25 Αυγούστου 2009

Ξεκαθαρίζει του Γιάχιτς εντός των ημερών

Είτε θα καλυφθεί η ρήτρα του συμβολαίου του και θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα, είτε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των συζητήσεων για νέο συμβόλαιο. Αυτά τα δύο ενδεχόμενα ισχύουν στην περίπτωση του Σάνελ Γιάχιτς.

Οι προτάσεις που έχουν φθάσει στην ΠΑΕ Αρης, κάθε άλλο παρά κρίθηκαν ικανοποιητικές από τους θεσσαλονικείς, παρότι έχουν δείξει την προθυμία να αξιώσουν λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τα 900.000 ευρώ που προβλέπει η ρήτρα του συμβολαίου του αθλητή.

Μέχρι στιγμής, εμφανίστηκαν επισήμως δύο ενδιαφερόμενοι για τον βόσνιο μεσοαμυντικό. Η ΑΕΚ έδειξε μεν ενδιαφέρον, όχι όμως και την διάθεση να υπερβεί τις 500.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του. Και το συγκεκριμένο ποσό, δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε την διαπραγματευτική βάση, καθώς είναι σχεδόν το μισό σε σχέση με το ύψος της ρήτρας.

Ως εκ τούτου, οι κίτρινοι δεν μπήκαν καν σε διαδικασία σκέψης ή εξέτασης της πρότασης. Ακολούθησε η πρόταση της Χαλ, η οποία δεν ξεπερνά τις 565.000 ευρώ και η οποία επίσης κρίθηκε μη ικανοποιητική. Οριστικές εξελίξεις αναμένονται μέχρι την Παρασκευή (28/8).

Οι επιτελείς του Αρη έχουν φανερώσει την διάθεση να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την παραχώρηση του παίκτη, εφόσον τους κατατεθεί πρόταση ανώτερη των 700.000 ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να εκληφθεί και το ενδεχόμενο μη ικανοποίησης των αιτημάτων του Αρη και κατ' επέκταση της μη παραχώρησης του αθλητή. Σε αυτή τη περίπτωση, οι θεσσαλονικείς θα καλέσουν τον αθλητή ούτως ώστε να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: