6 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο UEFA Europa League: Ανοιχτές αναμετρήσεις...

Gent - Roma

Επαναληπτικός αγώνας για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι η Roma είχε κερδίσει 3-1 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Gent είχε αιφνιδιάσει τους «τζιαλορόσι» στο πρώτο ματς, όταν και προηγήθηκε με 0-1, ωστόσο στη συνέχεια η εμπειρία της ιταλικής ομάδας μίλησε για το τελικό 3-1. Οι Βέλγοι ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή τις υποχρεώσεις τους στην Jupiler League (10,00 για κατάκτηση στην Betfair), κερδίζοντας με 1-3 τη Cercle Brugge εκτός έδρας. Ο Michel Preud'homme δεν υπολογίζει το βασικό αριστερό μπακ Thompson και σκέφτεται να παρατάξει σχήμα με δύο επιθετικούς (4-4-2).

Η Roma δεν πτοήθηκε από το πρώτο γκολ των Βέλγων, την προηγούμενη εβδομάδα, και με τον Francesco Totti να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με 3-1. Η Serie A (23,00 για κατάκτηση) δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και συνεπώς οι Ιταλοί βρίσκονται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας. Ο Luciano Spaletti δεν υπολογίζει τους τραυματίες επιθετικούς Vucininc και Julio Baptista, καθώς επίσης παραμένουν εκτός δράσης ο βασικός γκολκίπερ Doni, ο ακραίος μπακ Cicinho, ο στόπερ Juan και ο μέσος Perotta. Στα θετικά η αποθεραπεία των Totti και Mexes που θα δώσουν κανονικά το παρών.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Gent (4-4-2): Jorgacevic - Suler, Duarte, Wils, Hanstveit - Grondin, Smolders, Maric, De Smet - Leye, Ljubijankic.
Roma (4-1-4-1): Artur - Tonetto, Motta, Mexes, Riise - De Rossi - Guberti, Brighi, Pizzaro, Taddei - Totti

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Jules Otten της Gent θα είναι ο Γερμανός Manuel Grafe.

Young Boys - Athletic Bilbao

Επαναληπτικός αγώνας τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι η Young Boys είχε κάνει την έκπληξη κερδίζοντας με 0-1 στο San Mames.

Ραντεβού με την ιστορία της έχει απόψε η Young Boys, που υποδέχεται στη Βέρνη την Athletic με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς, με το γκολ του Doumbia. Ο τελευταίος σκόραρε και το ένα από τα δύο γκολ στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 2-0 επί της Grasshoppers για την ελβετική Super League, φέρνοντας την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας και σε απόσταση 3 βαθμών από Basel και Luzern. Μακροχρόνια απόντες οι Raimondi και Dοubai που δεν επηρεάζουν τα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή.

Η έλλειψη προετοιμασίας σε σχέση με τον αντίπαλο, στοίχισε στην Athletic Bilbao στο πρώτο ματς και ήρθε αυτό το 0-1. Οι Βάσκοι βέβαια στάθηκαν και άτυχοι σε μία-δυο περιπτώσεις, με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Llorente στο 63ο λεπτό. Ο Joaquin Caparros προσπάθησε να δουλέψει στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ενώ φρόντισε η ομάδα του να προπονηθεί σε τεχνητό χλοοτάπητα, ανάλογο με αυτόν δηλαδή που θα αγωνιστεί σήμερα το βράδυ. Εκτός αποστολής έμειναν ο βασικός μέσος David Lopez, οι αναπληρωματικοί φορ De Cerio και Gabilondo, που αναρρώνουν από τραυματισμούς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ποιοτικού μέσου Yeste, ο οποίος νοιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά το πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Young Boys (3-4-3): Wölfli - Ghezal, Dudar, Mardassi - Sutter, Hochstrasser, Yapi, Degen - Doumbia, Schneuwly, Regazzoni
Athletic Bilbao (4-4-2): Iraizoz - Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Xabi Castillo - Susaeta, Orbaiz, Javi Martinez, Yeste - Toquero, Llorente

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Stade de Suisse της Berne θα είναι ο Ισραηλινός Alon Yefet.

Honved - Fenerbache

Επαναληπτικός αγώνας τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι η Fenerbahce είχε επικρατήσει με 5-1.

Ουσιαστικά τυπική διαδικασία αποτελεί το σημερινό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Η Honved, μετά τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση, πόσο μάλλον όταν θα αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας. Οι Ούγγροι πλέον θα ρίξουν το βάρος στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου την Κυριακή ηττήθηκαν με 2-1 από την MTK στο πλαίσιο της 2η αγωνιστικής. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού μπήκαν στην αποστολή οι μέσοι Diego, Vukmir και ο φορ Hrepka.

Χωρίς ιδιαίτερο άγχος ταξίδεψε η Fenerbahce στην Ουγγαρία, αφού το 5-1 του πρώτου αγώνα τους έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν τη χρονιά στην Τουρκία με κούπα, κερδίζοντας στον τελικό του Super Cup με 2-0 την Besiktas. Η τουρκική Super League (2,70 για κατάκτηση στην Betfair) αρχίζει το ερχόμενο σαββατοκύριακο και για αυτό ο Daum προτίμησε να ξεκουράσει απόψε κάποια βασικά στελέχη του. Εκτός αποστολής έμειναν ο επιθετικός Semih, ο αριστερός μπακ Roberto Carlos, ο μεσοεπιθετικός Kazim Richards και ο πολύτιμος μέσος Emre, καθώς επίσης και ο νεοαποκτηθείς μέσος Mehmet Topuz.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Jozsef Bozsik της Budapest θα είναι ο Βέλγος Paul Allaerts.

Δεν υπάρχουν σχόλια: