8 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Τσάμπιονσιπ: Με προσδοκίες η Κάρντιφ


ΚΑΡΝΤΙΦ – ΣΚΑΝΘΟΡΠ

ΚΑΡΝΤΙΦ:
«Εγκαίνια» για την Κάρντιφ, η οποία θ’ αγωνιστεί για πρώτη φορά στο νεόδμητο «παλατάκι» της. Οι Ουαλοί έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και για να πετύχουν τους στόχους τους θα πρέπει να ξεπερνούν… άνετα τα εμπόδια των ομάδων, όπως η Σκάνθορπ. Κάθε πρεμιέρα, βέβαια, κρύβει κινδύνους και για τον Ντέιβ Τζόουνς το σημερινό παιχνίδι έχει και… πονοκεφάλους, δεδομένου ότι είναι αμφίβολη η συμμετοχή του αρχηγού και μέσου Τζόε Λέντλεϊ και του επιθετικού Τζόι Μποθρόιντ και νοκ άουτ έχει τεθεί ο υπερπολύτιμος μπακ ΜακΝότον.

Οι δύο ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν στο φιλικό με τη Βαλένθια πριν λίγες ημέρες και ειδικά για τον δεύτερο οι ελπίδες να «προλάβει» το ματς είναι πάρα πολύ λίγες, ενώ ο Λέντλεϊ είναι στο 50-50. Ο ΜακΝότον θα μείνει εκτός περίπου δύο μήνες και πρόκειται για τεράστια απώλεια.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ: Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Και για την Σκάνθορπ η επάνοδος της στην Τσάμπιονσιπ συνοδεύεται με μία αρκετά δύσκολη πρεμιέρα, δεδομένου ότι η Κάρντιφ στην έδρα της είναι… παραδοσιακά πολύ ισχυρή. Οι νεοφώτιστοι δεν… γεμίζουν το μάτι και απέναντι στους Ουαλούς λογικά θα παίξουν για να αποφύγουν την ήττα και ό,τι καταφέρουν να πετύχουν στις… αντεπιθέσεις.

Πολλά… ερωτηματικά για την Σκάνθορπ. Ο αμυντικός Κένι Μίλνε, ο οποίος έπαιξε μόνο σ’ ένα φιλικό προετοιμασίας δεν είναι 100% έτοιμος και δίνεται αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι, όπως και ο βασικός σέντερ μπακ Μέρφιν, ο εξτρέμ Τόμπσον και ο αριστερός μπακ Γουίλιαμας.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΠΛΙΜΟΥΘ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει και τόσο… ευνοϊκή παράδοση ξεκινάει τις υποχρεώσεις της η Κρίσταλ Πάλας, η οποία έχει θέσει ως στόχο τα πλέι οφ.

Οι «αετοί», βέβαια, καλούνται ν’ αποδείξουν ότι «σοβαρεύτηκαν», δεδομένου ότι η πορεία τους την προηγούμενη σεζόν συνοδεύτηκε από συνεχή σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και «γκέλες» απέναντι σε θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν προέκυψαν, αντίθετα προέκυψε μεταγραφή, δεδομένου ότι στο «Σέλχαρστ Παρκ» μετακόμισε από τη Σαουθάμπτον ο 32χρονος επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο Στερν Τζον, ο οποίος μπορεί να δώσει «λύσεις» στο σκοράρισμα.

Ο Τζον, μάλιστα, θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, σε αντίθεση με την άλλη μεταγραφή της Κρίσταλ Πάλας, τον μεσοεπιθετικό Αμπροους, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό και είναι αμφίβολος.

ΠΛΙΜΟΥΘ: Δεν έκανε εντυπωσιακές κινήσεις η Πλίμουθ, αλλά κράτησε στο «Χομ Παρκ» τον Πολ Στάροκ και μπορεί να… περηφανεύεται ότι έχει έναν από τους πιο έξυπνους και έμπειρους προπονητές στην κατηγορία.

Η Πλίμουθ έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας και καλείται απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Στο «Σέλχαρστ Παρκ», εξάλλου, έχει θετική παράδοση και συνήθως… τσιμπάει βαθμούς. Μία μεταγραφή πραγματοποίησε λίγο πριν την πρεμιέρα η Πλίμουθ, η οποία απέκτησε τον 21χρονο σέντερ μπακ Ρέντα Τζόνσον, ο οποίος αγωνιζόταν στη γαλλική Αμιάν.

Για το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας δεν υπολογίζεται ο αριστερός μπακ Μπάρκερ, ενώ ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Ράιτ – Φίλιπς τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ.

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ

ΝΤΕΡΜΠΙ:
Φαβορί και αουτσάιντερ δεν μπορούν να υπάρχουν στην πρώτη αγωνιστική, εντούτοις η Ντέρμπι καλείται απέναντι στη νεοφώτιστη Πιτέρμπορο να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της και να δείξει τις διαθέσεις της.

Ο Νάιτζελ Κλαφ ζήτησε από τους παίκτες του: {να μην υποτιμήσουν την αντίπαλο τους} και ελπίζει ότι θα τον… ακούσουν. Ο νεαρός προπονητής και οι παίκτες του θέλουν ν’ αφήσουν στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας (και) την περσινή άσχημη σεζόν και να διεκδικήσουν φέτος την άνοδο. Ο πολύτιμος εξτρέμ Κρις Κόμονς και ο μέσος Πολ Γκριν αντιμετώπισαν κάποιους μικροτραυματισμούς στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, εντούτοις υπολογίζονται κανονικά από τον Κλαφ, αλλά νοκ άουτ τέθηκε ο πολύ καλός επιθετικός Μπαρνς.

Αμφίβολοι δίνονται ο αμυντικός Μπάρκερ και ο εξτρέμ Κροφτ και θα χρειαστεί να περάσουν από τεστ ετοιμότητας, αν και λογικά ο Κλαφ δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή τους αν δεν είναι 100% έτοιμοι.

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ: Με μία… επικίνδυνη και δύσκολη επίσκεψη στο «Πράιντ Παρκ» ξεκινάει τις υποχρεώσεις της η Πιτέρμπορο, η οποία… σαρώνει τα τελευταία χρόνια και ανεβαίνει τις κατηγορίες τη μία μετά την άλλη. Οι νεοφώτιστοι ξεκινούν τη σεζόν με στόχο την παραμονή και η αλήθεια είναι ότι στο στρατόπεδο της ομάδας η αισιοδοξία είναι διάχυτη.

Για το παιχνίδι με την Ντέρμπι το ιατρικό τιμ έχει πέσει πάνω στον επιθετικό Κρεγκ ΜακΚέιλ-Σμιθ, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό και είναι αμφίβολος. Αν δεν «προλάβει» το ματς τη θέση του θα πάρει ο εξτρέμ Σον Μπατ, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά, αν και το πιο πιθανό είναι ο ΜακΚέιλ να είναι εντάξει και να δώσει το «παρών».

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο αμυντικός Ζακουάνι και αναμένεται να είναι έτοιμος για τον αγώνα της πρεμιέρας.

ΛΕΣΤΕΡ – ΣΟΥΟΝΣΙ

ΛΕΣΤΕΡ:
Η Λέστερ ανέβηκε… τρένο από τη League One, εντούτοις δεν συμβιβάζεται με τη συμμετοχή και την παραμονή στην Τσάμπιονσιπ. Οι «αλεπούδες» ονειρεύονται τα… σαλόνια της πρέμιερ λιγκ και χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο αμυντικός Μπρούνο Μπέρνερ: {Στόχος μας είναι τουλάχιστον μία θέση στην εξάδα… Συμμετέχουν καλές ομάδες στο πρωτάθλημα, αλλά και εμείς είμαστε πολύ δυνατοί και θα το αποδείξουμε στο γήπεδο…}

Η αλήθεια είναι ότι η Λέστερ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά και δείχνει ικανή να εξελιχθεί στην… έκπληξη της φετινής σεζόν, αν και όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τελευταίο φιλικό της ομάδας αποχώρησε τραυματίας ο καλός μέσος Οκλι και παραμένει θολό το τοπίο γύρω από τη συμμετοχή του, ενώ λογικά δεν θα παίξει ο ανέτοιμος αριστερός μπακ Μάτοκ. Ο αστέρας της ομάδας και σπουδαίος επιθετικός Φράιατ είναι 100% έτοιμος και θα παίξει κανονικά.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Για τη Σουόνσι ο σημερινός αγώνας δεν ανοίγει απλά τη νέα σεζόν, αλλά σηματοδοτεί μία νέα εποχή, δεδομένου ότι ο (απόλυτα πετυχημένος) Ρομπέρτο Μαρτίνεζ… προβιβάστηκε στη Γουίγκαν και η Σουόνσι έδωσε τα ηνία της στον Πάουλο Σόουζα. Οι νεοφώτιστοι αναμένεται να έχουν… δύσκολη χρονιά και η αλήθεια είναι ότι από το μεταγραφικό παζάρι βγήκαν μάλλον αποδυναμωμένοι, δεδομένου ότι έχασαν τον γκολτζή τους, τον Τζέισον Σκότλαντ και δεν τον… αντικατέστησαν επάξια.

Το ευχάριστο για τον νεαρό Πορτογάλο προπονητή είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Μάρκος Πέιντερ, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σεζόν λόγω ρήξης χιαστών, αλλά δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος ο μέσος Μπόντε, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στα χαφ.

ΠΡΕΣΤΟΝ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

ΠΡΕΣΤΟΝ: Μπορεί να… καθυστέρησε δραματικά, εντούτοις η Πρέστον κατάφερε μόλις τη Δευτέρα να ολοκληρώσει την πρώτη της μεταγραφή αποκτώντας από την Κάρντιφ τον Πολ Πάρι. Ο 28χρονος άσος μπορεί ν’ αγωνιστεί τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως επιθετικός και αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ καλή προσθήκη στο… παζλ της Πρέστον, αλλά (ως γνωστόν…) ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και ο Αλαν Ιρβάιν γνωρίζει ότι η φετινή σεζόν θα είναι αρκετά δύσκολη γι’ αυτόν και τους παίκτες του…

Εν όψει Μπρίστολ Σίτι προβλήματα δεν υπάρχουν και η ομάδα είναι πάνοπλη για την πρεμιέρα. Παραμένει άγνωστο, πάντως, αν ο Πάρι θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα και αν ο Ιρβάιν θα εμπιστευτεί και τον Σκοπιανό μέσο Σουμουλικόσκι, ο οποίος αποκτήθηκε την Τετάρτη. Λογικά και οι δύο θα μείνουν στον πάγκο και ο προπονητής της Πρέστον θα ξεκινήσει 11αδα από τα… περσινά…

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ: Σε μία έδρα, όπου… παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα, ξεκινάει τις υποχρεώσεις της η Μπρίστολ Σίτι. Οι Αγγλοι μπουκμέικερς δεν την… υπολογίζουν για την άνοδο και η αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν γεμάτο… λιτότητα για την ομάδα του Γκάρι Τζόνσον. Συνεπώς η Μπρίστολ Σίτι ετοιμάζεται για μία δύσκολη χρονιά και δίχως καμία αμφιβολία ο στόχος είναι η επίτευξη της παραμονής όσο το δυνατόν συντομότερα…

Σχέδια για πιο ψηλά θα γίνουν στην πορεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μοιάζει ικανή για την υπέρβαση. Ο γκολκίπερ Χέντερσον έχει τεθεί νοκ άουτ, αλλά μάλλον προλαβαίνει το ματς ο τερματοφύλακας Μπάσο, όπως και ο αμυντικός Ριμπέιρο, ο οποίος ήταν εκτός δράσης για περίπου ένα χρόνο.

ΚΠΡ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

ΚΠΡ: Αυτό το καλοκαίρι ο Φλάβιο Μπριατόρε και ο Μπέρνι Εκλεστοουν δεν έβαλαν… βαθιά το χέρι στην τσέπη και προτίμησαν να… ποντάρουν στον Τζιμ Μάγκιλτον. Ο νεαρός προπονητής γνωρίζει την κατηγορία και έχει… εμπειρία από Τσάμπιονσιπ, αλλά πέρσι στην Ιπσουιτς απέτυχε παταγωδώς, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλό ρόστερ στα χέρια του.

Οι Αγγλοι θεωρούν ότι ο Μάγκιλτον είναι πολύ πιθανό να είναι ο πρώτος προπονητής που θα πει «αντίο» και μένει να δούμε αν θα δικαιωθούν. Και δική μας εκτίμηση, πάντως, είναι ότι η ΚΠΡ δεν είναι για… ψηλά φέτος. Κανονικά υπολογίζονται τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, ο επιθετικός Αλεσάντρο Πελικόρι και ο τερματοφύλακας Αντι Μάρσαλ.

Για την πρεμιέρα ο Μάγκιλτον έχει αρκετούς πονοκέφαλους, δεδομένου ότι αμφίβολοι είναι ο εξαιρετικός μέσος Μπουζάκι (πέρσι έχασε όλη τη χρονιά), ο αμυντικός Κόνολι, ο μέσος Λάιγκερτγουντ και ο νεοαποκτηθείς μέσος Φαουρλίν.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ: Η Μπλάκπουλ την προηγούμενη σεζόν κινήθηκε μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας, ο Σίμον Γκρέισον την άφησε στα… κρύα του λουτρού και τη θέση του πήρε ο πολύπειρος Ιαν Χόλογουεϊ.

Ο έμπειρος κόουτς αναμφίβολα έχει την εμπειρία και την ικανότητα για να βοηθήσει αρκετά στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ», αλλά το υλικό που έχει στα χέρια του δεν είναι κάτι το… ιδιαίτερο και μάλλον η Μπλάκπουλ θα κινηθεί και φέτος σε πολύ… ρηχά νερά.

Μεγάλη απώλεια ο τραυματισμός του ηγέτη αμυντικού Ντάνι Κόιντ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός για περίπου τρεις μήνες… Εξαιρετικά αμφίβολοι δίνονται οι επιθετικοί Ναρντιέλο και ΜακΦί.


ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: Μετά από ένα απόλυτα πετυχημένο… αγροτικό στη Γουότφορντ ο Μπρένταν Ρότζερς «κέρδισε» την πρόσληψή του στην Ρέντινγκ, εντούτοις το έργο του στη νέα του ομάδα θα είναι πολύ δύσκολο.

Η παραχώρηση του Κέβιν Ντόιλ την αποδυνάμωσε αρκετά, μεταγραφή για να καλυφθεί το κενό του δεν έγινε και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και παραχωρηθεί και ο Στέφεν Χαντ. Θα παλέψει για μία θέση στα πλέι οφ και απέναντι στην… φιλόδοξη και ενισχυμένη Νότιγχαμ το ζητούμενο είναι η νίκη, αλλά μόνο εύκολη αποστολή δεν θα έχει.

Ο μέσος Ματεγιόφσκι αντιμετωπίζει έναν μικροτραυματισμό και είναι αμφίβολος, ενώ από πέρσι κουβαλάει τιμωρία ο καλός αμυντικός Μπίκι.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Η Νότιγχαμ Φόρεστ κινήθηκε πολύ… ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι και ενισχύθηκε σημαντικά, τουλάχιστον από τη μέση και μπροστά. Ο Μπίλι Ντέιβις έχει αξιόλογο υλικό στα χέρια του, εντούτοις θα χρειαστεί χρόνος για να «δέσει» η ομάδα και ν’ αποκτήσει χημεία.

Χρειάζεται, βέβαια, και λίγη ενίσχυση ακόμα και ειδικά στα μετόπισθεν, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής της.

Εν όψει της αναμέτρησης με τη Ρέντινγκ θα περάσει από τεστ ετοιμότητας ο μπακ Γουίλσον, ενώ δεν είναι ακόμα 100% έτοιμοι οι επιθετικοί Γκάρνερ και ΜακΓκόλντρικ, τους οποίους ίσως ο Ντέιβις κρατήσει στον πάγκο.

Αμφίβολος είναι ακόμα ο αριστερός μπακ Μπένετ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει τρεις μήνες ο εξαιρετικός αμυντικός χαφ Περτς και αναμφίβολα αυτή είναι τεράστια απώλεια για τη Νότιγχαμ.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.:
Πρεμιέρα με τοπικό ντέρμπι για τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, η οποία κινήθηκε σε… ρηχά νερά στο μεταγραφικό παζάρι.

Οι «κουκουβάγιες» για ακόμα μία χρονιά αναμένεται να στηριχθούν στη δύναμη της έδρας τους και ξεκινούν τη σεζόν με στόχο να εξασφαλίσουν την παραμονή τους όσο το δυνατόν συντομότερα και ό,τι καλύτερο βγει στην πορεία, αν και το υπάρχον ρόστερ δεν επιτρέπει στον Μπράιν Λος να έχει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας…

Αμφίβολος για το ματς με την Μπάρνσλεϊ είναι ο Τζαμαϊκανός μέσος Τζερμέν Τζόνσον, ο οποίος άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία και υστερεί σε φυσικά κατάσταση, ενώ δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι και ο καλός μέσος Σότζε, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν λόγω τραυματισμού.

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ: Καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν η Μπάρνσλεϊ… φλέρταρε με τον υποβιβασμό στη League One, αλλά κατάφερε να σωθεί, έστω και στο φινάλε. Φέτος, ξεκινάει ξανά με στόχο τη σωτηρία και αναμένεται να κινηθεί ξανά μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ενισχύθηκαν, έχουν πολλά κενά στο ρόστερ τους και ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις. Ο Σίμον Ντέιβι θα έχει πολλά προβλήματα να λύσει κατά τη διάρκεια της σεζόν και οιωνοί για την Μπάρνσλεϊ μόνο θετικοί δεν είναι…

Συν τοις άλλοις για το σημερινό παιχνίδι έχει αρκετά προβλήματα, δεδομένου ότι δεν υπολογίζεται ο καλύτερος της επιθετικός Χιουμ (είχε τραυματιστεί πέρσι σοβαρά στο κεφάλι) και εξαιρετικά αμφίβολοι είναι ακόμα ο μέσος Αντερσον και ο καλός χαφ Κολάσε.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Η Γουότφορντ ήθελε όσο τίποτα να κρατήσει τον άνθρωπο που την «μεταμόρφωσε» και την έσωσε, τον Μπρένταν Ρότζερς, αλλά δεν τα κατάφερε και ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μίλκι Μακάι έχει εξαιρετικά… δύσκολο έργο. Το ότι δεν έχει την εμπειρία και τις ικανότητες του προκατόχου του είναι αυτονόητο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ούτε και τα κατάλληλα «όπλα» για να οδηγήσει σε επιτυχίες την ομάδα του.

Για τη Γουότφορντ θα είναι επιτυχία αν δεν μπει σε περιπέτειες για την παραμονή της στην κατηγορία και με αυτόν τον στόχο μπαίνει στο πρωτάθλημα…

Εν όψει της πρεμιέρας ο Μακάι αναμένεται να στηριχθεί στην… παλιοσειρά και δεν αναμένονται εκπλήξεις, αφού λογικά θα προλάβει το παιχνίδι και ο βασικότατος εξτρέμ ΜακΑνουφ.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ: Ως νεοφώτιστη πέρσι η Ντονκάστερ ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο την παραμονή, αλλά και φέτος ο στόχος παραμένει ίδιος… Τα άδεια ταμεία, άλλωστε, δεν επέτρεψαν την ενίσχυση της ομάδας και δεν αποκτήθηκαν παίκτες ούτε καν για να καλυφθούν το (τεράστιο) κενό του μέσου Γουίλενς που μετακόμισε στη Λέστερ και το κενό του ηγέτη κεντρικού αμυντικού Μιλς.

Για την Ντονκάστερ θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν και ο Ο’Ντρίσκολ καλείται να… σηκώσει τα μανίκια για να σώσει την ομάδα του. Εν όψει της πρεμιέρας υπολογίζεται ξανά ο πολύ καλός μέσος Μπράιν Στοκ, ο οποίος είχε χάσει τα τελευταία οκτώ παιχνίδια πέρσι, ενώ δεν υπολογίζεται και ο σέντερ μπακ Νόιβσταντ.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Σε σχέση με τις υπόλοιπες δύο (Νιούκαστλ, Μίντλεσμπρο) η Γουέστ Μπρομ δείχνει ότι απλά πιο… ετοιμοπόλεμη, αλλά είναι η πιο «υγιής» και σαφέστατα σε καλύτερη μοίρα.

Η Γουέστ Μπρομ έχει το υλικό και την ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να «χτυπήσει» ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στα… σαλόνια της πρέμιερ λιγκ. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, η Γουέστ Μπρομ έχει… συνηθίσει ν’ ανεβοκατεβαίνει τις κατηγορίες και απέναντι στη Νιούκαστλ θέλει να δείξει με το… καλημέρα τις άγριες διαθέσεις της.

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Μίλερ και ο πολύ καλός μέσος Μόρισον.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Είναι κρίμα για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της κατηγορίας να βρίσκεται σε αυτό το… αδιέξοδο, αλλά πραγματικά για τη Νιούκαστλ δεν φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ο ιδιοκτήτης των «ανθρακωρύχων» Μάικ Ασλεϊ έχει βγάλει την ομάδα στο… σφυρί από το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου η Νιούκαστλ βρίσκεται στον αέρα, δεδομένου ότι ο Ασλεϊ δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει ούτε ένα… σεντ ακόμα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Μόνιμος προπονητής δεν έχει βρεθεί, ενώ για μεταγραφική ενίσχυση ούτε λόγος. Αντίθετα, η Νιούκαστλ έχασε τους επιθετικούς της (Βίντουκα, Οουεν, Μάρτινς) και μπαίνει στη… μάχη της Τσάμπιονσιπ δίχως αιχμή του δόρατος… Ειδικά στις αρχές η Νιούκαστλ αναμένεται να συναντήσει τρομακτικές δυσκολίες και αν δεν βρεθεί ιδιοκτήτης είναι σχεδόν βέβαια ότι οι οπαδοί της θα ζήσουν ακόμα πιο δυσάρεστες στιγμές…

Την Παρασκευή η Νιούκαστλ έχασε ακόμα έναν βασικό της ποδοσφαιριστή, δεδομένου ότι παραχωρήθηκε ο αμυντικός Μπασόνγκ στην Τότεναμ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται και ο Μπακ Μπεγιέ, ο οποίος έχει ζητήσει μεταγραφή και λογικά μετράει… ώρες στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Η αλήθεια είναι ότι στη Νιούκαστλ έχει μείνει μόνο ο κόσμος της, ο οποίος θα είναι κοντά της και ήδη έχουν πουληθεί περισσότερα από 25.000 διαρκείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: