12 Αυγούστου 2009

Eπίσημη πρεμιέρα Kαζλάουσκας στην Εθνική Eλλάδος

Το ενδιαφέρον για την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας της, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, απόψε στο ΟΑΚΑ (19.00), κόντρα στη Ρουμανία, είναι ποικίλο και ιδιαίτερα ελκυστικό.

Η θητεία του νέου τεχνικού, Γιόνας Καζλάουσκας, θα αρχίσει σήμερα και επισήμως, με τον Λιθουανό τεχνικό να κάνει νοερά την πρώτη χειραψία του με τους Ελληνες φιλάθλους και φυσικά αξίζει το πρώτο, θερμό χειροκρότημα για να ξεπεράσει το όποιο, αρχικό τρακ τον διακατέχει για τη μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε να συνεχίσει η Εθνική ομάδα, στον δρόμο των επιτυχιών.

Τα βλέμματα όλων, όμως, δεν θα είναι «καρφωμένα» μόνο στον πάγκο της Εθνικής, όπου οι αλλαγές σε πρόσωπα, εκτός του τεχνικού δίδυμου, «άγγιξαν» και τον μάνατζερ της ομάδας (Ελληνιάδης αντί Φιλίππου), αλλά στο παρκέ, πάνω στο οποίο οι παρόντες καλούνται να καλύψουν τους απόντες, όσο ηχηρά κι αν είναι τα ονόματα των τελευταίων. Νέος προπονητής, νέος αρχηγός, αλλά όχι νέα αρχή. Η Εθνική ομάδα θέλει να αποδείξει και σ’ αυτή την πρόκληση ότι έχει συνέχεια και ο φίλαθλος κόσμος που έχει αγαπήσει πολύ τη συγκεκριμένη ομάδα για τη λαμπρή διαδρομή της στη δεκαετία του 2000, καλείται να μη σταθεί σε πρόσωπα, αλλά στο σύνολο της εικόνας που θα παρουσιάσει η ελληνική ομάδα. Το αν θα καλυφθούν οι απουσίες των Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Τσαρτσαρή και Βασιλόπουλου θα φανεί μόνο στο γήπεδο και η απαισιόδοξη άποψη του «μισοάδειου ποτηριού» μπορεί να ανατραπεί από τους 15 διεθνείς παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Καζλάουσκας και από τους οποίους θα διαλέξει τους 12 για την Πολωνία.

Η Εθνική ομάδα έχει συμπληρώσει 20 ημέρες προετοιμασίας και ο «Κάζλα» δηλώνει ικανοποιημένος: «Στόχος μας είναι να είμαστε δυνατοί στην άμυνα, η οποία είναι το ισχυρό μας όπλο και, παράλληλα, να παίξουμε λίγο πιο γρήγορα στην επίθεση. Διαθέτουμε μία σπουδαία γραμμή ψηλών, ενώ οι περιφερειακοί μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση». Χθες (κεκλεισμένων των θυρών) η Εθνική επιβλήθηκε των Ρουμάνων με το εντυπωσιακό 88-46 (ημ. 48-28), ενώ δεν έπαιξαν τέσσερα βασικά στελέχη της (Σπανούλης, Φώτσης, Μπουρούσης, Ζήσης).

Τους πόντους της Εθνικής σημείωσαν οι: Καλαμπόκης 6 (2), Καϊμακόγλου 9 (1), Παπανικολάου, Καλάθης 13, Τσαλδάρης 4, Πρίντεζης 13, Γλυνιαδάκης 4, Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Κουφός 13, Περπέρογλου 2, Σχορτσιανίτης 15.


Click Here

Δεν υπάρχουν σχόλια: