1 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Emirates Cup: Τρίτη επιτυχημένη χρονιά


Στη σκιά του θανάτου του Sir Bobby Robson, διεξάγεται στο Emirates της Arsenal, το τρίτο συνεχόμενο τουρνουά Emirates Cup, με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων.

Το τουρνουά διεξάγεται σε δύο ημέρες με τις ομάδες να δίνουν από δύο παιχνίδια και να έχει σαφώς επηρεαστεί από το Amsterdam Tournament. Οι κανόνες είναι της κλασικής ποδοσφαιρικής βαθμολόγησης, με τη νίκη να μετρά για τρεις βαθμούς, την ισοπαλία για έναν, ενώ έναν βαθμό μετρά και το κάθε γκολ, που σημειώνεται, καθώς έτσι εξασφαλίζεται η επιθετική προσέγγιση από τις ομάδες και το μεγαλύτερο θέαμα.

Οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος είναι, εκτός φυσικά από την Arsenal, η Atletico Madrid, η PSG και οι Ranges, και θα προσπαθήσουν να βάλουν τ' όνομά τους στη λίστα των νικητών, μετά την Arsenal την πρώτη χρονιά και το Hamburg πέρυσι.

Rangers-PSG

Οι Rangers παίζουν για πρώτη φορά στο τουρνουά, όντας πλέον πρωταθλητές Σκωτίας, μετά την περσινή επικράτηση επί της μισητής Celtic.

H PSG επιστρέφει στο Λονδίνο για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια στην περίοδο της προετοιμασίας, καθώς έλαβε μέρος στο πρώτο Emirates Cup, τερματίζοντας δεύτερη, πίσω από την Arsenal.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο Κύπελλο UEFA το 2001, με τον Ronaldinho να βρίσκεται ακόμα στις τάξεις της PSG.

Οι Σκοτσέζοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση στα φιλικά, κάτι που εκθειάζει ο Ally McCoist, ενώ και ο Walter Smith συμφωνεί με τον βοηθό του, αλλά τονίζει πως η παρουσία στη Γερμανία, δούλεψε ως ζέσταμα για το συγκεκριμένο τουρνουά.

Στην PSG είναι χαρούμενοι, που ο Stephane Sessegnon, θα παραμείνει τελικά στη Γαλλική πρωτεύουσα. Ο Guillaume Hoarau μάλλον θα χάσει το τουρνουά, καθώς ναι μεν επέστρεψε στις προπονήσεις με τους συμπαίκτες του, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ρισκαριστεί η συμμετοχή του. Ο Peguy Luyindula, ήταν ο πρώτος σκόρερ του παρθενικού τουρνουά, το 2007.


Arsenal-Atletico Madrid

H Arsenal μη έχοντας κάνει αρκετές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο, παρουσιάζεται στο κοινό της, έχοντας και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αν στις αποχωρήσεις των Emmanuel Adebayor και Kolo Toure προσθέσουμε τους τραυματίες Theo Walcott, Kieran Gibbs και Abou Diaby, τα καλά νέα έρχονται μόνο από την επιστροφή του Tomas Rosicky στο Emirates για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2008. Επίσης, και ο Gael Clichy αναμένεται ν' αγωνιστεί.

Σίγουρα, οι οπαδοί της ομάδας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την κινητικότητα της ομάδας τους στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς ουσιαστικά μόνο ηχηρές αποχωρήσεις υπάρχουν και όχι αποκτήσεις. Το Tomas Vermaelen είναι το μοναδικό απόκτημα της ομάδας, που έχασε τον βασικό επιθετικό της, αλλά κι έναν βασικό κεντρικό αμυντικό από τη Manchester City.

Η Atletico Madrid θα βρεθεί και πάλι στο Champions League, δίνοντας για ακόμα μια φορά παιχνίδι προκριματικών για να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Το γεγονός ότι οι Diego Forlan και Sergio Aguero παραμένουν μέχρι στιγμής στην ομάδα είναι αρκετά καλά νέα για όλους γύρω από την "Atleti" και υπάρχει αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: