8 Αυγούστου 2009

Μπέτις: "Καμία πρόταση αγοράς του Γκονζάλες από ΟΣΦΠ"


Το θέμα της μεταγραφής του Γκονζάλες κοντεύει να μετατραπεί σε ανέκδοτο, αφού στην Ισπανία ο καθένας γράφει πλέον ό,τι του κατέβει κυριολεκτικά στο κεφάλι. Ο Χιλιανός απουσίασε από τις δυο τελευταίες προπονήσεις της Μπέτις και οι φήμες στον τοπικό Τύπο οργιάζουν. Οι δηλώσεις του Μανουέλ Μομπαρλέτ, τεχνικού διευθυντή της Μπέτις, μιλούν για πλήρη απουσία του Ολυμπιακού από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δυνατά στο παιχνίδι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στη σημερινή έκδοση της τοπικής «Estadio Deportivo» δημοσιεύεται συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή της Μπέτις, Μανουέλ Μομπαρλέτ, μερικά μέρη της οποίας αφορούν και το θέμα του Μαρκ Γκονζάλες. Η συνάδελφος Isabel Morales που συνομίλησε με τον διοικητικό παράγοντα των «βερδιμπλάνκος», μας ενημέρωσε ότι εκτός από τον Ολυμπιακό, υπήρξε αρχικά ενδιαφέρον και από άλλη ελληνική ομάδα για τον Χιλιανό εξτρέμ! Ας δούμε όμως τι απάντησε ο Μομπαρλέτ στις σχετικές ερωτήσεις για τις επαφές με τους «ερυθρόλευκους»:

«Εγώ δεν έχω κανένα νέο σε αυτή την υπόθεση. Μου τηλεφωνεί ολόκληρος ο ελληνικός Τύπος, μου τηλεφωνεί ολόκληρος ο ισπανικός Τύπος, αλλά εγώ δεν έχω μπροστά μου καμία πρόταση. Μπορώ να πω ότι αρχικά ενδιαφέρθηκε και άλλη ελληνική ομάδα, η οποία όμως δεν ήταν ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει σημασία να αναφέρω το όνομά της, αφού το θέμα δεν προχώρησε. Μετά ήρθε ο Ολυμπιακός και μου πρότεινε τον δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς σε ένα χρόνο. Αυτή ήταν η πρόταση, την οποία όμως απορρίψαμε ασυζητητί.

Τώρα, για τις άλλες δυο προσφορές που μου λες πως κατέθεσαν στη συνέχεια, μια με 3 εκατομμύρια και μια δεύτερη βελτιωμένη με 4 εκατομμύρια, εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Επαναλαμβάνω, πέρα από τον δανεισμό και την οψιόν αγοράς, στην Μπέτις δεν έχει φτάσει καμία άλλη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ο Μαρκ είναι ένας παίκτης που θα τον ήθελαν πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό όμως από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Σήμερα δεν υπάρχει πρόταση. Φυσικά μπορεί αυτό να αλλάξει τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες και να παρουσιαστούν νέα δεδομένα
».

Άδεια από την Μπέτις για προσωπικό θέμα

Η είδηση φυσικά που δεσπόζει στον τοπικό Τύπο της Σεβίλλης δεν είναι άλλη από την «εξαφάνιση» του Γκονζάλες. Ο Χιλιανός δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα ούτε την Πέμπτη το απόγευμα, ούτε και την Παρασκευή το πρωί και η επίσημη εξήγηση που έδωσε η Μπέτις, είναι ότι ο παίκτης απουσίασε δικαιολογημένα, αφού του έχει δοθεί σχετική άδεια για προσωπικό του θέμα. Με το που έγινε γνωστό αυτό, οι φήμες στη Σεβίλλη άρχισαν να οργιάζουν.

Δημοσιογράφος της «Diario de Sevilla» έλεγε χθες το απόγευμα ότι ακούγεται πως ο Μαρκ βρίσκεται σε κάποιο μέρος εκτός Σεβίλλης – ίσως και εκτός Ισπανίας – μαζί με ανθρώπους της καινούργιας του ομάδας, περνώντας από ιατρικό έλεγχο! Και φαίνεται, συμπλήρωσε ο Ισπανός δημοσιογράφος, πως πρόκειται για τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμφώνησε τελικά στα 6 εκατομμύρια που ζητούσε ο Λοπέρα! Κράτησε βέβαια και μια πισινή, λέγοντας ότι μπορεί να είναι και η Φενέρμπαχτσε αυτή που τον απέκτησε. Ίσως και η ΤΣΣΚΑ!

Αντίθετα, συνάδελφοι από την ABC και την ιστοσελίδα της «Al final de la Palmera», υποστήριζαν πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν, ο Μαρκ απουσίασε από τις προπονήσεις γιατί πράγματι έχει προκύψει ένα θέμα με την οικογένειά του. Ίσως μάλιστα, πρόσθεσαν, τώρα που μιλάμε να βρίσκεται στη Χιλή. Άφηναν όμως και ένα περιθώριο να μη συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά, αλλά απλά ο παίκτης να πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή στη Νότια Αφρική για να παραλάβει το καινούργιο του διαβατήριο! Μύλος...

Η ΤΣΣΚΑ στο κόλπο ή μήπως «παίζει» ο Λοπέρα;

Στο μεταξύ, από χθες προέκυψε ένας ακόμα μνηστήρας για τον Μαρκ Γκονζάλες, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του site «al final de la Palmera», η δευτεραθλήτρια Ρωσίας ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Χιλιανού. Στο άρθρο διαβάσαμε ότι οι Ρώσοι που προπονεί ο Ζίκο, θέλουν να αναπληρώσουν το κενό του Γιούρι Ζιρκόφ που μετακινήθηκε στην Τσέλσι αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις απαιτήσεις του Λοπέρα. Η είδηση βγήκε αρχικά στον αέρα από τη μεσημεριανή αθλητική εκπομπή του τοπικού ραδιοσταθμού «Punto Radio Sevilla».

Μάταια προσπαθούσαν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι να επικοινωνήσουν με κάποιον άνθρωπο της Μπέτις για να επιβεβαιώσουν το μπάσιμο της ΤΣΣΚΑ, αφού τόσο ο Μομπαρλέτ, όσο και οι υπόλοιποι παράγοντες της ομάδας δεν απαντούσαν στα κινητά τους. Γεγονός είναι πως αν αληθεύει το ενδιαφέρον των Ρώσων, τα πράγματα για τον Ολυμπιακό θα δυσκολέψουν πολύ, αφού οι Πρωταθλητές είναι πλέον επιβεβαιωμένο και από τα πλέον αρμόδια χείλη, ότι προς το παρόν δεν έχουν κάνει την παραμικρή πρόταση, επιμένοντας στην τακτική της αναμονής με στόχο να πέσει η τιμή του παίκτη. Ας κρατήσουμε πάντως και μια μικρή επιφύλαξη, αφού το όλο στόρι με την ΤΣΣΚΑ δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποιο από τα συνηθισμένα, αγαπημένα «παιχνιδάκια» του Λοπέρα, με στόχο φυσικά να ασκήσει έμμεση πίεση στους υπόλοιπους υπαρκτούς ενδιαφερόμενους.

Άφαντος και ο Ογάλδε

Άλλο ένα κινητό που έμεινε σιωπηλό στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ήταν αυτό του Κρίστιαν Ογάλδε. Ο μάνατζερ του Χιλιανού είναι εξαφανισμένος από προσώπου γης και στην Ισπανία άλλοι τον τοποθετούν στη Σεβίλλη, άλλοι στη Μαρμπέγια, άλλοι σε κάποιο άλλο σημείο της Ιβηρικής χερσονήσου, άλλοι αόριστα στην Ευρώπη, άλλοι στη Μόσχα και άλλοι στην Ελλάδα! Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά που μπορεί να βρίσκεται ο Ογάλδε, εκτός προφανώς από τον ίδιο τον Γκονζάλες και ίσως την επίσημη Μπέτις.

Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης δεν θα ταξιδέψει σήμερα στην Ουέλβα, εκεί όπου θα μεταβεί η Μπέτις για να πάρει μέρος στο τουρνουά «Colombino», ενώ τη Δευτέρα θα πετάξει για την Κοπεγχάγη, όπου και θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Χιλής, η οποία θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη σε φιλικό αγώνα την αντίστοιχη της Δανίας. Ο προπονητής των «βερδιμπλάνκος» Αντόνιο Τάπια, σε χθεσινές του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι ο Γκονζάλες έχει μεν κανονικά άδεια από τον σύλλογο, αλλά μόλις επιστρέψει, θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της ομάδας.

Από το sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: