28 Σεπτεμβρίου 2009

Ζίκο: «Δεν φοβόμαστε»!

Ο Ζίκο, ως προπονητής του Ολυμπιακού στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, έδειξε να σέβεται την Άρσεναλ, αλλά όχι και να την φοβάται εν όψει την αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Emirates».
«Έντεκα είναι αυτοί, έντεκα κι εμείς», δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, που αποκάλυψε πως θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Ζίκο, αναφέρθηκε στους γρήγορους παίκτες, αλλά και στην ποιότητα που έχει η Άρσεναλ και ζήτησε μάξιμουμ συγκέντρωση, ενώ τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Μέλμπεργκ.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις τους λέγοντας: «Ξέρουμε καλά τις δυσκολίες που θα έχει η αυριανή αναμέτρηση καθώς θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι μες στο γήπεδο, έτσι ώστε να φύγουμε από εδώ έχοντας κερδίσει κάτι... Ξέρουμε πάντως πως δεν θα είναι εύκολο. Η Άρσεναλ είναι πολύ γρήγορη ομάδα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε χώρο. Δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία πως είμαστε ισότιμοι», τόνισε ο Βραζιλιάνος προπονητής.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με το αρχικό σχήμα ο Βραζιλιάνος τεχνικός ξεκαθάρισε πως ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει! Έτσι θα πορευθεί και αύριο με τους παίκτες που του έχουν φέρει τις νίκες στα τελευταία ματς...

Ο Ζίκο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βενγκέρ με τον οποίο γνωρίζονται από την θητεία τους στο ιαπωνικό πρωτάθλημα: «Θαυμάζω τον Αρσέν Βενγκέρ με τον οποίο ήμασταν μαζί (σ.σ σε διαφορετικές ομάδες) στην Ιαπωνία. Μ’ αρέσει που παρατάσσει τα ομάδες του με επιθετική φιλοσοφία».

Στην συνέχεια ο Βραζιλιάνος τεχνικός αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπήρξαν από την στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. «Είναι φυσιολογικό για έναν προπονητή να υπάρχουν αυτές οι αλλαγές και να αναλαμβάνει μία ομάδα όταν η σεζόν είναι σε εξέλιξη. Οι φίλαθλοι μάς βοηθούν πολύ, έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και πολύ γρήγορα θα αποδίδουμε όπως θέλουμε. Θέλω να παίζουμε πιο επιθετικά. Ίσως με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίζουμε περισσότερα προβλήματα στην άμυνα, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες της Αρσεναλ ξεχωρίζει είπε «τον Φάμπρεγκας, τον Φαν Πέρσι και τον Εντουάρντο» σημειώνοντας για τον τελευταίο ότι «χαίρομαι πολύ που επέστρεψε στα γήπεδα. Μάλιστα έκανε ένα διάστημα της αποθεραπείας του στις ακαδημίες μου».

Μέλμπεργκ: «Να απολαύσουμε το παιχνίδι»

Ο Μέλμπεργκ με τη σειρά του τόνισε σε ανάλογο ύφος με τον προπονητή του: «Η Άρσεναλ είναι το φαβορί του ομίλου, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας και να τους αντιμετωπίσουμε στο ψηλό παιχνίδι. Οι στημένες φάσεις ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η Άρσεναλ είναι ίσως η πιο γρήγορη ομάδα και πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό».

Ο Σουηδός αμυντικός όταν ρωτήθηκε από Άγγλο δημοσιογράφο αν έχει... αϋπνίες φοβούμενος την επίθεση της Άρσεναλ απάντησε: «Δεν έχω αϋπνίες. Έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν την Άρσεναλ. Είχα πετύχει το πρώτο γκολ στο ‘Emirates’, ως παίκτης της Άστον Βίλα. Δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ούτε το παιχνίδι της Τρίτης. Στόχος μας είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι και θα πολεμήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Όσο για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός-με εξαίρεση την προπέρσινη σεζόν-παρουσιάζεται αδύναμος εκτός έδρας στο Champions League, ο Σουηδός αμυντικός είπε: «Δεν έχω να πω πολλά για την κακή παρουσία του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ματς του Champions League. Δεν με απασχολεί αυτό, αλλά το να βελτιώσουμε αυτό το ρεκόρ και να παρουσιαζόμαστε δυνατοί εντός κι εκτός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: