28 Σεπτεμβρίου 2009

Εύσημα από Τεν Κάτε στους παίκτες


Το «5x5», η νίκη επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι και η μοναξιά της κορυφής που απολαμβάνουν εκ νέου οι «πράσινοι», μετά από ένα 24άωρο, που είχε προσπεράσει ο Ολυμπιακός, είναι από μόνα τους ιδιαίτεροι λόγοι για να υπάρχουν χαμόγελα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Εκεί, όπου ο Χενκ Τεν Κάτε, υποδέχθηκε την Δευτέρα τους παίκτες του με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα χείλη του, όντας ο θριαμβευτής του πρώτου ντέρμπι που έδωσε η ομάδα του την εφετινή σεζόν, και η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρηθεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί της «Ένωσης», την οποία και χαρακτήρισε πολύ σημαντική, τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής πλευράς.

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία σε ορισμένους παίκτες, κυρίως της αμυντικής γραμμής για την άψογη συμπεριφορά τους, όπως και στον Αλέξη Τζόρβα, που ήταν από τους κορυφαίους των «πράσινων» στο ντέρμπι.

Κατόπιν, ο Τεν Κάτε ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν για λίγες ημέρες τις εγχώριες υποχρεώσεις τους και να αφοσιωθούν στις ευρωπαϊκές, αφού η αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ντιναμό στο Βουκουρέστι είναι άκρως σημαντική για την μετέπειτα πορεία των «πρασίνων» στο Europa League, ιδιαίτερα μετά και την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων από την Γαλατάσαραϊ.

«Παίζεται» μια θέση στην 11άδα

Ο Ολλανδός προπονητής, δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλωστε, ο Τζιμπρίλ Σισέ θα εκτίσει την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του.

Η μοναδική θέση, που φαίνεται να παίζει είναι αυτή του δεξιού εξτρέμ, με τον Σωτήρη Νίνη να «φλερτάρει» με φανέλα βασικού, καθώς ο Γιώργος Καραγκούνης δεν είναι απόλυτα έτοιμος, κάτι που φάνηκε και κόντρα στην ΑΕΚ, όπου έπαιξε με ένεση και έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Καντέ (σ.σ. έχει κάποιες ενοχλήσεις που προέρχονται από κράμπες αλλά δεν τίθεται θέμα απουσίας του), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κατσουράνης, Λέτο και Σαλπιγγίδης.

Στα επί μέρους της προπόνησης, όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα με την ΑΕΚ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι «πράσινοι» μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν στο υπόλοιπο του προγράμματος, σε ασκήσεις ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον δύο και τρείς εναντίον τριών.

Ατομικά προπονήθηκαν οι τραυματίες Φίλιππος Δάρλας, Νίκος Σπυρόπουλος και Στέργος Μαρίνος, που φυσικά δεν υπολογίζονται για το ματς της Ρουμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: