14 Σεπτεμβρίου 2009

Αδεια για 20 ημέρες στον Τζιμπούρ


Το προηγούμενο καλοκαίρι αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, με την Ενωση να βγαίνει νικήτρια στο κυνήγι της υπογραφής του. Μετά από 13 μήνες, λίγοι θα περίμεναν ότι η μεταγραφή του Ραφίκ Τζιμπούρ θα είχε την εξέλιξη των τελευταίων ημερών, που έχει φέρει τον γαλλοαλγερινό εκτός ομάδας.

Μετά και το πρόσφατο τελευταίο επεισόδιο με τον Μπάγεβιτς, στην προπόνηση του Σαββάτου, ο 25χρονος επιθετικός θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, με τη διοίκηση της ομάδας να τον θέτει σε... αναγκαστική άδεια 20 ημερών, για να ηρεμήσει και να ηρεμήσουν και οι υπόλοιποι στην ομάδα.

Ο «Τρομοκράτης» είχε δώσει δείγματα του άστατου χαρακτήρα του από την εποχή που ήταν ακόμα στον Ατρόμητο, όταν οι συνεχείς κόντρες του με τον Γιώργο Παράσχο τον είχαν φέρει στην πόρτα της εξόδου της ομάδας του Περιστερίου.

Επόμενος σταθμός του ο Πανιώνιος, όπου και εκεί δεν άργησε να έρθει σε σύγκρουση άλλοτε με αντιπάλους, αλλά και με τον ίδιο του τον προπονητή. Η αγωνιστική του προσφορά πάντως ήταν σε υψηλά επίπεδα, σε Ατρόμητο, Πανιώνιο αλλά και πιο παλιά, στον Εθνικό Αστέρα.

Σύννεφα πάνω από το «βουνό»

Ολα αυτά μέχρι να έρθει στην ΑΕΚ. Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Τζιμπούρ με τους συμπαίκτες του, ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο, παραμονές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο επιθετικός της Ενωσης ένιωσε προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του Νάτσο Σκόκο, τον οποίο χτύπησε μέσα στο γυμναστήριο της ομάδας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης! Ο Μπάγεβιτς είχε αποφασίσει να τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό, ωστόσο η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και οι μειωμένες λύσεις, δεν το επέτρεψαν.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Τζιμπούρ ήρθε σε σύγκρουση με τον Μπάγεβιτς κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με τις σχέσεις των δύο ανδρών να είναι σε τεντωμένο σχοινί από το τότε, μέχρι και την περίοδο του βασικού σταδίου προετοιμασίας της ομάδας, στην Αυστρία.

Εκεί το ποτήρι ξεχείλισε, με τους δύο άνδρες να μην ανταλλάζουν λέξη από την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα και τον παίκτη να ζητά μέσω τρίτων, να αποκλειστεί από την αποστολή της ρεβάνς με τη Βασλούι, προφασιζόμενος (κατά τον Μπάγεβιτς και το ιατρικό τιμ) τραυματισμό και κόπωση.

Ξένο σώμα

Για να φτάσουμε στο περιστατικό του Σαββάτου. Ο Μπάγεβιτς φερόταν έτοιμος να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στον Τζιμπούρ, θέλοντας να τον βοηθήσει να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να κερδίσει μεταγραφή.

Ο παίκτης όμως άργησε να φτάσει στην προπόνηση της Παρασκευής μισή ώρα χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ενώ μία ημέρα αργότερα επίδειξε πρωτοφανή αδιαφορία στη διάρκεια της προπόνησης. Αποτέλεσμα ήταν ο Σέρβος τεχνικός να του δείξει την πόρτα της εξόδου και ο τελευταίος να αρνηθεί επιδεικτικά να φύγει!

Το σημερινό αποτέλεσμα, είναι ο Τζιμπούρ να είναι οριστικά εκτός ομάδας, κινδυνεύοντας ο ίδιος να χαραμίσει μια καριέρα που διαγραφόταν λαμπρή (αν μείνει καιρό άπραγος δύσκολα θα βρει ομάδα για μεταγραφή, ενώ πολύ δύσκολα θα συμμετάσχει και στα τελικά του Μουντιάλ του 2010) και την ΑΕΚ να χάνει ένα σημαντικό «όπλο».

Κι όλα αυτά την ώρα που ακόμα τον αποπληρώνει (χρωστάει στον Πανιώνιο περί τα 1,5 εκ. ευρώ) ενώ λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται. Τουλάχιστον άμεσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: