29 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 5ος όμιλος: Σημαντικά προβλήματα και για τους τέσσερις

Debrecen - Lyon

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ferenc Puskás της Βουδαπέστης.

Μπορεί η Debrecen (αουτσάιντερ στο 8,20) να ξεκίνησε το «ταξίδι» της με το πιο δύσκολο πιθανό παιχνίδι, εκτός έδρας με τη Liverpool, αλλά η δύσκολία με την οποία ηττήθηκε με 1-0 από τους «Κόκκινους» έχει δώσει σίγουρα αυτοπεποίθηση ότι κάτι καλύτερο μπορούν να κάνει στη συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα, σημείωσε πέντε συνεχόμενες νίκες, ενώ την τελευταία αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με 4-4 με τη Kaposvar. O προπονητής της ομάδας, András Herczeg, δήλωσε για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας στο Champions League: "Το περιμέναμε για πολύ καιρό και τώρα που έφτασε το συναίσθημα είναι υπέροχο. Γνωρίζουμε τη μεγάλη διαφορά μεταξύ μας σε οικονομικό επίπεδο και φυσικά στο ρεκόρ στο Champions League." Αρκετά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους, με τους Zoltán Szélesi, Djordje Pantić και Róbert Feczesin να είναι εκτός και τους Gergely Rudolf, László Bodnár και Norbert Mészáros να είναι αμφίβολοι


Η Lyon έμεινε για το βράδυ του Σαββάτου στην κορυφή της βαθμολογίας της Ligue 1, μετά την εντός έδρας νίκη με ανατροπή επί της Toulouse, αλλά η Bordeaux κέρδισε την Κυριακή και έπεσε πάλι στη δεύτερη θέση, την οποία κατέχει μόνη της. O Claude Puel μπορεί να μην ξέρει πολλά για την αντίπαλο της ομάδας του, αλλά έχει εικόνα από την παρουσία της ομάδας στο Anfield: "Είναι η πρώτη φορά της Debrecen στο Champions League, αλλά είδα το DVD του αγώνα με τη Liverpool και είναι πολύ οργανωμένη ομάδα με καλή τακτική." Αρκετά τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, με τους Delgado, C.Anderson, Bousmong, Bodmer, Lisandro και Bastos ν' απουσιάζουν λόγω τραυματισμών.

Διαιτητής: Tom Henning Ovrebo (Νορβηγία)

Οι πιθανές συνθέσεις:
Debrecen: Polekszics - Bernath, Fodor, Komlosi, Leandro - Czvitkovics, Kiss, Szakaly, Varga - Coulibaly, Olah
Lyon: Lloris - Clerc, Cris, Toulalan, Cissokho - Kallstrom, Pjanic, Makoun, Ederson - Govou, Gomis


Fiorentina - Liverpool

Η Fiorentina ξεκίνησε με ισοπαλία τη Serie A, πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες, στη συνέχεια ηττήθηκα εκτός έδρας από τη Roma και τώρα έχει πάλι δύο συνεχόμενες νίκες, με το χαρακτηριστικό και στα τέσσερα «τρίποντά» της να είναι ότι δεν έχει δεχτεί γκολ. Έτσι, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς από την κορυφή. Ο Cesare Prandelli προσπάθησε ν' απαντήσει στην ερώτηση που βασανίζει όλους τους αντίπαλους της Liverpool των τελευταίο καιρό: "Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον Torres; Με τακτική οργάνωση και λίγη τύχη. Αν αναλογιστεί κανείς τι είδους παίκτης είναι, πρέπει να ευχόμαστε να μη βρεθεί στην καλύτερή του βραδιά, αλλιώς είναι δύσκολο να τον σταματήσουμε." Στα αγωνιστικά, σημαντική είναι η απώλεια του Alberto Gilardino στην επίθεση, με τον Ιταλό επιθετικό να είναι τιμωρημένος. Εκτός είναι επίσης ο τραυματίας Mario Santana και αμφίβολος ο Gianluca Comotto.

Η Liverpool (ανταλλάσσεται στο 1,98) συνεχίζει να σκοράρει τουλάχιστον όσο αφορά στην Premier League, διαλύοντας με 6-1 τη Hull, με τον Fernando Torres να είναι σε εκπληκτική φόρμα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ο Rafael Benitez σχολίασε για την παρουσία της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια: "Κερδίζουμε και δημιουργούμε ευκαιρίες, οπότε όταν επιτίθεσαι συνέχεια, μερικές φορές έχεις προβλήματα στην άμυνα. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία και προσπαθούμε να βελτιωθούμε." Εκτός είναι οι βασικοί μέσοι Javier Mascherano και Yossi Benayoun και ο Alberto Aquilani, που είναι μακροχρόνια απών.

Διαιτητής: Felix Brych (Γερμανία)

Οι πιθανές συνθέσεις:
Fiorentina: Frey, De Silvestri, Dainelli, Kroldrup, Pasqual, Donadel, Montolivo, Jorgensen, Vargas, Mutu, Jovetic.
Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Insua, Aurelio, Lucas, Gerrard, Riera, Kuyt, Torres.

Δεν υπάρχουν σχόλια: