6 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Primera Division: Υπάρχουν άλλοι διεκδικητές;

Υπάρχει η Barcelona. Υπάρχει και η Real Madrid. Υπάρχει όμως κάποιος άλλος διεκδικητής; Ο Tobias Gourlay μιλάει για τις υπόλοιπες ομάδες της Primera Division.

Με πολύ ενέργεια και πολύ εξυπνάδα στο παιχνίδι της, η Barcelona του Pep Guardiola πέρυσι επιβλήθηκε επί των αντιπάλων της και κατέκτησε όλους τους τίτλους που διεκδικούσε. Αυτή την στιγμή, μετά την απόκτηση του Zlatan Ibrahimovic και την αποχώρηση του Samuel Eto'o (σαν μέρος της συμφωνίας), η απόδοση της Barcelona για την κατάκτηση του τίτλου είναι στο 1,86.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Florentino Perez επέστρεψε στην Real Madrid και έκανε πολύ σπουδαίες μεταγραφές συνολικής αξίας πάνω των €200 εκατομμυρίων. Επιπλέον ίσως αποκτηθεί και ο Xabi Alonso. Οι νέοι Galacticos (Los Nuevos Galacticos), έχουν απόδοση 2,36 για την κατάκτηση τίτλου.

Πολλά έχουν γραφτεί για αυτές τις δύο ομάδες, και η παραπάνω αναφορές είναι αρκετές για το σκοπό αυτού του άρθρου. Σκοπός είναι να δούμε τι τύχη έχουν οι υπόλοιπες 18 ομάδες της Primera Division απέναντι σε αυτές τις δυο μεγάλες ομάδες.

Η αγορά πάντως δείχνει ότι δεν θα έχουν πολλές ελπίδες. Στη τρίτη των φαβορί βρίσκονται μαζί η Sevilla και η Valencia, με απόδοση στο 90,00. Η Valencia αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα, λόγο της κατασκευής του νέου της γηπέδου. Η επιστροφή του προέδρου Vicente Soriano, έσβησε τα χρέη που έφταναν στα €500 εκατομμύρια, αλλά την ίδια στιγμή έδωσε τον διεθνή αμυντικό Raul Albiol στην Real Madrid.

Οι δυο καλύτεροι παίκτες της, David Villa και David Silva, βρίσκονται ακόμα στην ομάδα παρά τις φήμες για τις μεταγραφές τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Manchester United και η Liverpool ετοιμάζονται να κάνουν πρόταση για τον Silva. Η Liverpool θέλει να δημιουργήσει ένα επιθετικό δίδυμο με Villa και Fernando Torres. Αν οι David Villa και David Silva παραμείνουν στην ομάδα και αν ο Juan Mata διατηρήσει της φόρμα του, τότε η απόδοση στο 3,85 για μια θέση στην πρώτη τριάδα, είναι πολύ καλή.

Στην Sevilla, ο Luis Fabiano βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό του στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ενώ είχε και πολύ καλή παρουσία με την Βραζιλία στο Confederations Cup. Οι περσινές μεταγραφές των Romaric και Fernando Navarro ήταν καλές και έδεσαν στην ομάδα.

Αν ο Didier Zokora βελτιώσει λίγο το παιχνίδι του, και αν οι Freddie Kanoute και Jesus Navas διατηρήσουν την φόρμα τους, τότε η Sevilla θα μπορέσει να πάρει την τρίτη θέση. Η απόδοση για μια θέση στην πρώτη τριάδα είναι στο 1,94 αλλά αυτή η απόδοση θα αλλάξει.

Με απόδοση στο 95,00 η Atletico Madrid βρίσκεται κοντά σε Valencia και Sevilla. Ο Abel Resino ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, θα μπορέσει να την φτιάξει φέτος όπως αυτός θέλει. Η ομάδα ήταν πολύ κακή αμυντικά την περίοδο 2008/09, ενώ πουλήθηκαν οι Leo Franco και Gregory Coupet. Ο Sergio Asenjo της Valladolid, μοιάζει σαν ο ιδανικός αντικαταστάτης. Παράλληλα αποκτήθηκε και ο διεθνής αμυντικός Juanito.

Ο Sergio Aguero τυχαίνει επίσης της εκτίμησης του Alex Ferguson. Αν παραμείνει πιστός, θα αποτελέσει και πάλι ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Diego Forlan. Ο τελευταίος βρίσκεται πίσω από τους Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic, Villa, Karim Benzema και Lionel Messi για να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ με απόδοση 10,50. Ο δις κάτοχος του τίτλου πέρυσι σκόραρε 32 φορές σε 33 ματς, και αυτό θα πρέπει να το σεβαστούμε. Ο Ουρουγουάνος εκτελεί και πέναλτι, σε αντίθεση με τους επιθετικούς της Real για παράδειγμα, οι οποίοι θα μάχονται για μια θέση στην ενδεκάδα.

Η Villarreal (3,50 για μια θέση στην πρώτη τριάδα) πέρυσι στην τερμάτισε στην πέμπτη θέση, αλλά ο προπονητής της πήγε στη Real. Ο Giuseppe Rossi και Nilmar συνεχίζουν να βελτιώνουν την συνεργασία τους και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τον νέο προπονητή της ομάδας Ernesto Valverde.

Οι δυο τελευταίες ομάδες που θα ήθελα να αναφερθώ είναι η Deportivo La Coruna (7,00) και η Malaga (4,70), οι οποίες είχαν καλή παρουσία πέρυσι (7η και 8η θέση αντίστοιχα) αλλά φέτος δεν νομίζω ότι μπορούν να βελτιώσουν την θέση τους. Η Deportivo είναι αδύναμη σε όλες τις γραμμές της. Παράλληλα η Malaga έχασε τον προπονητή της Antonio Tapia (Betis) και τον Eliseu (Lazio).

Δεν υπάρχουν σχόλια: