30 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Premier League: Οι "κουρασμένες" ομάδες του Europa League


Με τις τρεις ομάδες του Europa League ν' αγωνίζονται σήμερα, λόγω των υποχρεώσεών τους στην Ευρώπη την Πέμπτη, αλλά και την... Αραβική μάχη στο Fratton Park μεταξύ Portsmouth και Manchester City συνεχίζεται το σημερινό πρόγραμμα της Premier League.

Portsmouth - Manchester City

Η Portsmouth παραμένει χωρίς νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν, πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν στην Premier League, αλλά το κλίμα... υποβιβασμού φαίνεται να διαφοροποιείται από την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με τον 32χρονο Άραβα επιχειρηματία Sulaiman Al Fahim να αναλαμβάνει την ομάδα. Ίσως κάνουν το ντεμπούτο τους οι νεοαποκτηθέντες Tommy Smith και Michael Brown, ενώ ο Sylvain Distin πήγε στην Everton. Παραμένουν εκτός οι Steve Finnan, Papa Bouba Diop και Herman Hreidarsson.

Η City αντίθετα με την αντίπαλό της έχει κάνει το απόλυτο στα δύο παιχνίδια της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με περισσότερα γκολ στο ματς που είχε τις λιγότερες ευκαιρίες, με τη Blackburn, ενώ με τους Wolves πέτυχε μόνο ένα. Μεσοβδόμαδα, επικράτησε στο Carling Cup της Crystal Palace με 0-2, με τον Carlos Tevez Να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ομάδα. Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει ο Joleon Lescott δίπλα στον αρχηγό Kolo Toure. Παραμένουν εκτός οι Johnson, Santa Cruz και Kompany.


Everton - Wigan

Η καλύτερη ομάδα της περσινής σεζόν, μετά τις «Τέσσερις Μεγάλες», Everton, δεν έχει ακόμα βαθμό στα τρία παιχνίδια, που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί ή ότι θα δώσει μάχη για παραμονή, αλλά η ιστορία με τη μεταγραφή του Lescott φαίνεται ότι επηρέασε περισσότερο απ' όσο θα περίμενε ο David Moyes. Μεσοβδόμαδα, εξασφάλισε τη θέση της στους ομίλους του Europa League, καθώς μετά το 4-0 του Goodison Park, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Sigma Olomouc στην Τσεχία. O Sylvain Distin αναμένεται να καλύψει το κενό του Lescott, ενώ και ο Diniyar Bilyaletdinov αναμένεται ν' αγωνιστεί αν φτάσουν εγκαίρως τα έγγραφά του. Ο Yakubu είναι διαθέσιμος μετά τον μακροχρόνιο τραυματισμό του, αλλά μάλλον θα ξεκουραστεί, καθώς δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ οι Jagielka, Anichebe και Arteta παραμένουν μακροχρόνια απόντες.

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας, η Wigan έχει τρεις συνεχόμενες ήττες με την πιο πρόσφατη να είναι εκτός έδρας από τη Blackpool για το Carling Cup (4-1) και οι προηγούμενες εντός έδρας, χωρίς μάλιστα να σκοράρει (0-1 από Wolves και 0-5 από Man Utd). Ο Roberto Martinez αναμένεται να κάνει εννιά αλλαγές από την ομάδα, που έχασε στο Carling Cup, επαναφέροντας τους βασικούς, με τους Paul Scharner και Mohamed Diame να είναι οι μόνοι που θα κρατήσουν τη θέση τους. Παραμένει εκτός ο Kapo.


Aston Villa - Fulham

Τρεις ημέρες μετά τη μεγάλη εμφάνιση και νίκη στο Anfield επί της Liverpool, η Villa επικράτησε με 2-1 της Rapid Vienna για τα play-off του Europa League, αλλά οι Αυστριακοί ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση, χάρη στη νίκη με 1-0 της Βιέννης και του εκτός έδρας γκολ στο Villa Park. Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει ο νεοαποκτηθείς, από τη Blackburn, Stephen Warnock, ενώ αμφίβολος είναι ο κεντρικός αμυντικός Curtis Davies, τη στιγμή, που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η πιθανή μεταγραφή του αρχηγού της Manchester City, Richard Dunne. Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Luke Young, που έχει άδεια λόγω πένθους, ενώ εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια απόντες Bouma και Downing.

Αντίθετα με τη σημερινή αντίπαλό της, η Fulham ηττήθηκε με 1-0 από την Amkar στη Ρωσία, αλλά χάρη στο 3-1 του Craven Cottage προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Στην προσπάθεια της Fulham να κερδίσει τη Villa εκτός έδρας με... έγχρωμη τηλεόραση δεν θα βρίσκονται οι Andy Johnson και Simon Davies, ενώ αμφίβολοι είναι οι βασικοί Danny Murphy, Clint Dempsey, Bobby Zamora και Paul Konchesky.


Δεν υπάρχουν σχόλια: