6 Σεπτεμβρίου 2009

AEK:Διαψεύδουν τις επαφές

Είναι προφανές πως στην ΑΕΚ, επειδή έχουν καεί από το χυλό, φυσάνε και το γιαούρτι. Μετά το φιάσκο των κροίσων που το καλοκαίρι πήγε να μπλέξει την Ενωση σε ατέρμονες περιπέτειες, τώρα εξετάζεται η προοπτική συνεργασίας με κάποιους επιχειρηματίες από την Κύπρο, υπό διαφορετική όμως βάση και κυρίως πάντα με χαμηλούς τόνους.

Γι' αυτό, άλλωστε, από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» διαψεύδονταν κατηγορηματικά οποιεσδήποτε επαφές του Νίκου Θανόπουλου στην Κύπρο και τονιζόταν πως το ταξίδι ήταν καθαρά για λόγους αναψυχής και για να παραβρεθεί στο πάρτι του Παντελή Αθηνή.

Από την άλλη, βέβαια, είναι δεδομένο πως το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Κύπρο για είσοδο στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπαρκτό. Ενώ εντός των συνόρων δεν φαίνεται να έχουν βρει ανταπόκριση οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΑΕΚ να βρουν επενδυτές, στην Κύπρο έχουν εμφανιστεί αρκετοί ενδιαφερόμενοι και η ΠΑΕ βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί τους.

Το θέμα, πάντως, είναι ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου, γιατί οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και είναι απίθανο να αποδώσουν καρπούς και να υπάρξει εισροή κεφαλαίων και είσοδος νέων επενδυτών μέσα στις προθεσμίες. Για την ΑΕΚ αυτό αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο, καθώς η συγκεκριμένη αύξηση πρέπει να καλυφθεί στο απόλυτο -δηλαδή και τα 15 εκατ. που είχε προκηρυχθεί- και αυτήν τη στιγμή δεν έχουν καλυφθεί ούτε τα μισά.

Χθες πολλές ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν τα σενάρια περί συνάντησης του Νίκου Θανόπουλου με τους επιχειρηματίες Χριστοφή, Ηλίου και Παπαφιλίππου και είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της κυπριακής ιστοσελίδας sportive.com.cy, που ανέφερε: «Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αθηνών, Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Super League. Ο ισχυρός άνδρας της αθηναϊκής ομάδας έχει επαφές, όπως πληροφορούμαστε, με Κύπριους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι πληροφορίες του www.sportive.com.cy αναφέρουν ότι πρόκειται για πενταμελή ομάδα επιχειρηματιών, η οποία ενεργεί ως μία οντότητα. Την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Θανόπουλος θα παραθέσει σε αθηναϊκό ξενοδοχείο συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης. Το θέμα των επενδυτών θα είναι μέρος της συνέντευξης».

Σε επικοινωνία που είχε το «Goal» με τον κ. Παντελή Αθηνή διαψεύστηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή εμπλοκή του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και όλες οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό και μετοχικό κομμάτι της ΠΑΕ ΑΕΚ παραπέμφθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου του κυρίου Θανόπουλου την επόμενη Τετάρτη.

Πάντως, αξιόπιστες πηγές από την Κύπρο έλεγαν πως στο προχθεσινό πάρτι του κ. Αθηνή παρευρέθησαν πολλοί από τους ισχυρούς επιχειρηματίες της Κύπρου, αλλά για αυτούς που γίνεται αναφορά, όπως για τον κ. Σιακόλα, δεν υπήρχε καμία παρουσία ούτε του ιδίου ούτε και εκπροσώπου του.

Το θέμα, πάντως, είναι πως υπάρχουν εδώ και καιρό κάποιες επαφές, είναι πιθανό να υπήρξαν και προχθές, όμως σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιήθηκε κάποια συνάντηση με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών. Αλλωστε, πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία στην ΑΕΚ θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους ώστε να μην εκτεθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: