23 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Premier League: Οι αγώνες της Κυριακής

West Ham-Tottenham

Τα «Σφυριά» έχουν δώσει μόλις ένα παιχνίδι μέχρι στιγμής, αυτό της πρεμιέρα με τους Wolves, όπου επικράτησαν εκτός έδρας με 0-2, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους στην κατηγορία και διδάσκοντα ένα μάθημα στους νεοφώτιστους. Αναγκαστική αλλαγή για σήμερα, πρέπει να γίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Herita Ilunga είναι τραυματίας, ενώ επιστρέφει από τραυματισμό ο νεαρός αμυντικός James Tomkins. Παραμένουν εκτός οι μακροχρόνια απόντες Ashton, Behrami και Boa Morte.

Η Tottenham έκανε το απόλυτο στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν και μάλιστα στο πρώτο από αυτά επικράτησε της Liverpool με 2-1. Παρότι τη δεύτερη αγωνιστική διέλυσε εκτός έδρας με εξαιρετική εμφάνιση τη Hull με 1-5, η νίκη της πρεμιέρας μετράει πολύ παραπάνω για τον Harry Redknapp, αφού δείχνει ότι η ομάδα του, τουλάχιστον στην αρχή, μπορεί να κοντράρει και τις διεκδικήτριες του τίτλου. Τραυματίστηκε και θ' απουσιάσει ο βασικός τερματοφύλακας Heurelho Gomes, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Ledley King, που ξεκουράστηκε κόντρα στη Hull.


Burnley-Everton

Σε πελάγη ευτυχίας πρέπει να πλέουν στη Burnley, μετά την εντός έδρας νίκη επί της πρωταθλήτριας Manchester United τη δεύτερη αγωνιστική. Το γεγονός αυτό πάντως δεν μπορεί να μετρήσει τόσο πολύ, καθώς από τη μία μέρα στην άλλη η Premier League δεν συγχωρεί και αν δεν είναι κανείς συγκεντρωμένος απόλυτα τότε το πληρώνει. Την πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε από τη Stoke με 2-0. Και πάλι εκτός θα μείνει ο αρχηγός της ομάδας Steven Caldwell, ενώ ο επίσης αμυντικός Michael Duff, που έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια ταλαιπωρείται ακόμα από τραυματισμό και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Μπορεί η Everton να διασύρθηκε στην πρεμιέρα από την Arsenal εντός έδρας με 1-6, αλλά αυτό δε λέει τίποτα για το πόσο καλή είναι η ομάδα του David Moyes, στην οποία ούτως ή άλλως δεν άλλαξαν πολλά πράγματα από πέρυσι. Αμφίβολοι είναι οι μέσοι Jack Rodwell και Steven Pienaar, ενώ ο Joleon Lescott, που θέλει να πάει στη Manchester City, θα πρέπει να δείξει βελτίωση στη συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα και τον προπονητή και ίσως δεν αγωνιστεί. Εκτός παραμένουν οι, από πέρυσι, μακροχρόνια απόντες Anichebe, Arteta, Jagielka και Yakubu. Τέλος, την Πέμπτη η Everton αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Sigma Olomuc στον επαναληπτικό του 4-0 του Goodison Park, έχοντας ουσιαστικά πάρει την πρόκριση.


Fulham-Chelsea

Απόλυτα γειτονικό ντέρμπι στο Δυτικό Λονδίνο.

Η Fulham επικράτησε εκτός έδρας στην πρεμιέρα της Portsmouth με 0-1 και μεσοβδόμαδα κέρδισε εντός έδρας για το Europa League την Amkar Perm με 3-1. Τα πανηγύρια πάντως δεν ήταν όσο δυνατά θα ανέμενε κανείς, καθώς το εκτός έδρας γκολ της Amkar και ο τραυματισμός του Andrew Johnson, μετρίασαν τη χαρά της νίκης. Οι νεοαποκτηθέντες Damien Duff και Jonathan Greening αναμένεται να είναι τα μοναδικά νέα αποκτήματα και από τις δύο ομάδες, που θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι. Εκτός από τον Andrew Johnson, που είναι εκτός για πέντε εβδομάδες, αμφίβολοι είναι οι Erik Nevland και Dickson Etuhu.

Μετά τη δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα, εντός έδρας με 2-1 επί της Hull, η Chelsea, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξα ανωτερότητα σε όλα τα επίπεδα κι επικράτησε εκτός έδρας της Sunderland με 1-3. Το παιχνίδι έρχεται νωρίς για τους πέντε τραυματίες της ομάδας του Carlo Ancelotti, Alex, Belletti, J. Cole, Ferreira και Zhirkov, ενώ ο Ιταλός τεχνικός δεν πρόκειται ν' αλλάξει την τακτική του 4-4-2 με ρόμβο την οποία υιοθετεί, με τον Deco πίσω από τους δύο επιθετικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: