10 Σεπτεμβρίου 2009

"Ολα τα λεφτά" το παιχνίδι με την Λετονία...

Εμφανώς προβληματισμένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Μολδαβία (1-1) που βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες ακόμη και για αυτή τη δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ του 2010 παρουσιάστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ.

«Έπρεπε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ. Όσο δεν συνέβαινε αυτό, οι Λετονοί ήξεραν πως θα είχαν μία ευκαιρία να σκοράρουν και το πέτυχαν σε μία στημένη φάση», τόνισε ο Γερμανός προπονητής και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα πολλές φορές κερδίζουμε ένα ματς πριν καν γίνει. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να κερδίσουμε το ματς. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Πολλές φορές εξελίσσεται διαφορετικά από ό,τι το προετοιμάζεις, όπως συνέβη και με μας. Με εκνευρίζει που δεχτήκαμε γκολ πάλι από στημένη φάση. ».

Όσο για το ματς της 10ης Οκτωβρίου κόντρα στη Λετονία στο ΟΑΚΑ, ανέφερε: «Πρέπει να σκεφτούμε πως το παιχνίδι με τη Λετονία θα είναι σαν τελικός. Θα έχουμε ορισμένες απουσίες, αλλά θα παρατάξουμε μία καλή ομάδα».

Ο προπονητής της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι, είπε: «Δουλεύουμε σκληρά τα τελευταία χρόνια. Πιστέψαμε πως μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί περιμέναμε πως η Ελλάδα θα είναι νευρική. Στα τελευταία λεπτά ήμασταν καλοί, αλλά όχι και στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας τονώνει την ψυχολογία για τη συνέχεια», ενώ έκανε και παράπονα στους δημοσιογράφους της Μολδαβίας γιατί δεν προβάλλουν όσο θα έπρεπε να θετικά αποτελέσματα της εθνικής ομάδας...

Γκέκας: «Ήμασταν άτυχοι…»

Στην ατυχία και τη δυστοκία απέδωσε ο Φάνης Γκέκας το οδυνηρό στραβοπάτημα της Εθνικής ομάδας στη Μολδαβία. Ο σκόρερ της Εθνικής ομάδας τόνισε τη σημασία του αγώνα κόντρα στη Λετονία στο ΟΑΚΑ τον Οκτώβριο.

«Δεν πιστεύω ότι έφταιξε κάτι. Είχαμε κλείσει τους αντιπάλους στα καρέ, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ήμασταν άτυχοι αφού θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ. Από εκεί και πέρα από ένα γέμισμα στα καρέ δεχτήκαμε το γκολ και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ήρθε ένα γκολ που δεν το περιμέναμε από πουθενά και όταν χάνεις ευκαιρίες, δέχεσαι γκολ. Και στην Ελβετία και εδώ (σ.σ στη Μολδαβία) ήμασταν άτυχοι. Είχαμε το άγχος και την πίεση να νικήσουμε και ίσως αυτό έπαιξε ρόλο. Πιστεύω πως ήμασταν πολύ καλοί, αλλά μας έλειψε η τύχη», δήλωσε ο φορ της Λεβερκούζεν και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να ρίξουμε κάπου το φταίξιμο. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για τη συνέχεια. Μένουν δύο παιχνίδια. Χρειαζόμασταν ούτως ή άλλως δύο νίκες και για αυτό θα παλέψουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: