22 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ligue 1: Η Lyon θα εκμεταλλευτεί την επιθετική κρίση της Auxerre;

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Ligue 1, ήταν ασυνήθιστα παραγωγικό, αφού σε συνολικά 20 αγώνες, μέχρι τώρα, έχουμε έναν μέσο όρο 2,85 γκολ ανά αγώνα. Για αυτό θα πρέπει να αποφύγετε, προς το παρόν, στοιχήματα στο under 1,5 ή το under 2,5.

Le Mans - Nancy (Σάββατο, 20:00).

Παραξενεύτηκα όταν είδα ότι σε αυτό το ματς, η απόδοση για το over 2,5 γκολ είναι στο 2,56. Αυτή η απόδοση δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια, καθώς η Nancy και η Le Mans έχουν μέσο όρο τέσσερα γκολ ανά παιχνίδι.

Η ομάδα του Paulo Duarte, έφερε ισοπαλία 2-2 με την Lyon στην πρεμιέρα ενώ στην συνέχεια έχασε, εκτός έδρας, από την PSG με 3-1. Η Nancy νίκησε 3-1 την Valenciennes στην πρώτη αγωνιστική, και στην συνέχεια διέλυσε με 4-0 την Monaco. Αυτή η γενναιόδωρη απόδοση ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την περσινή περίοδο ο Pablo Correa, χρησιμοποιούσε πολύ κλειστές τακτικές. Ο προπονητής της Nancy όμως, μεταμόρφωσε την ομάδα αυτό το καλοκαίρι, και θα ακολουθήσει πιο επιθετικές τακτικές την φετινή περίοδο.

Ο προπονητής της Le Mans, Duarte, είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ενώ οι απουσίες βασικών παικτών (του τερματοφύλακα Rodolphe Roche και του κεντρικού αμυντικού Geder) ενισχύουν την άποψη ότι σε αυτό το ματς θα σημειωθούν πάνω από τρία γκολ. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την πολύ καλή απόδοση, και απολαύστε ένα συναρπαστικό ματς.

Auxerre - Lyon (Σάββατο, 20:00).

Αν η Auxerre ήταν πλήρης θα ήθελα μεγαλύτερη απόδοση για την νίκη της Lyon στο Stade Abbe Deschamps. Οι πολλοί τραυματισμοί όμως έχουν στοιχίσει στην ομάδα του Jean Fernandez, στις δυο πρώτες αγωνίστηκες, και έτ΄σι η απόδοση του 2,14 για την νίκη των φιλοξενούμενων είναι καλή.

Ο Ireneusz Jelen, σκόραρε 11 γκολ στις τελευταίες 16 αγωνιστικές της περασμένης περιόδου, και οδήγησε την Auxerre από την ουρά στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Ο Πολωνός θα μείνει εκτός αγώνων μέχρι τον Οκτώβριο, με την κατάσταση να γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς οι εναλλακτικές λύσεις της ομάδας για την επίθεση, Alexandre Licata (νεοαποκτηθείς) και Julien Quercia να είναι επίσης τραυματίες.

Ο Daniel Niculae βοήθησε την ομάδα του στις δυο πρώτες αγωνιστικές, χωρίς όμως να σκοράρει, γεγονός που δίνει μια απάντηση στο γιατί πέρυσι επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει σε 32 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Οι πολλές απώλειες των γηπεδούχων, δίνουν μια πολύ καλή ευκαιρία στην Lyon για να συνεχίσει όπως την Τετάρτη το βράδυ, στο Champions League, όπου και νίκησε με 5-1 την Anderlecht. Αυτή η αναμέτρηση απέδειξε την σημασία των μεταγραφών των Lisandro Lopez, Bafetimbi Gomis και Michel Bastos.

Monaco - Lorient (Σάββατο, 20:00).

Η Lorient, την περασμένη αγωνιστική, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις την Montpellier (2-2) αλλά δεν άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτή η ισοπαλία όμως έδειξε το ταλέντο του Olivier Monterrubio. Ο 33χρονος έχει φτιάξει τα 3 από τα 4 φετινά γκολ της ομάδας, αποδεικνύοντας ότι η επιστροφή στην πατρίδα (από την Sion και την Ελβετία) ήταν μια πολύ σωστή κίνηση.

Πιστεύω όμως ότι η Lorient θα είναι καλύτερη σε αυτό το ματς, καθώς η ομάδα Christian Gourcuff δεν κάνει συνήθως δυο συνεχόμενα κακά ματς. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την Monaco. Την περασμένη αγωνιστική έχασε με 4-0 από την Nancy, και ο προπονητής της ομάδας, Guy Lacombe, δίκαια κατέκρινε την απόδοση των παικτών του. Η ομάδα έχει κάποιους ταλαντούχους παίκτες (Juan Pablo Pino, Yohan Mollo, Serge Gakpe) αλλά παρουσιάζει χρόνια προβλήματα αντίδρασης, όταν πρέπει να γυρίσουν ένα παιχνίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: