6 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο UEFA Europa League: Τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ στους οπαδούς του...

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο ΠΑΟΚ. Στη ρεβάνς της νίκης του 2-1 στη Νορβηγία, υποδέχεται στην Τούμπα την Valerenga για τον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Μετά από απουσία σχεδόν τεσσάρων ετών, οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις αναβιώνουν ξανά στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι στην Ευρώπη, αποτέλεσμα της τέταρτης θέσης που κατέλαβε στην περσινή Super League (13.50 για Πρωταθλητής 2009/10 στο ανταλλακτήριο της Betfair). Η ομάδα του Fernando Santos δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στη Νορβηγία. Παρά το ότι η Valerenga είναι σε φουλ αγωνιστική δράση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στη νίκη 2-1, χάρη στα γκολ των Lino και Zlatan Muslimović. Και απόλυτα φυσιολογικά είναι το φαβορί για δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη (1.40 για νίκη στο ανταλλακτήριο της Betfair).

Στον επαναληπτικό της Τούμπας το παρόν δεν θα δώσει σίγουρα ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του ΠΑΟΚ, που τραυματίστηκε κατά την επίτευξη του γκολ! Τη θέση του, όπως προανήγγειλε ο Santos, θα πάρει ο Ηλίας Αναστασάκος, αλλαγή που αναμένεται να είναι η μοναδική σε σχέση με το ματς της Νορβηγίας. «Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πολύ συγκεντρωμένοι, να σεβαστούμε τον αντίπαλο και την αξία του, να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αν έχουμε αυτήν τη συνταγή και την ακολουθήσουμε κατά γράμμα, οι πιθανότητες να περάσουμε είναι πολύ μεγάλες. Αν δεν το κάνουμε, θα έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Το γκολ του Jarl André Storbæk στο Ullevål δίνει κάποιες ελπίδες πρόκρισης στη Valerenga, αλλά αυτές είναι μάλλον ελάχιστες (στο 13,50 οι Νορβηγοί για την πρόκριση). Σχεδόν μηδαμινές αν αναλογιστεί κανείς πως έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με μόλις 14 παίκτες, λόγω των πολλών τραυματισμών! Ωστόσο, ο παίκτης-προπονητής των φιλοξενούμενων Martin Andresen δεν δίστασε να δηλώσει πως; «Περιμένω τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας και εμείς να περάσουμε με αντεπιθέσεις για να σκοράρουμε δυο φορές και να κερδίσουμε το παιχνίδι αν είναι δυνατόν και στην παράταση». Δείγμα της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων αποτελεί το γεγονός πως ο Erik Hagen ήταν κανονικά να μπει στο χειρουργείο για να αποκατασταθεί το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, αλλά θα καθυστερήσει ακόμα έναν αγώνα προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του!

Διαιτητής της αναμέτρησης στην Στάδιο της Τούμπας της Θεσσαλονίκης θα είναι ο Ιταλός Luca Banti.

ΑΠΟΠ - Rapid Wien

Ετοιμος να γράψει ιστορία είναι ο ΑΠΟΠ Κινύρας που υποδέχεται τη Rapid Wien, στον επαναληπτικό του 2-1 της Αυστρίας για τον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Εστω κι αν δεν παίζει στη φυσική του έδρα, αλλά στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, ο ΑΠΟΠ Κινύρας είναι έτοιμος να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να αφήσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τη σαφώς πιο φημισμένη Rapid. Το γκολ του José Filipe Correira Semedo στο παιχνίδι της Αυστρίας δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του Γιώργου Πολύβιου 2.00 για Πρόκριση στο ανταλλακτήριο της Betfair).

«Καλούμε όλους τους Κύπριους φιλάθλους να συμπαρασταθούν στον ΑΠΟΠ Κινύρας για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει παρακάτω, και να κάνουμε περήφανη όχι μόνο την Πάφο, αλλά και την Κύπρο», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας. Να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΠ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κατακτώντας πέρυσι το Κύπελλο της Κύπρου!

Σαφώς και η ομάδα του Peter Pacult είναι το ακλόνητο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά ακόμα και για τη νίκη μέσα στην Κύπρο (1.88 για νίκη στο ανταλλακτήριο της Betfair). Η Rapid Wien έχει στα υπέρ της το νικηφόρο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (με τα γκολ των Stefan Maierhofer και Nikica Jelavić) και την εμπειρία, αλλά και τον μεγαλύτερο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας, καθώς και το πρωτάθλημα Αυστρίας έχει αρχίσει και έχει αποκλείσει ήδη την KS Vllaznia (με δύο νίκες, 5-0 εντός και 3-0 εκτός). Επομένως τα περισσότερα θα κριθούν από την απόδοση των Αυστριακών... Το μόνο που φοβούνται οι τελευταίοι είναι η ζέστη με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο 36 βαθμοί...

Διαιτητής της αναμέτρησης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας θα είναι ο Νορβηγός Espen Berntsen.


Fulham - Vetra

Μετά το επιβλητικό 3-0 μέσα στη Λιθουανία, η Fulham θα επιδιώξει ακόμα μια νίκη επί της Vetra για να σφραγίσει την πρόκρισή της στα play off του Europa League.

Η Fulham δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Simon Davies στην επαναληπτική αναμέτρηση για τον Γ' γύρο του Europa League απέναντι στη Vetra καθώς ο μέσος αναρρώνει από τραυματισμό. Ο αμυντικός Toni Kallio είναι ο άλλος απών για τη Fulham που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά από το 2002. «Ευελπιστούμε πως δεν θα δώσουμε μόνο ένα ιστορικό παιχνίδι, αλλά θα πάρουμε και ένα καλό αποτέλεσμα για να είμαστε με ανεβασμένη ψυχολογία στην κλήρωση για τον επόμενο γύρο», δήλωσε ο προπονητής Roy Hodgson στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η συμμετοχή των Cottagers είναι δεδομένη όπως και η δεύτερη νίκη (1.14 στο ανταλλακτήριο της Betfair), μετά το 3-0 της Λιθουανίας, όπως διαμορφώθηκε από τα γκολ των Bobby Zamora, Danny Murphy (πεν.) και Seol Ki Hyeon.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Vetra κάπου εδώ φτάνει στο τέλος της. Η ομάδα του Virginijus Liubšys τα κατάφερε περίφημα φτάνοντας μέχρι αυτή τη φάση, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τις CS Grevenmacher (με δύο νίκες, αμφότερες 3-0) και HJK Helsinki (0-1 εντός και 3-1 εκτός). Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να μην διασυρθούν και να πετύχουν το γκολ της τιμής (στο 2.40 να σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο ανταλλακτήριο της Betfair), κάτι που φαντάζει πιθανό δεδομένου του σκορ του πρώτου αγώνα και της γιορτινής ατμόσφαιρας που θα υπάρχει στο Λονδίνο.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Craven Cottage του Λονδίνου θα είναι ο Ούγγρος Istvan Vad.


Elfsborg - Braga

Επαναληπτικός αγώνας για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι η Elfsborg είχε κάνει την έκπληξη κερδίζοντας με 1-2 στην Πορτογαλία.

Η Elfsborg λοιπόν έχει πλέον την τύχη στα χέρια της, αφού μετά τη νίκη της στην Ιβηρική, καλείται να υπερασπιστεί αυτό το υπέρ της προβάδισμα. Η σουηδική ομάδα τα πηγαίνει πολύ καλά και στην Allsvenskan (2,86 για κατάκτηση στην Betfair), όπου βρίσκεται στην 3η θέση, αν και την Κυριακή γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Kalmar, πραγματοποιώντας πάντως καλή εμφάνιση. Θα λείψει ο τιμωρημένος δεξιός μπακ Wikström, επιστρέφει όμως ο καλός μέσος Floren.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Braga, μετά την ήττα της με 1-2 στο πρώτο παιχνίδι. Οι Πορτογάλοι, που είχαν καλομάθει τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή τους στους ομίλους της διοργάνωσης, φέτος κινδυνεύουν με αποκλεισμό πολύ νωρίς. Για αυτό ευθύνεται κυρίως ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας, που δεν είναι ο καλύτερος δυνατός, λόγω του ότι το πρωτάθλημα Πορτογαλίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Έτσι, η πορτογαλική ομάδα καλείται να βγει μπροστά και να κυνηγήσει τουλάχιστον δύο γκολ, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης. Παραμένει εκτός ο πολύτιμος μέσος Cesar Peixoto, που είναι υπό μεταγραφή, απών επίσης και ο χαφ Madrid, ενώ επιστρέφει ο ακραίος μπακ Joao Pereira.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Elfsborg (4-2-3-1): Covic - Andersson, Karlsson, Lucic, Danielsson - Bajrami, Svensson - Ishizaki, Avdic, Moback - Keane
Braga (4-1-2-1-2): Eduardo - Joao Pereira, Frechaut, Rodríguez, Evaldo - Vandinho - Possebon, Mossoro - Alan - Matheus, Meyong

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Boras Arena του Boras θα είναι ο Ολλανδός Richard Liesveld.

Σε λίγο και άλλα previews...

Δεν υπάρχουν σχόλια: