23 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Super League: Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Στον... τόπο του εγκλήματος, στο ΟΑΚΑ, επιστρέφουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Εκεί όπου στις αρχές Μαΐου έδωσαν τον καλύτερο τελικό στα χρονικά του Κυπέλλου - το οποίο εν τέλει κατέκτησε ο Ολυμπιακός με 17-16 στα πέναλτι και μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας και το 4-4 της παράτασης! - «κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Η «Ενωση» προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την απώλεια του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από τη Liverpool, αλλά και την εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη Vaslui για τα play off του Europa League.

Η εικόνα που εμφάνισαν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν, ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός, σε σχέση με τον αγώνα της Ρουμανίας, ενισχύεται με τις επιστροφές των Νάτσο Σκόκο, Χουανφράν και Νίκου Καράμπελα. Αντίθετα, εκτός μάχης τέθηκαν οι Παντελής Καφές και Νίκος Γεωργέας. Δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κάρλος Αραούχο!

Αυτό που δεν θέλει να γίνει ο Τιμούρ Κετσπάγια, είναι να πιστέψουν οι παίκτες του ότι τα πράγματα γι' αυτούς γίνονται πιο εύκολα μετά την εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στη Ρουμανία. Κι αυτό ακριβώς τους τόνισε χθες στην ομιλία του: «Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι ντέρμπι και μην παρασύρεστε από το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Θα είναι διαφορετική με εμάς, θα παίξει με πάθος. Να είστε σίγουροι γι' αυτό».

Και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η νίκη: «Θα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη». Όπως και να έχει, πάντως, οι Πειραιώτες είναι το φαβορί για τη νίκη (2,50), ειδικά μετά το εντυπωσιακό 3/3 που έχουν στην Ευρώπη και τους αγώνες τους Champions League απέναντι σε Slovan Bratislava (2-0 εκτός και 2-0 εντός) και σε Sheriff Tiraspol (2-0 εκτός)! Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και θέλουν ανάλογο ξεκίνημα και στη Super League. Ο Γεωργιανός τεχνικός, που στο παρελθόν έχει φορέσει με επιτυχία τη φανέλα της ΑΕΚ, δεν μπορεί να υπολογίζει για την πρεμιέρα τους τιμωρημένους Λουτσιάνο Γκαλέτι και Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά και τους ανέτοιμους Ιεροκλή Στολτίδη, Ματ Ντέρμπισαϊρ, Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο, Χουανφράν, Γιαχάγια, Μάκος, Σκόκο, Μαντούκα, Λεονάρντο, Μπλάνκο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Μήτρογλου

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να αφήσει πίσω του την ισοπαλία με την Heerenveen για τα play off του Europa League (1-1) και να φύγει με το διπλό (2,66) απέναντι στον Πανιώνιο που θα παραταχθεί χωρίς τον Φαμπιάν Εστογιανόφ.

Η Λάρισα ταξιδεύει στην Τρίπολη του Μάριο Γκόμεζ προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές που άφησε ο αποκλεισμός από την KR Reykjavík αλλά ο Αστέρας παρουσιάζεται ενισχυμένος φέτος και θέλει να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα (στο 2,52 ο άσος).

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Λεβαδειακός θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του και να ξεκινήσει με νίκη (2,10) απέναντι στη νεοφώτιστη - αλλά και γεμάτη προβλήματα - Καβάλα. Στην Κομοτηνή, ο Ηρακλής θα έχει τη συμπαράσταση πολλών φίλων του για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, τον οποίο πέρυσι δεν κατάφερε να κερδίσει στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις (στο 2,78 το διπλό).

Το πρόγραμμα της Κυριακή 23 Αυγούστου στην πρεμιέρα της Super League έχει ως εξής:

16:45 Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα
16:45 Λεβαδειακός - Καβάλα
19:00 Πανθρακικός - Ηρακλής
19:00 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
21:15 ΑΕΚ - Ολυμπιακός


Δεν υπάρχουν σχόλια: