29 Σεπτεμβρίου 2009

Ζίκο: «Να είμαστε ισότιμοι...»

Αναγνώρισε τις δυσκολίες που θα έχει ο αγώνας με την Άρσεναλ ο Ζίκο, ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την πίστη του για μια καλή εμφάνιση που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Emirates».
Ο Βραζιλιάνος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου επί αγγλικού εδάφους ζήτησε από τους παίκτες να έχουν νοοτροπία πως είναι ισότιμοι, ενώ επανέλαβε πως θέλει να φτιάξει έναν Ολυμπιακό που θα παίζει πιο επιθετικά.
«Ξέρουμε τις δυσκολίες. Η Άρσεναλ είναι πολύ γρήγορη ομάδα και δεν πρέπει να της αφήσουμε χώρο. Δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία πως είμαστε ισότιμοι» τόνισε xαρακτηριστικά ο Ζίκο που αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα η οποία κέρδισε την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο.

«Θέλω να παίζουμε πιο επιθετικά. Ίσως με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίζουμε περισσότερα pροβλήματα στην άμυνα, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο Ζίκο, ενώ αναφορά έκανε και στον αντίπαλο κόουτς Αρσέν Βενγκέρ:

«Τον θυμάμαι από την κοινή μας θητεία στην Ιαπωνία. Τον θαύμαζα και μου άρεσε ο τρόπος που παρατάσσει τις ομάδες του. Από την Αρσεναλ ξεχωρίζω τον Φάμπρεγας, τον Φαν Πέρσι και τον Εντουάρντο»

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Όλαφ Μέλμπεργκ, ο πρώτος παίκτης που πέτυχε γκολ στο «Emirates»! Στις 19 Αυγούστου 2006 στα εγκαίνια του γηπέδου της Άρσεναλ είχε ανοίξει για λογαριασμό της Άστον Βίλα το σκορ στο 53’. Και ισοφάρισε λίγο αργότερα για την Άρσεναλ ο ...Ζιλμπέρτο Σίλβα!

«Η Άρσεναλ είναι το φαβορί του ομίλου, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας και να τους αντιμετωπίσουμε στο ψηλό παιχνίδι. Οι στημένες φάσεις ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η Άρσεναλ είναι ίσως η πιο γρήγορη ομάδα και πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό»

Από Άγγλο δημοσιογράφο ο Σουηδός αμυντικός ρωτήθηκε για την επίθεση της Άρσεναλ: «Δεν έχω αϋπνίες, έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν την Άρσεναλ. Είχα πετύχει το πρώτο γκολ στο Έμιρατς ως παίκτης της Άστον Βίλα. Δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ούτε τον αγώνα της Τρίτης. Στόχος μας είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι και θα πολεμήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: