6 Σεπτεμβρίου 2009

Ζήσης: «Απάντηση με νίκη κατά των Σκοπίων»

Οι προκλήσεις από πλευράς ΠΓΔΜ, παραμονές της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ, κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου, με τον Νίκο Ζήση να δίνει την καλύτερη απάντηση λέγοντας... «Την οποιαδήποτε απάντηση θα τη δώσουμε στο γήπεδο. Με μία νίκη!».

Ο διεθνής γκαρντ παρέστη στη συνέντευξη Τύπου της εθνικής ομάδας, μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας, τον αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Φώτση και τον Βασίλη Σπανούλη. Όλοι τους δήλωσαν πως θέλουν να πετύχουν.

«Να παλέψουμε για κάτι μεγάλο»
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Ίσως όλη η Ελλάδα να είναι στην Πολωνία. Είστε όλοι εδώ. Νιώθω σαν την Κίνα όπου όλες οι κάμερες μας ακολουθούσαν παντού. Πιστεύω ότι προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά. Είναι η πρώτη χρονιά για μένα και δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις για τα προηγούμενα χρόνια. Δουλέψαμε, οι παίκτες ήταν πολύ σοβαροί στην προετοιμασία και τα φιλικά. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά αυτά τα πρώτα παιχνίδια θα δείξουν πού είμαστε και αν κάναμε σωστά ότι κάναμε μέχρι τώρα. Δεν είναι μυστικό ότι η Ελλάδα έχει πάντα ψηλούς στόχους και δεν υπάρχουν δικαιολογίες στο ότι λείπουν κάποιοι παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές. Η ομάδα που είμαστε εδώ με κάποιους έμπειρους παίκτες και κάποιους από τη νέα γενιά μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία».

Για την πίεση και αν τη νιώθει: «Οι προπονητές και οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι σε αυτή τη δουλειά ζεις όλη σου τη ζωή με πίεση. Δεν μπορείς να δουλέψεις σε αυτό το χώρο, αν δεν αντέχεις στην πίεση»

Για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσει η Ελλάδα: «Τα τελευταία 5-10 χρόνια η Ελλάδα έπαιξε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, διαθέτοντας συνοχή και ομοιογένεια. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε κάποια πράγματα που υπήρχαν, με κάποια νέα πράγματα. Δεν υπάρχει όμως δικαιολογία για κάτι. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το τι θέλει βελτίωση. Πρέπει να παλέψουμε για κάτι μεγάλο».

Για την ΠΓΔΜ: «Δύο ώρες πριν είχαμε συνάντηση με τους παίκτες και όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε. Αν μιλούσα για τους αγώνες θα ήταν σαν να έδινα εγώ κάποια πράγματα στους αντιπάλους μας».


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: