6 Αυγούστου 2009

Τεν Κάτε: "Ναι στην κριτική, αλλά με επιχειρήματα"

Δύο ημέρες μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League και την αποχώρησή του από τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ο Χενκ Τεν Κάτε εξήγησε τους λόγους της αντίδρασής του και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έδωσαν στην ομάδα του την πρόκριση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Goal" ο ολλανδός τεχνικός μίλησε αρχικά για την πρόκριση επί της Σπάρτα και το τι άλλαξε σε σχέση με το πρώτο ματς της Πράγας:

"Η πειθαρχία που δείξαμε εντός του γηπέδου και η τακτική μας άλλαξαν προς το καλύτερο στο ΟΑΚΑ. Παίξαμε με μυαλό, κυνηγήσαμε κάθε φάση και ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά σε κάθε αγώνα. Απ` ότι έχω ενημερωθεί, υπήρχε πολύς κόσμος που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του γιατί χρησιμοποίησα για να παράδειγμα τον Σισέ στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ασκήθηκε κριτική και σε αυτό. Υπάρχουν όμως πράγματα στο σχεδιασμό ενός αγώνα που χρειάζονται ανάλυση και γίνονται για κάποιο σκοπό. Ο Σισέ έπαιξε στην συγκεκριμένη θέση επειδή είχαμε διαπιστώσει πως λόγω των προωθήσεων του αριστερού τους μπακ, υπήρχε κενό στην συγκεκριμένη πλευρά".

Ο Τεν Κάτε εξήγησε ακόμη πως στο ματς της Τρίτης (4/8) ρίσκαρε αρκετά, καθώς το παιχνίδι ήταν do or die... "Θέλω να καταλάβουν όλοι πως αρκετοί παίκτες μας δεν είναι ακόμη στο υψηλότερο δυνατό σημείο από πλευράς ετοιμότητας. Και δεν σας κρύβω ότι πήρα ορισμένα ρίσκα την Τετάρτη το βράδυ. Όπως για παράδειγμα με τον Κατσουράνη που δεν ήταν έτοιμος 100% παρότι έκανε ένα καταπληκτικό ματς. Πήρα όμως το συγκεκριμένο ρίσκο παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να τραυματιστεί για το το ματς ήταν για εμένα `DO or Die`. Ο Λέτο έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο παρά το όταν δεν ήταν 100% έτοιμος, όμως έπρεπε να τον αλλάξω για να φρεσκάρω την ομάδα".

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ολλανδός στον Γιώργο Καραγκούνη: "Ο Καραγκούνης αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για όλους μέσα στην ομάδα. Τα έδωσε όλα, μα όλα στο παιχνίδι με την Σπάρτα και μην ξεχνάτε πριν από μερικές ημέρες είχε μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου μια εβδομάδα λόγω τραυματισμού. Οπότε ήταν λογικό να μην έχει δυνάμεις για να αντέξει σε όλο το παιχνίδι. Για μένα ο Κάρα δεν είναι απλά παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Είναι παιδί που προέρχεται από το κλαμπ, ένας παίκτης και ένας άνθρωπος που πονάει, ζει και αναπνέει για την ομάδα και είναι πολύτιμος για τον σύλλογο".

Τέλος, για την αποχώρηση του από την συνέντευξη Τύπου εξήγησε: "Με αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω πως δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό απλά για να επιζήσω. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό πως θα επιβιώσουν απλά. Εγώ όμως είμαι ο νικητής. Ηρθα στην ομάδα για να νικήσω και σε αυτό ακριβώς έχω αφοσιωθεί. Κριτική έχω μάθει να δέχομαι για τη δουλειά μου και μάλιστα πολύ σκληρή, σε όλες τις ομάδες που εργάστηκα. Ομως η κριτική πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και όχι απλά να γίνεται κριτική για την... κριτική".


Δεν υπάρχουν σχόλια: