Η Dynamo Kyiv (28,00 για την έκπληξη) επιβλήθηκε με 3-1 της Rubin Kazan στην πρεμιέρα και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου. Σε 23 αγώνες κόντρα σε ισπανικές ομάδες μετράει 5 νίκες, 9 ισοπαλίες και 9 ήττες (1-4-6 εκτός). Τελευταία της επίσκεψη στην Ισπανία, πέρσι στο Mestalla, όπου πήρε ισοπαλία πρόκρισης στην επόμενη φάση του UEFA με σκορ 2-2 από τη Valencia. Την Παρασκευή για το πρωτάθλημα νίκησε με 2-0τη Zorya Louhansk. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Shevchenko να ξεπερνά ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε μετά από χτύπημα στη μύτη.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Barcelona (4-3-3): Victor Valdes - Dani Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Toure, Keita - Messi, Ibrahimovic, Iniesta
Dynamo Kyiv (4-4-2): Shovkovskyi - Gusev, Ghioane, Almeida, Betao - Alíyev, Yussuf, Vukojevic, Ninkovic - Shevchenko, Millevskyi
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Bjorn Kuipers (Ολλανδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: