10 Σεπτεμβρίου 2009

Έχασε την εύνοια του ο Ρεχάγκελ..

"Αυτοκτόνησε" η Ελλάδα απέναντι στην Μολδαβία. Για 90΄ λεπτά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατούσε το απόλυτο προβάδισμα για την δεύτερη θέση στον 2ο όμιλο, που οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2010, αλλά ο Αντρόνιτς του... χάλασε τα σχέδια.
Το τελικό 1-1, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ισοπαλία της Λετονίας με την Ελβετία (2-2), διατήρησε μεν την Ελλάδα στη 2η θέση, αλλά ισόβαθμη με τη Λετονία κι όλα θα παιχθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι που θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου. Η εθνική προηγήθηκε με τον Γκέκα στο 33΄, αλλά στο 90΄ ο Αντρόνιτς ισοφάρισε σε 1-1.

Η πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια για την Ελλάδα σημειώθηκε στο 12΄, με την ατομική προσπάθεια και τη σέντρα του Χαριστέα να βρίσκει τον Γκέκα στην "καρδιά" της άμυνας των Μολδαβών, αλλά η κεφαλιά του έμπειρου επιθετικού δεν ανησύχησε τον Ναμάσκο. Κλασική ευκαιρία για την εθνική στο 19΄, με τον Χαριστέα να πιάνει αδύναμο σουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή των Μολδαβών.

Χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο, η εθνική κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 33΄ με τέρμα του Φάνη Γκέκα, ο οποίος έβαλε έξυπνα την προβολή μετά το δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου μέσα από την περιοχή (0-1). Η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο β΄ μέρος, όχι γιατί ανέβασε την απόδοσή της, αλλά κυρίως διότι ο αντίπαλός της ήταν κακή ομάδα. Στο 61΄ ο Γκέκας έχασε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όταν αστόχησε απέναντι από το Ναμάσκο, ενώ στο 69΄ η προβολή του Έλληνα φορ μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου πέρασε παράλληλα από την εστία του Μολδαβού γκολκίπερ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 71΄ με το φάουλ του Λασένκοφ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλκιάς, ενώ στο 73΄ έχασαν την ευκαιρία του αγώνα. Η κεφαλιά του Καλίνσους σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Χαλκιά, ο οποίος έξαλλος διαμαρτυρήθηκε προς τους συμπαίκτες του για την ολιγωρία που έδειξαν. Το γεγονός ότι οι διεθνείς δεν τελείωναν το ματς με δεύτερο γκολ το πλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς στο 90΄ ο Αντρόνιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά (1-1).

Διαιτητής: Στάλχαμαρ (Σουηδία)

Κίτρινες: Γκατσάν, Λασένκοφ - Τζιόλης, Κυργιάκος, Α. Παπαδόπουλος, Χαριστέας

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Καλίνσους, Γκατσάν, Σαβίνοφ (79΄ Αντρονιτς), Καλίνκοφ, Σ. Ναμάσκο (56΄ Κομλιόνοκ), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46΄ Σοφρόνι).

ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58΄ Α. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (76΄ Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας, Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: